tusiaczek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 16 Września 2013 Wędziłem wczoraj mięska i wśród czterech szynek trafiła mi się i taka ...... :devil: Ki diabeł??? Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 16 Września 2013 tusiaczek, nie mogę powiększyć fotki..... więc strzelam robiłeś nastrzyk? - zdaje się że zaszczepiłeś pleśnią :rolleyes: choć to dziwne że tylko jedna taka wśród czterech :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 16 Września 2013 Nastrzyk robiłem ale zainfekowałbym tylko jedną sztukę? Bo i szynki i schaby były i inne wynalazki a takie cosik tylko w tej jednej sztuce się trafiło :rolleyes: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 16 Września 2013 robiłeś nastrzyk? - zdaje się że zaszczepiłeś pleśnią choć to dziwne że tylko jedna taka wśród czterech Może to była pierwsza z szynek nastrzykiwana..? Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 16 Września 2013 Pierwsze szły schaby ...... i wszystkie wyszły bardzo dobrze :rolleyes: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 16 Września 2013 Nastrzyk robiłem ale zainfekowałbym tylko jedną sztukę? Bo i szynki i schaby były i inne wynalazki a takie cosik tylko w tej jednej sztuce się trafiło :rolleyes:niby dziwne ale możliwe... jak? wyciągasz igłę z szuflady łapiesz pierwszą szynkę i dawaj lać wodę.... :tongue: po niej juz następne będa czyste ale bez bliższych danych i lepszej foty to wróżenie z fusów.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 16 Września 2013 Tak mi się wydaje ,że ta szynka była już zainfekowana przy kupnie?. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 16 Września 2013 upss..... odpowiedź moja soóźniona i nietrafiona.... :mellow: dawaj lepszą fotę Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 16 Września 2013 A przyprawy odcedziłeś przez gazę, bo mi to trochę wygląda, na nierozpuszczone przyprawy. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 16 Września 2013 A może ta szynka była już zainfekowana przy kupnie?ech... nawet nie chcę sugerowac zakupu w mrówkowcu :blush: ale może faktycznie ta infekcja nastapiła już u producenta :rolleyes: Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 16 Września 2013 Cholera Tomciu, specjalnie dla Ciebie zanurkowałem w śmietniku :lol: Zakup u Pani na hali u której kupuje mięsko od dawna .... Solanka czyściutka, przyprawy odcedzone. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 16 Września 2013 A czy to nie jest podobne do tego co Gonzo znalazł kiedyś w swoim wyrobie ? Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 16 Września 2013 U Gonza to był wielki ropień czy czyrak jakiś wypełniony mazią. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 16 Września 2013 U Gonza to był wielki ropień czy czyrak jakiś wypełniony maziąAno racja . Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 16 Września 2013 Tomciu, specjalnie dla Ciebie zanurkowałem w śmietniku :lol:nie przejmuj się już ktoś kiedyś z mojego powodu również tak uczynił A czy to nie jest podobne do tego co Gonzo znalazł kiedyś w swoim wyrobie ?tu widać ewidentnie ze ślady rozprzestrzeniaja się od nakłuć.... i jesli nie pochodza od Tusiaczkowych to niestety musiała być wczesniej strzykana ślady rozerwanych włókien to albo efekt natrzyku albo zgazowania Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 16 Września 2013 No i ostatnie "pewne" miejsce zakupu mięska szlag był trafił :devil: Ja tak się zastanawiałem czy czasem tego mięska nie strzykają coby wagę podbić bo co któryś schab przy nastrzyku to tryska jak z prysznica tyle dziurek gdzieś ma .... Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 16 Września 2013 tusiaczek, przecież ta pani na hali też to mięso gdzieś kupuje...... tak się zastanawiałem czy czasem tego mięska nie strzykają coby wagę podbićpośrednio tak, głównie chodzi o zminimalizowanie wycieku.... Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 16 Września 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 16 Września 2013 Wniosek jest jeden - trzeba się nauczyć samemu rozbierać blondynki Do jakiejś szkoły by się człowiek zapisał ....... :grin: Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregtom Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 16 Września 2013 czy czasem tego mięska nie strzykają coby wagę podbić bo co któryś schab przy nastrzyku to tryska jak z prysznica tyle dziurek Zrób i pokaż sprzedawcy te fotki, chodź Ona/On może nie wiedzieć co dokłanie sprzedaje.. :???: Cytuj Wszystko ma jeden koniec, ale kiełbasa ma dwa .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Września 2013 Wniosek jest jeden - trzeba się nauczyć samemu rozbierać blondynki Tu pewności też nie masz bo jak słyszałem już są takie nastrzykiwarki igłowe co to całe półtusze nastrzykują. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 16 Września 2013 Poczytaj tutaj moje posty https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10360&start=15. https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?p=357461&highlight=#357461Odechce Ci się kupować "z pewnego źródła" Tylko blondynki od rolnika, którego znasz (poznasz) i będziesz wiedział czym je karmi.To, że w innych Twoich szynkach nie pojawiły się takie "efekty" nie znaczy, że całe mięso nie zostało wcześniej skażone chińską karmą lub mączką z padliny. Poza tym nastrzykiwanie może oznaczać, że zwierzę chorowało. Najgorsze jest to, że antybiotyki aplikuje się profilaktycznie by nie mieć strat produkcyjnych. Dobre mięso od zaufanego rolnika będzie kosztowało dużo więcej niż w sklepie czy na hali targowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Września 2013 tusiaczek wklej duże foty !Daj opcję pełny rozmiar. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziezielony Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 16 Września 2013 Czyli generalnie słabo się dzieje..... W moim przypadku pozostaje podejmowanie ryzyka lub/i dywersyfikacja dostaw.Z jednej strony jak się nie wie to źle lecz wiedząc jest jeszcze źlej Ws nastrzyku półtusz- Kiedyś miałem tak, że niedokładnie umówiłem się z właścicielem masarni (malutkiej, robiącej lokalnie). Przyjechałem po mięso zbyt wcześnie.Facio mnie przyjął, herbatkę wypiliśmy, oprowadził po "zakładzie". Roztłumaczał, opowiadał- miło i sympatycznie. Wjechały półtusze, pracownicy porozbierali i mi w skrzynki- na tempo.Podczas nastrzyku solanką lało się dziurami, że całe pomieszczenie technologiczne (garaż) się nasolankowało.... Nastrzyknęli wcześniej nim dotarło do masarni.Dymają nas a my dymimy....Na pocieszenie zwiększa się ilość takich osobistych produkcji więc i rynek na te ichnie kały się (powoli ale jednak) zmniejsza. Może być tak, że ktoś uzna, wielkość niszy jest wystarczająca i zaproponuje mięso "dobre" w adekwatnych pieniądzach. Takie próby (kojarzę może błędnie) podejmował Abratek z Baraki. Tylko ile to jeszcze będzie trwać?Wcześniej nas końcowy fragment męskiego układu rozrodczego strzeli.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 16 Września 2013 Poczytaj tutaj moje posty W tych artykułach chodzi o skrajne przypadki w USA, nijak się to ma do naszego rynku. nie znaczy, że całe mięso nie zostało wcześniej skażone chińską karmą lub mączką z padliny. Popadasz w paranoję, pasza dla świnek jest lepsza jakościowo, niż dla ludzi. Niedopuszczalne jest stosowanie wielu substancji, które są dozwolone w żywności dla ludzi, często też w pokarmach dla dzieci, pisałem o tym dość szczegółowo z półtora roku temu. nastrzykiwanie może oznaczać, że zwierzę chorowało. Zwierzętom chorym robi się zastrzyki, często powstają w tych miejscach ropnie, wyjątkowo śmierdzące. Najgorsze jest to, że antybiotyki aplikuje się profilaktycznie by nie mieć strat produkcyjnych. Antybiotyki to nie tania sprawa, nie pisz tak ogólnikowo, bo mój spokój ulega zaburzeniu, jak coś wiesz pisz konkretnie i na przykładach, albo nie pisz wcale, bo coś jesteś nakręcony niebezpiecznie na to mięso, które w większości jest naprawdę dobrej jakości. . Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 16 Września 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 16 Września 2013 bo coś jesteś nakręcony niebezpiecznie na to mięso, które w większości jest naprawdę dobrej jakościGdybyś obejrzał programy w telewizji na ten temat, poczytał gazety to inaczej byś śpiewał. Chyba, że żyjemy na innych planetach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.