Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby z dziczyzny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
122 odpowiedzi w tym temacie

#41 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 06 kwi 2014 - 18:26

arkadiusz " badyle " to nogi daniela ?

 

Zgadza się  :)



#42 Pacan Wojciech

Pacan Wojciech

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2529 postów
  • MiejscowośćOPOLE

Napisano 06 kwi 2014 - 18:28

Dzieki , nie chciało mi się szukać słownika myśliwskiego , więc poprosiłem o wyjasnienie . Pozdrawiam


Użytkownik Pacan Wojciech edytował ten post 06 kwi 2014 - 18:28


#43 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 02 lis 2014 - 19:10

Kiełbasa z daniela z dodatkiem podgardla wp.

 

Załączony plik  DSC00136.jpg   63,21 KB   13 Ilość pobrań

 

 



#44 m.

m.

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 82 postów
  • Miejscowośćja się tu wziąłem?

Napisano 03 gru 2014 - 15:32

Robiłeś coś w szynkowarzez z Daniela, bo nie mam innych możliwości, a mam i szynkę z Daniela i szynkowar ;).



#45 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 03 gru 2014 - 16:49

Robiłeś coś w szynkowarzez z Daniela

 

Nie nie robiłem, ale próba darmo  :) tylko obawiam się ,że będzie sucha.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 03 gru 2014 - 16:52


#46 JacekC

JacekC

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1403 postów
  • MiejscowośćNiemodlin

Napisano 03 gru 2014 - 19:29

No to i  ja zapytam. Masz jakiś fajny przepis na żeberka z dzika ?

Pozdrawiam.

Jacek



#47 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 03 gru 2014 - 19:32

Zrób "JackaC" ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

#48 JacekC

JacekC

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 1403 postów
  • MiejscowośćNiemodlin

Napisano 03 gru 2014 - 21:06

Hm....jakoś w tej formie mi nie pasują....Dowcipniś z kolegi.....Pozdrawiam.

Jacek.



#49 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 03 gru 2014 - 21:36

;)
A tak calkiem na poważnie ... sól, pieprz, odrobina jałowca, czerwone wino i powidła śliwkowe ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

Użytkownik roger edytował ten post 03 gru 2014 - 21:36


#50 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4971 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 03 gru 2014 - 22:02

 Roger ja bym do tego dodala jeszcze szklanke octu winnego, a pominela sol. Dzien wczesniej w tym marynowac a pozniej do piekarnika 



#51 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5101 postów

Napisano 03 gru 2014 - 23:36

Ja robię tak jak wieprzowe -najpierw marynuję, potem na rozgrzanym smalcu obsmażam , ,przekładam  do gara  na pozostałym tłuszczu smażę cebulę też do gara , podlewam wodą dodaję ew. jeszcze owoce jałowca czy rozmaryn  i duszę do miękkości .



#52 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 04 gru 2014 - 17:30

A tak calkiem na poważnie

 

  Sól, pieprz, ziele, listek, cebula obsmażona na smalcu , grzybek suszony. Obsmażam żeberka  na smalcu i później na tej samej patelni cebulę też na smalcu.Żeberka przekładam do gara.Przepłukuję patelnie wodą i tą wodą podlewam żeberka  i dusze do miękkości. :) .Smacznego



#53 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 20 gru 2014 - 17:28

Daniel i wieprzowina.

 

Załączony plik  DSC00182.jpg   85,46 KB   5 Ilość pobrań



#54 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 07 cze 2016 - 17:15

Bielska z dzika i z sarny z dodatkiem słoniny z mangalicy.

 

Załączony plik  DSC00582.jpg   148,75 KB   7 Ilość pobrań



#55 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8889 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 07 cze 2016 - 17:57

Bielska z dzika i z sarny z dodatkiem słoniny z mangalicy.

Cudna kiełbasa!!!

To moja żelazna pozycja jak mam surowiec.

Jak rozdrobniłeś słoninę i ile jej dodałeś? 

A przyprawy?



#56 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 07 cze 2016 - 20:16

Jak rozdrobniłeś słoninę i ile jej dodałeś?  A przyprawy?

 

Aniu. :)

Skład był taki:

1.II dzik i sarna 65%

2.Słonina z mangalicy -25%

3.III dzik i sarna -10% 

 

Pozycja 1 i 2 podmrożone i rozdrobnione razem na 8 mm.III tradycyjnie 2X2.

Przyprawy to klasycznie tylko pieprz i czosnek.

Słonina z mangalicy jest bardzo miękka wręcz smarowna i dlatego rozdrabniałem na 8 a nie na 6 bo bałem się ,że w czasie mieszania tłuszcz może się romazać.Rozdrobnienie słoniny razem z II było z tego samego powodu.aby ograniczyć mieszanie do niezbędnego minimum.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 07 cze 2016 - 20:18


#57 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10883 postów

Napisano 18 cze 2016 - 10:43

Trochę podwędzanej wątrobianki z dzika , sarny, i podgardla wp.

 

Załączony plik  DSC00590.jpg   147,33 KB   2 Ilość pobrań



#58 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3193 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 18 cze 2016 - 10:49

Napisano 07 cze 2016 - 18:15 Bielska z dzika i z sarny z dodatkiem słoniny z mangalicy.  

Bielska naprawdę dobra. Szkoda,że tylko tak mało mi się dostało. Myślę, że następnym razem Arek będzie bardziej hojny.  :tongue:  :)


Użytkownik JaGra edytował ten post 18 cze 2016 - 10:50


#59 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • **VIP**
  • 967 postów

Napisano 18 cze 2016 - 20:27



 

Napisano 07 cze 2016 - 18:15 Bielska z dzika i z sarny z dodatkiem słoniny z mangalicy.  

Bielska naprawdę dobra. Szkoda,że tylko tak mało mi się dostało. Myślę, że następnym razem Arek będzie bardziej hojny.  :tongue:  :)

 

Chociaż spróbowałeś.  Ja tylko się zaśliniłem.drooling.png



#60 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3193 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 19 cze 2016 - 09:56

Miałem farta

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych