Skocz do zawartości

Buraczki z warzywami i chrzanem


Anuś

Rekomendowane odpowiedzi

Składniki

4 kg buraków

1 kg papryki

1 kg cebuli

1 kg selera

4 korzenie chrzanu ( dość duże )

szklanka oliwy do smażenia

2 szklanki wody

Wykonanie

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę. Podsmażyć na oliwie przez 3 minuty. Następnie dolać ciepłą wodę i dusić kolejne 2 minuty. Dodać utarte na grubej tarce buraki, seler i chrzan i podgotować wszystko około 5 minut, a następnie schłodzić. Nakładać do słoików i pasteryzować około 10 minut.

Edytowane przez Małgoś
Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czy jeat to bez soli , pieprzu itp?

1 łyżka płaska soli ... :facepalm:  ale bez pieprzu :tongue:

Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.