Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Tusiaczkowe napitki wszelakie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#21 bwie

bwie

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1964 postów
  • Miejscowośćtrochę większa wieś

Napisano 11 sty 2014 - 12:52

powinno mi wyjść 4 literki napitku. Tymczasem wyszło coś koło 3
 

Sławek, wierz mi (bo przepraktykowałem nie raz) najlepszą miarą krupniku jest 10-cio litrowy antałek, piątka to się po zębach za szybko rozchodzi :devil:  



#22 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 11 sty 2014 - 13:18

Się zrobi Wiesiu  :cool: Zaprawa w większej ilości właśnie przed chwilka nastawiona....

A co do ilości to wstyd się przyznać ale dupa ze mnie  :facepalm:  Wszystko dałem razy cztery ale spirytus już tylko razy dwa ... Przyoszczędzić chciałem czy co? :cry:  Po dolaniu stan się zgadza  :D



#23 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 11 sty 2014 - 14:25

Znaczy się na spółdzielni Ci nie polewać? :cool:

Polewać,polewać!!!...... ale niekoniecznie krupnik :) Może być szkocka,ale irlandzka też obleci :angel:



#24 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 11 sty 2014 - 20:27

Kaziulek, czym chata bogata tym szafa rada  :D  Dostaniesz kluczyk do szafy i buszuj do woli.... A troszku się tego nazbierało  :cool:



#25 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3324 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 11 sty 2014 - 20:40

Dostaniesz kluczyk do szafy i

Nie budzić Henia

Ps. :D Gdzie ta szafa ?  Bom nie dojżał...y jest :rolleyes:



#26 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 11 sty 2014 - 20:45

Heniuś, bedziesz to dojrzysz na pewno.... No bo że potem kłopoty ze wzrokiem mogą wystąpić to rzecz zrozumiała  :rolleyes:



#27 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 11 sty 2014 - 21:41

Gdzie ta szafa ?

Ja już wiem :)



#28 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 05 sie 2014 - 20:39

Jako że po spływie nic już Smorodinki nie zostało to trzeba coś na to zaradzić... Nigdzie się cholerstwo nie chciało pomieścić... 

Tak z 15-18 literków będzie  :cool:

Załączony plik  smorodina.jpg   55,24 KB   9 Ilość pobrań



#29 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 17:17

Moja dzisiejsza zdobycz  :tongue:  - 5 kg owoców pigwowca  :frantics:  Będzie się działo  :w00t:

 

Załączony plik  20140929_180754.jpg   79,5 KB   7 Ilość pobrań



#30 Kruszynka

Kruszynka

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3928 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 17:28

5 kg owoców pigwowca

Pracuj Prezesie w pocie czoła.Doświadczenie z Rozewia wykazało że dla spółdzielców gąsiorek smorodiny to mały pikuś :D



#31 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 17:30

Się zrobi Szanowny Panie Kazimierzu  :cool:



#32 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 17:36

Przemrażasz pigwowca czy go sieczesz tak jak jest?

Ja zamówiłem jeszcze dla siebie 10kg :)



#33 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 17:38

A po co go przemrażać? Zawsze robiłem na świeżo bez żadnych zbędnych ceregieli.



#34 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 17:42

Sławek - zdecydowanie łatwiej się kroi :) jak By Ci to powiedzieć - po przemrożeniu miękknie :) a i obficie oddaje sok :)


Użytkownik KURP edytował ten post 29 wrz 2014 - 17:42


#35 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 17:46

Łe tam, te kilka kilogramów to jeszcze dam rade połupać  :cool:



#36 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 29 wrz 2014 - 17:48

Tylko siekaczmi zgryzaj szkoda jedynek ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4

#37 bwie

bwie

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1964 postów
  • Miejscowośćtrochę większa wieś

Napisano 29 wrz 2014 - 19:28

Ludzie na wsi gadajo (podobno to ksiądz z ambony im mówił), że jak się owoc przemrozi to więcej potem soku wyda

Sławek, może warto spróbować :cool:



#38 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5080 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 20:34

Tylko siekaczmi zgryzaj szkoda jedynek ;)

Jedynki to właśnie siekacze :laugh:



#39 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 21:05

No dobra... to se przemroże i sie obaczy czy będzie soczyściej :grin: Część już się maceruje wraz z pestkami. Powinno być zalane koniakiem ale że nie było tyle w chałupie to jest mix koniaku łyskacza i burbona. Chiba bedzie dobre ;-)

#40 KURP

KURP

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3187 postów

Napisano 29 wrz 2014 - 21:17

Wydziwiacie Panie, wydziwiacie - nie ma to jak pigwa, alko i cukier :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych