Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Różne i różniste


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
110 odpowiedzi w tym temacie

#101 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10676 postów

Napisano 12 sie 2017 - 12:51

Surówka bułgarska.

 

Załączony plik  IMG_20170812_133903.jpg   91,33 KB   5 Ilość pobrań

 

 



#102 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6625 postów

Napisano 12 sie 2017 - 14:09

Arku a coś wiecej czyli skladniki mozesz podać?

#103 redzed

redzed

    Entuzjasta forum

  • **VIP**
  • 950 postów

Napisano 12 sie 2017 - 14:49

Pięknie surówka się prezentuje,winking-thumbs-up-smiley-emoticon.gif tez bym chciał przepis.



#104 binio1111

binio1111

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3406 postów
  • MiejscowośćOzorków

Napisano 12 sie 2017 - 14:51

Chciało Ci się specjalnie do Bułgarii po surówkę  jechać ?  :D ;) 



#105 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10676 postów

Napisano 12 sie 2017 - 15:00

1. 4 szt papryki - usunąć gniazda, pokroić w cienkie paski i sparzyć ok. 3-4 min  tak żeby nie chrupała a następnie zahartować w zimnej wodzie.

2. 4 szt ogórki kiszone średniej wielkości pokrojone w cienkie paski mogą być ze skórą

3. 2 szt cebula średnie pokrojone w cienkie piórka

4. 1/2 kg pomidorów pokrojonych w kostkę

5. 2 szt dużych kwaśnych jabłek pokrojonych w cienkie paski

6. 1/3 szklanki oleju

Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą, białym pieprzem, cukrem i kwaskiem cytrynowym .

 

Smacznego.



#106 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6625 postów

Napisano 12 sie 2017 - 15:03

Dzieki!

#107 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10676 postów

Napisano 18 lis 2017 - 20:32

Sezon przedświąteczny uważam za otwarty.Pierogi z kapustą i grzybami.

Załączony plik  IMG_20171118_170946.jpg   64,7 KB   4 Ilość pobrań



#108 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13817 postów

Napisano 18 lis 2017 - 21:30

Jak zrobisz z mięsem, to jestem chętny na zakup.... :thumbsup:



#109 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10676 postów

Napisano 19 lis 2017 - 08:41

Jak zrobisz z mięsem, to jestem chętny na zakup....

 

Będę robił z dudami , ale dopiero jak mi ręce naprawią. :)  



#110 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10676 postów

Napisano 09 cze 2018 - 12:21

Poproszę o przepis na żeberka z grilla.Warunki są dwa.Pierwszy, maja być mięciutkie i drugi nie maja być za ostre  :D .Może też jakaś ciekawa marynata do tych żeberek. :)



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#111 sebarod

sebarod

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 430 postów
  • MiejscowośćKatowice

Napisano 09 cze 2018 - 12:45

maja być mięciutkie

 

Najpierw sous vide potem grill 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych