Skocz do zawartości

Wyroby z dziczyzny Arkadiusza


arkadiusz

Rekomendowane odpowiedzi

 

 

wiązane na sucho i żadna z osłonek nie pękła.
Dlaczego by miała,kiełbacha :thumbsup: 

 

w dwóch smakach.
Jakie przyprawy zastosowałeś? 

Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba

https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 205
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Dlaczego by miała

 

Bo niektórzy twierdzą ,że pętelkuje się osłonki białkowe po moczeniu. bo inaczej pękają.

 

 

 

 

Jakie przyprawy zastosowałeś?

 

Do jednej czosnek ,pieprz i kolendrę a do drugiej pieprz i ziele. 

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Dziś wątrobianka z mięsa z daniela.

 

post-41296-0-48974300-1390072323_thumb.jpg

post-41296-0-55382000-1390072342_thumb.jpg

post-41296-0-29460800-1390072386_thumb.jpg

post-41296-0-80662500-1390072398_thumb.jpg

post-41296-0-23086000-1390072420_thumb.jpg

post-41296-0-01993500-1390072434_thumb.jpg

 

I to jeszcze nie koniec.Jutro podwędzanie.

 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zabrakło jelit to część wątrobianki w kątnicy.Reszta w wędzarni .Fotki później.

 

post-41296-0-97273800-1390119607_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Zabrakło jelit to część wątrobianki w kątnicy.

Taka jest najpyszniejsza.

Nie wiem, co jest w tych kątnicach ale wyroby w nich są nie do przecenienia.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Nie wiem, co jest w tych kątnicach ale wyroby w nich są nie do przecenienia.

Chyba-objętość, która pozwala na zachowanie "esencji smaku i zapachu" wewnątrz produktu. Mogę posłużyć analogia do szynki wykonanej z całej szynk(ze skórą, tłuszczem i kością) a szynki z jednego chudego mięśnia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Te trzy z lewej to polędwiczki wieprzowe.A te wędzonki z prawej to zgadnijcie z jakiego zwierzęcia.  :)

 

post-41296-0-98593700-1390664027_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

:clap:.Widzę ,że uważnie czytasz. :D

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Właśnie spróbowałem szynkę i wszystko co uwędziłem oprócz polędwicy i polędwiczki nieparzonej oddałem mojemu myśliwemu.Jak chciał wędzonki to teraz niech to zjada :) .Jeśli już mielibyśmy wybierać to wolimy zdecydowanie wędzonki z dzika, choć i te poza polędwicą i polędwiczką wędzona surową naszym zdaniem są o wiele gorsze od wieprzowych.Co do smaku to trudno to określić, ale naszym zdaniem jest mdły bardzo podobny do sarniny i mało wyrazisty..Może gdyby do solanki dodać nieco przypraw to one zapewne zmieniłyby ten smak, ale ja ich nie użyłem i peklowałem w czystej solance.Moim skromnym zdaniem daniel to tylko jako dodatek do kiełbasy z dzika.Paczka II i III z daniela  właśnie się mrozi i czeka na dostawę dzika.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Rano były a'la dietetyczne parówki ;)  :) , a wieczorem kiełbasa z daniela :)

 

post-41296-0-09973600-1396804091_thumb.jpg

 

i przy okazji  na obiad mięso z badyli daniela,  peklowane, gotowane i sos chrzanowy. :)

 

post-41296-0-97096700-1396804106_thumb.jpg

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

arkadiusz " badyle " to nogi daniela ?

 

Zgadza się  :)

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 6 miesięcy temu...

Kiełbasa z daniela z dodatkiem podgardla wp.

 

post-41296-0-76283200-1414951785_thumb.jpg

 

 

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
Robiłeś coś w szynkowarzez z Daniela

 

Nie nie robiłem, ale próba darmo  :) tylko obawiam się ,że będzie sucha.

Edytowane przez arkadiusz

Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,

jak wielkiego zadania się podejmuje,

bo będzie musiał wymyślić

jeszcze dwadzieścia innych kłamstw,

żeby podtrzymać to jedno.

(Alexander Pope)

Nie odpowiadam na PW.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

;)

A tak calkiem na poważnie ... sól, pieprz, odrobina jałowca, czerwone wino i powidła śliwkowe ;)

 

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Edytowane przez roger

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach


×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.