abratek Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Listopada 2013 Kuchnia ogólnie Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Dziś miałem okazję po raz pierwszy w życiu zasmakować słodkiego ziemniaka czyli Batatów http://slodkokwasny.com/wp-content/uploads/2011/05/batat-slodki-ziemniak.jpg(obraz z internetu) Ponieważ chciałem w pierwszej kolejności poznać smak owej bulwy, została ona pokrojona w plastry i ugotowana w jak najmniejszej ilości lekko osolonej wody...po zapoznaniu się ze smakiem, reszta powędrowała na blachę do piekarnika, osnuta strużką oliwy z oliwek i oprószona ziołami prowansalskimi..... Dla towarzystwa na talerzach zawitała karkówka smażona na patelni "grillowej", w otoczce z sosu wykonanego z tłuszczu po smażeniu karkówki rozrobionego wodą z gotowania batatów i zaciągniętym "na szybko" mąką Jako uzupełnienie zaserwowano do wyboru ogórki małosolne lub kiszone kalafiory polane oliwą z oliwek i posypane siekanym koperkiem (z przepisu Anuś) (Fotki brak ) Edytowane 19 Czerwca 2014 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Dobra rzecz i coś innego ja cholernie lubię wynalazki i te mięsne i te jarskie Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 19 Czerwca 2014 A moze troche wiecej o smaku tej bulwy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 19 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 19 Czerwca 2014 (edytowane) Elu, w pierwszym momencie wyczułem smak dyni pomieszany z marchewką .... dopiero po sekundach na języku ujawnił sie smak dobrej jakości ziemniaka ( efekt działania alfa-amylazy zawartej w ślinie)Bataty oprócz dużej zawartości skrobi ( porównywalnej z wysokoskrobiowymi ziemniakami) zawierają pewną ilość cukrów (fruktozy?).Gotuje się dużo szybciej niż ziemniaki. Może następnym razem zrobię wersję pieczoną Gdyby tylko nie jego nie cena..... Edytowane 19 Czerwca 2014 przez abratek Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 19 Czerwca 2014 w wersji puree tez sa dobre Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klodek4 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 19 Czerwca 2014 Pieczone jak ziemniaczki są też pyszne, w Hiszpanii są bardzo popularne. Cytuj dycha do dychy i strzelaja kielichy!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 19 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Czerwca 2014 JA najbardziej lubie je wlasnie w wersji pieczonej. U nas w sprzedazy sa rowniez biale i fioletowe. Polecam, w domu dziewczeta nie sa fankami ziemniakow , wiec czesto wlasnie kupuje je i podaje do obiadu wraz z innymi pieczonymi warzywami. Do tego obowiazkowo przetary czosnek z oliwa ,sol( w bardzo malej ilosci) i odrobine chillie. Taka mieszanka pochlapane i pieczone w piekarniku, Rowniez, dobrze smakuja na grillu, tylko trzeba uwazac, bo latwo sie przypalaja. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.