Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzonki


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
232 odpowiedzi w tym temacie

#141 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 19 gru 2015 - 19:58

Pochwal się sprzęciorem, a nie fanzol...  

 

Jadę jeszcze na starym tylko uzupełniłem go o regulator czasowy.Grzałkami steruje drugi regulator.Ustawiam czas i temperaturę wędzenia i jadę.I tak muszę czekać aż się osuszy bo lubię sobie pomacać i żeby podpalić ręcznie dymogenerator chociaż chodzi mi po głowie automat do podpalania wiórków.Potrzebny byłby układ jak w piecu gazowym i butla z gazem, ale to chyba przerost formy nad treścią.To byłby dopiero układ z pełną automatyką. :D

Zaryzykowałem pierwszy raz i się sprawdziło co widać po wyrobach. 



#142 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 04 mar 2016 - 20:47

Pojechałem po mleko a przywiozłem jeszcze to :) .Nóżkę jakoś odciąłem, ale co z resztą  :cry:  :facepalm:  .Chyba mistrza trzeba będzie poprosić o radę. :cool:

 

Załączony plik  DSC00508.jpg   143,43 KB   21 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 04 mar 2016 - 20:49


#143 Tsosna

Tsosna

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 449 postów

Napisano 05 mar 2016 - 18:19

:clap: :clap: :clap:



#144 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9167 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 05 mar 2016 - 18:57

ale co z resztą 

Ja do dzisiaj nie potrafię porządnie/prawidłowo/bezbłędnie odciąć biodrówki :facepalm:  



#145 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 05 mar 2016 - 20:20

Ja do dzisiaj nie potrafię porządnie/prawidłowo/bezbłędnie odciąć biodrówki

 

Ja już nie pokażę bo już w elementach, ale może następnym razem.Może mi się uda.Mistrz zapewne oceni  :D


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 05 mar 2016 - 20:21


#146 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 01 maj 2016 - 14:02

To na zaś

 

Załączony plik  DSC00551.jpg   112,06 KB   36 Ilość pobrań

 

a jego zjem na kolację. :)

 

Załączony plik  DSC00556.jpg   79,9 KB   31 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 01 maj 2016 - 14:03


#147 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 18 gru 2016 - 15:17

Do parzenia

 

Załączony plik  DSC00684.jpg   129,47 KB   12 Ilość pobrań

 

a to już gotowe

 

Załączony plik  DSC00686.jpg   111,9 KB   13 Ilość pobrań



#148 paszeko

paszeko

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 495 postów
  • Miejscowośćruda slaska

Napisano 18 gru 2016 - 17:16

Pojechałem po mleko a przywiozłem jeszcze to :) .Nóżkę jakoś odciąłem, ale co z resztą  :cry:  :facepalm:  .Chyba mistrza trzeba będzie poprosić o radę. :cool:

 

attachicon.gifDSC00508.jpg

Ogon utnij.Resztę do pekli i do wedzoka :D :tongue: :rolleyes:



#149 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6875 postów

Napisano 18 gru 2016 - 17:30

Jeszcze tylko oplatek i juz mozesz swietowac!

#150 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 21 gru 2016 - 16:03

I szynka Dziadka Arka gotowa.Tym razem bez skóry.

 

Załączony plik  DSC00689.jpg   116,92 KB   18 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 21 gru 2016 - 16:04


#151 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • ***SUPER VIP***
  • 981 postów

Napisano 21 gru 2016 - 16:21

Zapach szynki dotarł nawet do mnie!winking-thumbs-up-smiley-emoticon.gif



#152 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5554 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 21 gru 2016 - 16:35

Zawsze wolalam balereon od szynki ..ale TAKA :thumbsup:  szynka i do tego chrupiaca bagietka a na wierz plasterek  malinowego pomidorka ..az slinka leci  :)



#153 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 21 gru 2016 - 18:39

  szynka i do tego chrupiaca bagietka a na wierz plasterek  malinowego pomidorka ..az slinka leci 

 

Ja bym jeszcze tą bagietkę  masełkiem posmarował. :D  


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 21 gru 2016 - 18:40


#154 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5554 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 21 gru 2016 - 19:30

Ja bym jeszcze tą bagietkę  masełkiem posmarował.   
oooo!! a jeszcze takim domowej roboty ! :)  

#155 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6884 postów

Napisano 21 gru 2016 - 19:32

I szynka Dziadka Arka gotowa.Tym razem bez skóry.
No nie darmo masz ten żółty kolorek :thumbsup:  :clap: 

#156 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4988 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 21 gru 2016 - 21:26

Szynka to moej miesko, a ta szynka to musi byc " niebo w gebie" :D



#157 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3218 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 22 gru 2016 - 08:59

Wygląda apetycznie, a z jakiego mięśnia ?



#158 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11130 postów

Napisano 22 gru 2016 - 17:16

Wygląda apetycznie, a z jakiego mięśnia ?

 

Ja tam widzę co najmniej 3 mięśnie. :tongue:  



#159 Tomasz2016

Tomasz2016

    Nowicjusz

  • Użytkownicy
  • 9 postów
  • MiejscowośćMałe Trójmiasto

Napisano 22 gru 2016 - 23:16

To na zaś

 

attachicon.gifDSC00551.jpg

 

a jego zjem na kolację. :)

 

attachicon.gifDSC00556.jpg

 

... Arku pochwal się, co to za pyszne kiełbaski wyrobiłeś - ze swego przepisu ? ślinka leci ...



#160 Stalesz

Stalesz

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 15 postów
  • MiejscowośćZałom

Napisano 23 gru 2016 - 08:41

Witam. Uwędziłem szynki, sparzyłem zgodnie zaleceniami tego forum i no właśnie. Zewnętrzna warstwa 2-3cm ma inny kolor, nie jest surowa. Środek ma ładny kolorek i jest surowy.

I mam prośbę, czy możesz podać cały cykl produkcyjny szynki Dziadka Arka i szynki gotowanej?






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych