abratek Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 3 Listopada 2013 Oddając Wam nową funkcjonalność pragniemy uczulić właścicieli kącików aby prowadzili je w sposób przemyślany, a z uprawnień edycyjnych korzystali rozsądnie i obiektywnie. W wypadku nadużycia uprawnień, administracja będzie zmuszona wyciągnąć konsekwencje.Jeśli użytkownik nie będzie pewien skutków swoich działań powinien zgłosić się o poradę do administracji. Organizację działów można prowadzić na przykładzie powstałych, pierwszych kącików, Jak nazwa wskazuje są to kąciki kuchenne - dlatego jeśli chcemy opisać np jakieś urządzenie (maszynka, mieszarka wędzarnia), odpowiedni temat zakładamy w dziale do tego przeznaczonym np. Sprzęt , a w swoim kąciku tworzymy temat (np Moje urządzenia) i w nim umieszczamy tylko link do tematu (lub postu).., pozwoli nam to na utrzymanie właściwej struktury w działach Jeśli chcemy zamieścić jakąś recepturę proponujemy umieścić ją w odpowiednim dziale na forum a w swoim kąciku dodać tylko link, dodatkowy opis ewentualnie zdjęcia..... CDN Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 3 Listopada 2013 To mam pytanie, własnie skupiam swoje wątki w kąciku i czy jest możliwość przeniesienia do siebie całych wątków? Przykładem jest np mój watek z napędem do nadziewarek. Teraz podałem link a tak bym wrzucił cały watek wraz z zawartością i byłoby po sprawie.... Kilka takich jeszcze bym znalazł np z moimi wędzarniami itp. Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 3 Listopada 2013 Tusiaczku, właśnie chodzi o to aby działało to odwrotnie.... tzn np. opis budowy Twojej nadziewarki powinien być w odpowiednim dla niego dziale czyli w ogólnym dziale "Sprzęt", a w Twoim kąciku tylko linki...Ma to na celu jak wspomniałem zachowanie struktury forum gdyż np nowy użytkownik zainteresowany powiedzmy nadziewarkami wchodzi do działu na forum i nic nie wie o istniejących tematach w kącikach... tak więc łopatologicznie tłumacząc powinniśmy zrobić to tak:w dziale głównym "Sprzęt" umieszczasz opis nadziewarki... następnie w swoim kąciku w temacie "tusiaczkowy sprzęt" dajesz link do działu głównego Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tusiaczek Opublikowano 3 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 3 Listopada 2013 (edytowane) OK, w sumie troszkę to jak na mój gust bez sensu bo pisząc w jakimś dziale muszę potem wrzucać goły link i z mojego kącika robi się linkownia ale się dostosuję Edytowane 11 Listopada 2013 przez abratek Cytuj "Trzeba się spieszyć z robotą, póki się ma na nią ochotę..." Tatuś Muminka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 3 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 3 Listopada 2013 jak na mój gust bez sensu ma sens.... ktoś kto wchodzi na forum i zamierza np pozyskać informacje o nadziewarkach wchodzi w ogólny dział "Sprzęt" - to tam powinien znaleźć taki artykuł ,w przeciwnym wypadku zrobi się straszny bajzel Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abratek Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Listopada 2013 Porada dla wszystkich prowadzących kąciki...- starajcie się tak organizować tematy aby była w nich przejrzystość....jeśli np na każdy przepis przeznaczycie osobny temat szybko dojdzie do rozrośnięcia działu i zmniejszenia przejrzystości...proponuję strukturę jaką zastosowano u Arkadiusza - dla wyjątkowo "zorganizowanych" można pokusić się o temat "Spis receptur" a w nim linki do poszczególnych przepisów Cytuj Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtec Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 20 Listopada 2013 Odniosę się do wątku, który pojawił się w innym temacie: Kolega Miro nadużył jednak swoich kompetencji i wykasował wartościową dyskusję z załączonymi materiałąmi źródłowymi, które obrazowały błędy merytoryczne pierwotnej wersji przepisu.I bardzo dobrze zrobił! Poprawił nieścisłości i zostawił to co jest dla Zosi istotne. Przepisy dla Zosi nie są miejscem do prowadzenia dydaktyki i tasiemcowych dyskusji o błędach, pomyłkach, ortografii i stosunku do moderatorów. Mają być zwięzłe i proste. Dyskusję możemy sobie prowadzić w innych działach. Niestety Maad, to co napisałeś jest zaprzeczeniem idei "Kącików kuchennych". To nie może być miejsce w którym pozostawiamy tylko posty typu: "och", "ach", a posty krytyczne, zwracające uwagę na błędy merytoryczne usuwamy!Oczywiście właściciel kącika może tak zorganizować swój kącik, że w jednym temacie zamieszcza konkretny przepis, a w drugim prowadzona będzie dyskusja na jego temat- ma takie prawo, ma takie narzędzia moderatorskie. Ale nie można takich postów usuwać!Właściciel kącika może moderować (usuwać) posty w zakresie przewidzianym regulaminem forum: łamiące prawo, obrażające innych... Kasowanie postów merytorycznych jest nadużyciem przyznanych uprawnień i tak jak już pisaliśmy wcześniej, w takich przypadkach będziemy zmuszeni do odbierania tych uprawnień. Cytuj "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 20 Listopada 2013 Vtec. Jak postąpić przy moderowaniu jeśli poprawi się np. przepis, a posty odnoszą się do pierwotnej treści ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vtec Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 20 Listopada 2013 W trakcie edycji przepisu można dodać komentarz informujący o zmianach wprowadzonych po dyskusji. Cytuj "Słabi ludzie szukają zemsty, silni wybaczają, a inteligentni zwyczajnie ignorują." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 20 Listopada 2013 Może to jest lepsze rozwiązanie, tylko czy wtedy temat źródłowy zamknąć żeby nie można było w nim pisać ? Oczywiście właściciel kącika może tak zorganizować swój kącik, że w jednym temacie zamieszcza konkretny przepis, a w drugim prowadzona będzie dyskusja na jego temat- ma takie prawo, ma takie narzędzia moderatorskie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 20 Listopada 2013 temat źródłowy zamknąćTemat zamknij a zrób drugi do dyskusji,przypisany do każdego tematu głównego,potem uwagi z tematu dyskusyjnego ewntualnie ,jeżeli będą zasadne umieść w temacie głównym,tym sposobem będziesz miał porządek. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 20 Listopada 2013 Przepisy dla Zosi są specyficzną kategorią - mają swoją własną ideę, inną od ogólnej idei kącików kuchennych.Kostek - Twoja propozycja bardzo mi się podoba. W ten sposób i wilk syty i owca cała Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 20 Listopada 2013 Prowadząc kącik nie chcę nikogo urazić przez usunięcie posta, nie chodzi mi też o same Ochy i Achy.Usunąłem posty, także własne, które po poprawie teksu odnosiły się do czego czego już nie ma w przepisie.Moderowałem tak aby zachował się ciąg pytań i odpowiedzi. Czytając poprawiony przepis, a później wpisy do "starego" przepisu nie wiadomo o co chodzi autorowi postu, skoro niczego takiego tam nie ma. Moderacja jak widać nie jest taka prosta. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.