Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Tusiaczkowe napitki wszelakie


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
134 odpowiedzi w tym temacie

#81 maciekmlyn

maciekmlyn

    Początkujący

  • Użytkownicy
  • 15 postów
  • MiejscowośćCzyże

Napisano 12 lut 2015 - 10:33

Tylko jak na mój gust % coś maławo 

 

zapuść ubota :)  



#82 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 12 lut 2015 - 10:35

No jest to Maciusiu jakiś sposób  :laugh: Aczkolwiek jeszcze nie praktykowałem  :rolleyes:



#83 dyzio

dyzio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3065 postów

Napisano 12 lut 2015 - 12:06

Tylko jak na mój gust % coś maławo

 

Wypij trzy na szybko. Jak nie kopnie tzn. cieniuśkie jest. ;)



#84 Henio

Henio

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3340 postów
  • MiejscowośćGdańsk Nowy Port

Napisano 12 lut 2015 - 12:12

Piwo się pije dla smaku i ugaszenia pragnienia , ja jak chcę kopa to biorę "twarde" pow. 40%. Żeteż Sławku w czasie spółdzielni nie dałeś do testowania. 



#85 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2614 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 13 lut 2015 - 00:53

Piwo się pije dla smaku i ugaszenia pragnienia , ja jak chcę kopa to biorę "twarde" pow. 40%. Ż

 

Dokladnie ja wlasnie pifko sobie spijam ;)



#86 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 15 lut 2015 - 11:21

Oczekiwanie na pierwsze warki to prawie jak oczekiwanie na pierwszego potomka...  :cool: Są emocje  :D

Dzięki przeźroczystym fermentorom jest co oglądać. Jak to kiedyś pewien mędrzec powiedział "lubię se czasem popatrzeć jak się drożdże pi...ą"  :cool:  Teraz wyczerpane tym dokazywaniem na burzliwej odpoczywają sobie na cichej  :cool:

 

Załączony plik  20150215_110324.jpg   44,58 KB   10 Ilość pobrań



#87 bwie

bwie

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1964 postów
  • Miejscowośćtrochę większa wieś

Napisano 15 lut 2015 - 19:01

lubię se czasem popatrzeć ...
A inny mędrzec Mu wtedy rzekł "kup se telewizor"   :tongue: 

 

Cieszę się Twoim szczęściem :thumbsup:



#88 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 15 lut 2015 - 21:13

I Spółedzielcy też się cieszą.... Bo łudzą się że Prezes będzie chojny i poczęstuje na którejś spółdzielni :grin:

#89 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 15 lut 2015 - 21:30

Wiesz Arek, to są tylko dwie warki a po drodze sześćdziesiątka teściowej....  :cool:  

Ale sprzęt już jest, wiedza jako taka także, chęci są więc się dorobi  :)



#90 ZLeP

ZLeP

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1245 postów
  • MiejscowośćStare Sioło

Napisano 15 lut 2015 - 21:48

Aaaaa......

Teściowa...

Hmmmm....

To może w tym roku przekłujcie jej uszy, a kolczyki sprezentujcie na drugi rok?


Użytkownik ZLeP edytował ten post 15 lut 2015 - 21:49


#91 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 24 lut 2015 - 18:52

Pierwsza warka zlana i zabutelkowana. 47 flaszek Milk Stouta  :)  Teraz najgorsze czyli czekanie  :cool:

Tak na marginesie - kapslownica Grifo HD warta jest każdej wydanej złotówki  :cool:

Reszta butelek się myje i jutro butelkuję Dunkelweizena.

 

Załączony plik  20150224_183725.jpg   62,29 KB   9 Ilość pobrań



#92 beatag

beatag

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1782 postów
  • MiejscowośćSkarzysko-kamienna

Napisano 24 lut 2015 - 18:55

Napisz jak smakuje Ci ten milk stout [wiem-trzeba trochę poczekać],bo tak się do niego przymierzam od zeszłego roku...



#93 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 24 lut 2015 - 19:00

Piłem ostatnio robiony przez @bwie i podszedł mi znacząco  :)



#94 KarKan

KarKan

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1690 postów
  • MiejscowośćRawicz

Napisano 24 lut 2015 - 21:54

Na jakoch drożdżach robiłeś milk stouta? I do ilu odfermentował?

#95 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 24 lut 2015 - 21:56

Safale S-04 i BLG spadło z 15 do 5


Niżej nie zejdzie bo tam jest laktoza.



#96 KarKan

KarKan

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1690 postów
  • MiejscowośćRawicz

Napisano 25 lut 2015 - 08:15

Mój ostatni milk stout bardziej poszedł w dry stouta. Do tego jest przegazowany :(



#97 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 25 lut 2015 - 09:15

Do tego jest przegazowany

 

 

Za dużo cukru dałeś na refermentację? Ja dałem jakieś 3,5 g na flaszkę i tak się zastanawiam czy nie za dużo bo teoretycznie na średnie nagazowanie zalecają ca 2,5 g  :rolleyes:



#98 bwie

bwie

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1964 postów
  • Miejscowośćtrochę większa wieś

Napisano 25 lut 2015 - 09:21

Może nie odfermentował do końca ... się zdarza czasami :cool:



#99 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5454 postów

Napisano 25 lut 2015 - 15:48

Zdarza się czy nie druga warka zlana  :)

A w tak zwanym międzyczasie zazieleniło nam się drzewko szczęścia  :cool: Wiosna chyba idzie...  :rolleyes:

 

Załączony plik  20150225_113108.jpg   91,07 KB   7 Ilość pobrań



#100 Gość_ArkoGdynia_*

Gość_ArkoGdynia_*
  • Goście

Napisano 25 lut 2015 - 16:42

Bardzo ładne drzewko...:-) ja bym poczekał aż zacznie owocować :-)) wtedy dopiero będzie najładniejsze ;-)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych