Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Różne i różniste


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#21 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 02 sie 2014 - 17:09

Zapakowałem główki czosnku próżniowo i na drugi dzień mam taki oto efekt.Z próżni zrobił się balon.

 

Załączony plik  DSC00021.jpg   95,04 KB   8 Ilość pobrań

 

 

Rozpakować czy dalej tak przechowywać?



#22 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 02 sie 2014 - 17:43

Rozpakować
Tak,daj mu jeszcze po oddychać,tzn podeschnąć . 

#23 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 02 sie 2014 - 18:10

No dobra.Dam mu podeschnąć



#24 Biotit

Biotit

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1576 postów
  • MiejscowośćW-wa

Napisano 02 sie 2014 - 19:21

Arek,

lubisz zagadki, to odpowiedz, dlaczego ten czosnek nadaje się do kosza ?



#25 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 03 sie 2014 - 13:52

lubisz zagadki, to odpowiedz, dlaczego ten czosnek nadaje się do kosza ?
 

 

Zagadka się rozwiązała sama.Czosnek wyjęty w smaku wyśmienity, podeschnie i będzie jak znalazł do kiełbasy a nie do kosza. :)



#26 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 04 wrz 2014 - 19:10

Efekt trzygodzinnego spaceru z moją LP po lesie. :)

 

Załączony plik  WP_000200.jpg   110,95 KB   5 Ilość pobrań



#27 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3193 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 06 wrz 2014 - 11:55

To co Wy w tym lesie robiliście przez tyle czasu, bo grzybków to jakoś malutko   ;)  :D



#28 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 06 wrz 2014 - 17:34

Ja dzisiaj zabrałem moją osobistą "sucz" ON-ka do lasu i 3 kubelki podgrzybków przytargałem po 3 godzinkach ... ;)
Właśnie się suszą w beczce ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

#29 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 22 wrz 2015 - 16:08

Sezon na śliwki w pełni to i powidła śliwkowe trzeba było zrobić. :)

 

Załączony plik  DSC00408.jpg   134,51 KB   5 Ilość pobrań



#30 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3193 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 22 wrz 2015 - 16:15

Czy możesz mi podrzucić do pracy te moje dwa słoiki po chutneju. Lewy dolny róg. Oczywiście pełne.   :)



#31 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 22 wrz 2015 - 17:00

Postaram się. :D



#32 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 03 paź 2015 - 18:04

Po udanym grzybobraniu kolacja ze smażonych a'la schabowe kani.Za tydzień będzie wiadomo czy to były kanie. :D

 

Załączony plik  DSC00414.jpg   124,48 KB   5 Ilość pobrań

 

Załączony plik  DSC00421.jpg   123,3 KB   5 Ilość pobrań



#33 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2231 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 03 paź 2015 - 19:04

Oj i ja pochodzilabym chetnie po lesie za grzybkami , a tu nic :(



#34 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 03 paź 2015 - 19:31

Nie bój nie bój ... przeżyjesz zajrzałem do koszyczka ;)

Tapniete z GT-I9500

#35 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 01 sty 2016 - 13:37

Pozostało mi po ostatnim robieniu pierogów trochę ciasta.Zamroziłem i teraz mam pytanko.Czy ktoś robił z takiego ciasta pierogi oczywiście po rozmrożeniu?.Skład mojego ciasta to tylko mąka i zimna woda, ale nie wiem jak się będzie ciasto zachowywało po odmrożeniu.



#36 andrzej k

andrzej k

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 12505 postów
  • MiejscowośćPobiedziska

Napisano 01 sty 2016 - 13:38

Zrobisz próbę i będzie wszystko jasne . Ciasta nie mroziłem nigdy ale farsz tak :D

 

 

 Pozdrawiam



#37 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6739 postów

Napisano 01 sty 2016 - 13:52

.Arku nic się z ciastem nie stalo spokojnie mozesz po rozmrozeniu robić pierogi

#38 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 01 sty 2016 - 14:18

.Arku nic się z ciastem nie stalo spokojnie mozesz po rozmrozeniu robić pierogi

 

Dzięki.Jak by co to będzie na Ciebie. :D  



#39 Artur Dor

Artur Dor

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1524 postów
  • MiejscowośćTrzebnica

Napisano 01 sty 2016 - 15:22

Arku jak robisz ciasto na pierogi z samej wody i mąki to na próbę dodaj troszkę oliwy (oleju) na kilo mąki 2 łyżki stołowe - pomocne to jest przy gotowaniu - również do wody dodaje olej (w tej której gotuję - obgotowuje się pierog)



#40 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10885 postów

Napisano 01 sty 2016 - 18:39

również do wody dodaje olej (w tej której gotuję - obgotowuje się pierog)

 

Do wody dodaję .Do ciasta nie.

 

spokojnie mozesz
 

 

Pierogi zrobione. :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych