abratek Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) W tym temacie prezentacja wędzonek wszelakich... Spis treści Szynka z nogą Edytowane 2 Stycznia 2014 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Pusto w tym moim kąciku ... i trzeba by coś zacząć wklejać a ponieważ:...A teraz mamy już 2 stycznia i trzeba zacząć nowy sezon ....to uwędziłem szyneczkę na imprezkę sobotnią teraz się parzy cdn ...(?) Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 2 Stycznia 2014 to uwędziłem szyneczkę na imprezkę sobotnią Abratek szyneczka super :clap: Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tomek o której ta impreza, żebym się nie spóźnił Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tomek o której ta impreza, żebym się nie spóźnił a... nie wiem ale jutro się dowiem - jestem w posiadaniu głównych "atrakcji" więc beze mnie byłoby "sztywno".....można nawet stwierdzić że zbyt trzeźwo Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 2 Stycznia 2014 jestem w posiadaniu głównych "atrakcji" więc beze mnie byłoby "sztywno".. Co niektórzy mówią że jak mają pilota to mają władzę . Udanej imprezy . Serdeczne pozdrowienia w Nowym Roku . Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Przepiękna ta szyneczka ale.............nie zaklaszczę Bardzo udanej imprezy życzę. Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Bardzo udanej imprezy życzę.dziękuję ... mam nadzieję że będzie co do szynki jest to po troszku mały eksperymencik gdyż pierwszy raz zdarzyło mi się z przyczyn niezależnych dokonać "planowego" zamrożenia tak dużego półproduktu... mniejsze już tak robiłem jednak "z nogą" zawsze były "na świeżo" szynka była peklowana przez 9 dni wraz z mięsem "Bożonarodzeniowym" i po ociekaniu w sobotę przed świętami została zawinięta szczelnie w folię spożywczą i powędrowała do zamrażarki.... tydzień później wyjęta i umieszczona w styropianowym pojemniku termicznym powolutku się rozmrażała zapewniając sobie temperaturę "chłodniczą"... jeszcze wczoraj wieczorem miała poniżej zera w środku, choć sonda przy wbijaniu nie natrafiła na lód.....przez noc wisiała w pomieszczeniu o temp ok 10ºC a rano przed wędzeniem w 15ºC...utrata "soku" (solanki ? ) podczas procesu rozmrażania i powtórnego ociekania to nie więcej niż 50ml.... Edytowane 2 Stycznia 2014 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) Po parzeniu.... - niestety paskudnie pękła - najprawdopodobniej było to wynikiem uszkodzenia zmiękczonej skóry podczas parzenia wkładanym hakiem... - świadczy o tym rozejście pęknięć od jednego miejscazazwyczaj kopytko parzę tylko troszkę a potem ujmuję wody tak aby sięgała nieco ponad staw kolanowy - tym razem parzyła się cały czas Cóż.... na szczęście zawsze robię "opaskę" w tym miejscu - przerywa wizualną "monotonię " i tuszuje nacięcie techniczne ... tym razem musi być troszkę szersza i jeszcze kilka danych dla ciekawych :parzenie bezpośrednio po wędzeniu,włożona do wrzątku, po spadku temperatury, utrzymywanie na poziomie ok 78-79 stopni,do temp wewnątrz 65ºC (troszku przysnąłem )czas 5,5h waga początkowa surowca (przed peklowaniem) 8,8kgwaga po wędzeniu 9,5kgWaga po parzeniu 8,4kg Edytowane 3 Stycznia 2014 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LP57 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Żeby świnka nie skakała to by nóżki ........... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KURP Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Normalnie jak lekarz pierwszej pomocy - nóżka obandażowana Cytuj Nie ganiaj za ludźmi. Bądź sobą, rób swoje i pracuj ciężko. Odpowiedni ludzie - Ci, którzy naprawdę pasują do Twojego życia pojawią się i zostaną. Wielu ludzi powie Ci, że nie dasz rady - a Ty po prostu odwróć się i powiedz - no to patrz! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Abratku nóżka wyszła Ci pięknie, nawet to pęknięcie dodaje jej swojskiego uroku.Jeśli mogę grzeczne zapytać:Co ma dać opaska ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 3 Stycznia 2014 szynka była peklowana przez 9 dni wraz z mięsem "Bożonarodzeniowym" Czyli gdzieś od 10. grudnia?Mogła się spokojnie peklować do nowego roku.Często, a szczególnie na Boże Narodzenie, pekluję wędzonki 4 tygodnie.Zakupy w listopadzie są tańsze.Zapewniam Cię, że wędzonki nie mają "specyficznego zapachu/smaku, o którym pisałeś kiedyś tam, przy okazji rozważania "długiego czasu peklowania".Szyneczka wyszła Ci piękna !!! Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Piękna szzyneczka. Apetycznie wyglada. Kopytko podrasowane, jest super z tym bandażem.Jestem pod wrażeniem. Gratuluje takiego wyrobu. :clap: Smacznego życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) jest super z tym bandażemWedług mnie to jest wędliniarska przędza - trochę się Abratek "nakręcił" . Edytowane 4 Stycznia 2014 przez Wirus Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 4 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Co ma dać opaska ? ano efekt wizualny to raz (szczególnie tym razem).... a dwa jeśli nie jest na stojaku to można za ten "opatrunek" spokojnie łapać ręką przy krojeniu.... i czysto i higienicznie Czyli gdzieś od 10. grudnia? Mogła się spokojnie peklować do nowego roku. dokładnie od 11... ale bałem się - gdybym był pewny pogody , czyli warunków w miejscu peklowania to być może bym zaryzykował... a tak stanąłem na "rozdrożu" Według mnie to jest wędliniarska przędza - trochę się Abratek "nakręcił" . oczywiście a zajęło jakieś 5 minutek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Abratku robi wrażenie ta szynka! dodatkowo ten patent z 'opaską uciskową' hehe świetne! napisz jakie były reakcje uczestników imprezy Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opatrunek założony operacja udana, ale .... pacjent nie przeżył A tak serio to ładny produkt, masz jakiś przekrój? Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.