kostek61 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 22 Grudnia 2013 wiązane na sucho i żadna z osłonek nie pękła. Dlaczego by miała,kiełbacha w dwóch smakach. Jakie przyprawy zastosowałeś? Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Dlaczego by miała Bo niektórzy twierdzą ,że pętelkuje się osłonki białkowe po moczeniu. bo inaczej pękają. Jakie przyprawy zastosowałeś? Do jednej czosnek ,pieprz i kolendrę a do drugiej pieprz i ziele. Edytowane 22 Grudnia 2013 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Dziś wątrobianka z mięsa z daniela. I to jeszcze nie koniec.Jutro podwędzanie. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 19 Stycznia 2014 (edytowane) Zabrakło jelit to część wątrobianki w kątnicy.Reszta w wędzarni .Fotki później. Edytowane 19 Stycznia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zabrakło jelit to część wątrobianki w kątnicy. Taka jest najpyszniejsza.Nie wiem, co jest w tych kątnicach ale wyroby w nich są nie do przecenienia. Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bagno Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Nie wiem, co jest w tych kątnicach ale wyroby w nich są nie do przecenienia. Chyba-objętość, która pozwala na zachowanie "esencji smaku i zapachu" wewnątrz produktu. Mogę posłużyć analogia do szynki wykonanej z całej szynk(ze skórą, tłuszczem i kością) a szynki z jednego chudego mięśnia. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11022-kpps-czyli-klub-przyjaci%C3%B3%C5%82-pana-s/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) Te trzy z lewej to polędwiczki wieprzowe.A te wędzonki z prawej to zgadnijcie z jakiego zwierzęcia. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 25 Stycznia 2014 to zgadnijcie z jakiego zwierzęcia. Bardzo ciemne to z Daniela . Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 25 Stycznia 2014 (edytowane) .Widzę ,że uważnie czytasz. Edytowane 25 Stycznia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 25 Stycznia 2014 .Widzę ,że uważnie czytasz. Byłem niedawno na kursie dziczyzny , gdzie również oprócz dzików był daniel . Pozdrawiam Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Arkadiusz , do czego jest zblizony smak miesa z Daniela? Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Właśnie spróbowałem szynkę i wszystko co uwędziłem oprócz polędwicy i polędwiczki nieparzonej oddałem mojemu myśliwemu.Jak chciał wędzonki to teraz niech to zjada .Jeśli już mielibyśmy wybierać to wolimy zdecydowanie wędzonki z dzika, choć i te poza polędwicą i polędwiczką wędzona surową naszym zdaniem są o wiele gorsze od wieprzowych.Co do smaku to trudno to określić, ale naszym zdaniem jest mdły bardzo podobny do sarniny i mało wyrazisty..Może gdyby do solanki dodać nieco przypraw to one zapewne zmieniłyby ten smak, ale ja ich nie użyłem i peklowałem w czystej solance.Moim skromnym zdaniem daniel to tylko jako dodatek do kiełbasy z dzika.Paczka II i III z daniela właśnie się mrozi i czeka na dostawę dzika. Edytowane 26 Stycznia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Henio Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Kiedyś użyczyłem wędzarni znajomym i wędzili tylko wędzonki z daniela , bez wyrobów , poczęstowali i jak dla mnie to rewelacji smakowych nie było . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Rano były a'la dietetyczne parówki , a wieczorem kiełbasa z daniela i przy okazji na obiad mięso z badyli daniela, peklowane, gotowane i sos chrzanowy. Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 arkadiusz " badyle " to nogi daniela ? Pozdrawiam Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 arkadiusz " badyle " to nogi daniela ? Zgadza się Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 (edytowane) Dzieki , nie chciało mi się szukać słownika myśliwskiego , więc poprosiłem o wyjasnienie . Pozdrawiam Edytowane 6 Kwietnia 2014 przez Pacan Wojciech Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 2 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 2 Listopada 2014 Kiełbasa z daniela z dodatkiem podgardla wp. Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m. Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Robiłeś coś w szynkowarzez z Daniela, bo nie mam innych możliwości, a mam i szynkę z Daniela i szynkowar . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) Robiłeś coś w szynkowarzez z Daniela Nie nie robiłem, ale próba darmo tylko obawiam się ,że będzie sucha. Edytowane 3 Grudnia 2014 przez arkadiusz Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 3 Grudnia 2014 No to i ja zapytam. Masz jakiś fajny przepis na żeberka z dzika ?Pozdrawiam.Jacek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zrób "JackaC" Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekC Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Hm....jakoś w tej formie mi nie pasują....Dowcipniś z kolegi.....Pozdrawiam.Jacek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 3 Grudnia 2014 (edytowane) A tak calkiem na poważnie ... sól, pieprz, odrobina jałowca, czerwone wino i powidła śliwkowe Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 3 Grudnia 2014 przez roger Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 3 Grudnia 2014 Roger ja bym do tego dodala jeszcze szklanke octu winnego, a pominela sol. Dzien wczesniej w tym marynowac a pozniej do piekarnika Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi