Skocz do zawartości

Wyroby by Michał


Michał Koperski

Rekomendowane odpowiedzi

Michał pięknie Ci to wychodzi.  :thumbsup:  :clap:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Michał pięknie Ci to wychodzi.

Dziękuje Mirek. Ale to w znacznej mierze twoja zasługa że powoli zaczyna to wyglądać i smakować. 

A tak przy okazji. Jesteś w gronie osób podejrzanych. Za podżeganie do popełnienia przestępstwa. Namówiłeś mnie na twój hit w słoiku. Zrobiłem. Ledwie spróbowałem pół słoika. Po kilku dniach towar zniknął ze spiżarni.Sprawców nie znaleziono choć są pewne podejrzenia. Stosując analogię jesteś współwinny.  :D

Edytowane przez EAnna
orty

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ostatnimi czasy jestem na naszym forum w gronie ludzi niechcianych.

Ale bardzo się cieszę, że sprawiam innym  przyjemność smakową.

 

Rób swoje  i ciesz się życiem !

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzieki Panowie za miłe słowo. :)  Znaczy to że powoli idę w dobrym kierunku.

 

 

Michał Koperski      

Budując wędzarnię wg twojego projektu to tak jak bym sie przesiadł ze starego auta na nówkę mercedesa. Jak słusznie zauważył Maad - jest bezkonkurencyjna.

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Znaczy to że powoli idę w dobrym kierunku.

Jak tak patrzę moim skromnym kolejowym okiem na Twoje dokonania, to śmiem twierdzić, ze idziesz w bardzo dobrym kierunku :clap::D

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

Będe miał okazję i od ciebie coś sie nauczyć w Antoninie.

No niestety, nie w Antoninie, mnie nie będzie :( :(

Witajcie BiSwW

lokomotywa-ruchomy-obrazek-0004.gif

Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło

etiam latrones suis legibus parent !!

Wędzę więc jestem :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Pogoda w niedzielę dopisała tak więc w wędzarni wylądowały:

Kiełbasa Krakowska wg Kostka

schabik na specjalne życzenie dzieci. Już bez siatki. Trochę trenowałem :D

Kiełbasa Pobiedziska wg Andrzeja-K. Przepis tutaj:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/?p=199280

Kiełbasa a dokładnie wsad podzieliłem i część powędrowała do jelita a część do osłonki białkowej fi 55. Z kolei kiełbasę we flaku część uwędziędziłem a część zamroziłem i będzie a`la biała. 

Wędzarnia jak zwykle nie sprawiała żadnych problemów i wyroby wyszły bardzo smaczne. 

Za to żur po raz kolejny nie wyszedł. Nie bardzo wiem dlaczego.

Poniżej fotki

 

post-55186-0-25860600-1401714477_thumb.jpg

post-55186-0-19160100-1401714479_thumb.jpg

post-55186-0-34035400-1401714481_thumb.jpg

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pogoda w niedzielę dopisała tak więc w wędzarni wylądowały:

Kiełbasa Pobiedziska wg Andrzeja-K. Przepis tutaj:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/?p=199280

 

Jestem też wielkim entuzjastą kiełbasy pobiedziskiej. Gratuluję wyboru i wyrobów. :thumbsup:

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

tylko wedzonki jakies blade

No trochę blade, fakt. Za rzadki dym? Może to wynik tego że wędzę w max 55 stC?

 

Jestem też wielkim entuzjastą kiełbasy pobiedziskiej. Gratuluję wyboru i wyrobów.

Nie wiem co ta kiełbasa ma w sobie ale smakuje wybornie. To znaczy wiem co ma bo sam robię :). Chodzi o to że jest prosta w robocie bez fajerwerków jeśli idzie o przyprawy. Dla mnie rewelacja. 

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

 tylko wedzonki jakies blade

\Wędzonki są z tłuszczykiem. Wg mnie są w sam raz.

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

\Wędzonki są z tłuszczykiem. Wg mnie są w sam raz

Dzięki :)  Poza tym kiepski ze mnie fotograf. Przyjrzałem sie wczoraj wędzonkom jeszcze raz i w rzeczywistości wyglądają lepiej choć to nie jest to jak byćpowinno.

W całej tej przygodzie z wędzeniem, parzeniem itp najciekawsze jest to że każde wędzenie jest inne i nie ma nudy, rutyny. W zasadzie przy każdym wędzeniu odkrywam, dowiaduję się czegoś nowego. 

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

najciekawsze jest to że każde wędzenie jest inne i nie ma nudy, rutyny.

 

Michał cały pic polega właśnie na tym żeby było powtarzalnie i tak jak powinny być lub jak Ty chcesz a nie "jak się uda" ;) 

Ale jesteś na dobrej drodze ;)

Robert
601353601
ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Witam

Były uwagi, poniekąd słuszne co do koloru wędzonek. Postanowiłem zatem potrenować troszkę i powędzić w większych temp. i nieco dłużej.

Przy niejako okazji wylądowały pstrągi ale fotek po uwędzeniu nie ma bo .....znikneły :D

post-55186-0-89156700-1403609571_thumb.jpg

post-55186-0-46675600-1403609573_thumb.jpg

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mi też fotki czasami giną ;) . Tak to już bywa kiedy jęzory domowników i nie tylko na wierzchu.

Ciepło pozdrawiam.

dyzio

__________________________________________

Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa)

 

nie zapominaj o Panu "S"

http://wedlinydomowe...go-forumowicza/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Witam

weekend zleciał na relaksiku czyli peklowanie, nabijanie wedzenie itd.

Przy okazji wypróbowałem mój nowy nabytek - mieszadło do farszu i własnoręcznie zbudowaną komorę chroniącą przed owadami wszelkiej maści.

post-55186-0-33776600-1406553174_thumb.jpg

post-55186-0-77433300-1406553175_thumb.jpg

post-55186-0-17408400-1406553177_thumb.jpg

post-55186-0-51619200-1406553178_thumb.jpg

post-55186-0-79667400-1406553179_thumb.jpg

Edytowane przez Kruszynka

pozdrawiam

Michał

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.