Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie »  Zaloguj korzystając z Facebooka

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby z dziczyzny


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
79 odpowiedzi w tym temacie

#61 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 19 cze 2016 - 10:40

Miałem farta

 

Ty to farciarz jesteś :D .W poniedziałek znowu będziesz miał fart. :D  



#62 JaGra

JaGra

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2840 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 19 cze 2016 - 10:43

Cicho wiem. Jak się inni dowiedzą to mogą napaść na Ciebie.

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

#63 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • **VIP**
  • 790 postów

Napisano 19 cze 2016 - 20:22

Miałem farta

Wysłane z mojego SM-G530FZ przy użyciu Tapatalka

 

"fart"  Słownik angielsko-polski

bździć, pierdzieć, pierdnąć, smrodzić, puścić bąka, skopcić się :D :facepalm:



#64 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 20 cze 2016 - 14:28

"fart"  Słownik angielsko-polski bździć, pierdzieć, pierdnąć, smrodzić, puścić bąka, skopcić się

 

Wyrzuć ten słownik. :D  :D  



#65 JaGra

JaGra

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2840 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 29 cze 2016 - 10:14

Ta wątrobianka to mistrzostwo świata. Niesamowicie smacznista. Szkoda,że tak mało mi się dostało.Od dzisiaj będę Ci mówił miszczu.

#66 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7122 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 29 cze 2016 - 10:17

Od dzisiaj będę Ci mówił miszczu.

 

:tongue: ... wazeliniarz ... i tak więcej nie dostaniesz   :tongue: 

 

PS

Swoją drogą to nie jadłem żadnej "spapranej" przez Arka wątrobianki czy kaszanki ;) 



#67 JaGra

JaGra

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2840 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 29 cze 2016 - 10:34

Nie bój żaby, przekupiłem Bożenkę nalewką i jeszcze 1 dostałem.😊

Użytkownik JaGra edytował ten post 29 cze 2016 - 10:35


#68 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 14 wrz 2016 - 17:32

"Bielska z dzika" po 5- ciu tygodniach podsuszania

 

Załączony plik  DSC00633.jpg   56,52 KB   7 Ilość pobrań



#69 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 6356 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 23 wrz 2016 - 20:36

"Bielska z dzika" po 5- ciu tygodniach podsuszania

Rozmarzyłam się.

Dla mnie to kultowy przepis. 



#70 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 7122 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 23 wrz 2016 - 20:41

Bielska jak Bielska dla mnie "dzikie" prawie salami Areczku ;)

Tapniete z GT-I9500

#71 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 24 wrz 2016 - 07:49

dla mnie "dzikie" prawie salami Areczku

 

A wiesz zastanawiam się nad oryginalnym wędzonym salami z dzika i słoniny wp. tylko jeszcze muszę  w pewnych kwestiach zasięgnąć języka u naszego głównego technologa.



#72 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 16 lip 2017 - 16:21

Krakowska z dzika i sarny i trochę myśliwskiej na dokładkę też z dzika i sarny

Załączony plik  IMG_20170716_163906.jpg   63,12 KB   1 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 16 lip 2017 - 16:22


#73 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3412 postów
  • MiejscowośćNadarzyn

Napisano 16 lip 2017 - 16:47

z dzika i sarny
i ten kolorek :thumbsup:  :clap: 

#74 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 5420 postów

Napisano 16 lip 2017 - 16:50

I ten smak!

#75 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3412 postów
  • MiejscowośćNadarzyn

Napisano 16 lip 2017 - 18:29

I ten smak!
i ten szyk !

#76 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 16 lip 2017 - 19:01

Zapomniałem dodać , że wędzona i  pieczona. :) i z dodatkiem twardej słoniny. :D


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 16 lip 2017 - 19:01


#77 binio1111

binio1111

    Weteran

  • **VIP**
  • 1619 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 16 lip 2017 - 19:09

Nie sztuką jest zrobić kiełbasę ze świni , sztuką jest zrobić kiełbasę z dzikiej świni  :laugh: ;) . :clap: :clap: :clap:



#78 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 21 lip 2017 - 12:50

Podsuszona.

 

Załączony plik  IMG_20170721_110009.jpg   74,16 KB   0 Ilość pobrań

 

 

 



#79 sebarod

sebarod

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 141 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 21 lip 2017 - 13:26

Elegancka. W jakich warunkach suszysz kiełbasy ?



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#80 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 8848 postów

Napisano 21 lip 2017 - 18:20

W jakich warunkach suszysz kiełbasy ?

 

Tą w piwnicy ( 15 C i 65 % wilgotności), ale niektóre w dojrzewalni (12 C i 85 % wilgotności) 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych