arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 24 Września 2016 Cukier też. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 24 Września 2016 Glukoza jest niezbędna - co prawda to też ...... ........ cukier, ale ... to nie jest to białe G .... ..... z cukierniczki . Dobra Arku - wywal te moje "wywody" , bo tylko zaśmiecają Twój temat. Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 24 Września 2016 Mogą zostać.Są nieszkodliwe oprócz cukru i soli. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wirus Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 24 Września 2016 Tyż prowda Cytuj Pozdrawiam Wirus. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikami Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 24 Września 2016 Robert a Ty dobrze mi doradziłaś ?.No to zobaczymy kto ma rację.Robert czy E'Anna.Ponieważ już wczoraj przesypałem śliwki lekko cukrem (25 kg śliwek/0,7kg cukru ) to już wyjścia nie mam. Ty masz więcej, ja miałem ok 15 kg: - po wydrylowaniu prze maszynkę na sitku 5mm - wyszło ok 12 litrów pulpy - dwie brytfanny 6 litrowe piętrowo do piekarnika: pierwsza godz. 150C do zawrzenia, potem obniżam na 120C (bo w wyższej powierzchnia się zapieka i ogranicza parowanie), timer na 6h i na spacer. Żadnego pryskania, mieszania. Fakt przy brzegach nieco zapieczone, rzadsze zjedzone od razu, a twarde rozmiękło w gorącej wodzie. Tak robiłem powidła (bez cukru) i marmoladkę śliwka, gruszka jabłko + cukier (nieco krótszy czas). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 24 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 24 Września 2016 No to mamy jeszcze jeden sposób do wykorzystania następnym razem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 24 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 24 Września 2016 Sól też. Ale tylko czysty chlorek sodu . Kamienna jest wręcz zbawienna , Ogrom mikroelementów rozpuszczonych w swoim środowisku . Oczywiście racjonalne korzystanie zresztą jak z wszystkiego . Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 25 Września 2016 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 25 Września 2016 Ja tez zasypuje lekko cukrem zeby puscily sok ,a pozniej dusze ale staram sie jak najmniej mieszac ,w ten sam sposob dusze wisnie ,zasypuje cukrem ,nastepnego dnia doprowadzam do wrzenia wylaczam kuchnie , jak ostygna znow zagotowuje . powtarzam kilka razy procedure az syrop bedzie odpowiednio gesty. Wisnie mam prawie nie rozpadniete w pieknym klarownym syropie. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 25 Września 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 25 Września 2016 Dusiły się wczoraj i duszą się dzisiaj z przerwą na noc.Rzeczywiście się nie przypalają. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 3 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Dzisiaj były urodziny naszej Wnuczki.Z tej okazji Prezes wykonał przepyszny tort .Dziękujemy, dziękujemy. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 3 Czerwca 2017 .Z tej okazji Prezes wykonał przepyszny tort łał Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 3 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Śliczny Kocur.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wszystkiego najlepszego wnuczce :D :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Moc życzeń dla wnusi.Torcik piekny! Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waro58 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dla Wnusi, sto lat. Cytuj PozdrawiamWaldek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 4 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Arkadiusz najlepszego dla Wnusi Tort z klasą ☺ Pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 27 Lipca 2017 Boczusia upiekłem. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio1111 Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 27 Lipca 2017 Najlepsza jest skórka do ciućkania Cytuj Ja się roboty nie boję, tylko ludzi mi dajcie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 27 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 27 Lipca 2017 Najlepsza jest skórka do ciućkania Noooooooooooo. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 27 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 27 Lipca 2017 O qrcze piekny taki pod kielicha. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 29 Lipca 2017 Czy ma ktoś pomysł jak przerobić kapustę włoską, ale tak żeby po przerobieniu trochę poleżała.?Może być w słoikach lub mrożona.Gołąbki odpadają. Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 29 Lipca 2017 Ja bym zrobila tak: poszatkowala grubo i zblanszowala 1-2 min po czym odsaczyla i zamrozila , mozna wykorzystac pozniej do salatek czy udusic w smietanie.lub podsmazyc z dodatkiem oliwy lub skwarkami z boczku , Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 29 Lipca 2017 Czy ma ktoś pomysł jak przerobić kapustę włoską, ale tak żeby po przerobieniu trochę poleżała.?Może być w słoikach lub mrożona.Gołąbki odpadają. Dużo jej masz?Jak nie za dużo, to poddusić, dodać skwarek z boczku, trochę zagęścić mąką i gorącą do słoików.... Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #99 Opublikowano 29 Lipca 2017 Nie dużo.Jedna główka.I co dalej bo to przepis na słodką.? Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 29 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij #100 Opublikowano 29 Lipca 2017 Jak masz jedna to poszatkuj podsmaz na masle dodaj make podlej buljonem i podgotuj ok 10 min pod przykryciem. dodaj smietane slodka tak ok pol litra sol pieprz i cukier do smaku zagotuj . doskonala do kaslera, wedzonego kurczaka czy gotowanej ryby ,lub golonki.Mozna tez podawac jako sos z dodatkiem czarnej soczewicy Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.