miro Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Michał pięknie Ci to wychodzi. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 (edytowane) Michał pięknie Ci to wychodzi.Dziękuje Mirek. Ale to w znacznej mierze twoja zasługa że powoli zaczyna to wyglądać i smakować. A tak przy okazji. Jesteś w gronie osób podejrzanych. Za podżeganie do popełnienia przestępstwa. Namówiłeś mnie na twój hit w słoiku. Zrobiłem. Ledwie spróbowałem pół słoika. Po kilku dniach towar zniknął ze spiżarni.Sprawców nie znaleziono choć są pewne podejrzenia. Stosując analogię jesteś współwinny. Edytowane 19 Kwietnia 2014 przez EAnna orty Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ostatnimi czasy jestem na naszym forum w gronie ludzi niechcianych.Ale bardzo się cieszę, że sprawiam innym przyjemność smakową. Rób swoje i ciesz się życiem ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andyandy Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Michał Koperski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Bardzo ładne wyroby,brawo;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Michał ładne wyroby Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Dzieki Panowie za miłe słowo. Znaczy to że powoli idę w dobrym kierunku. Michał Koperski Budując wędzarnię wg twojego projektu to tak jak bym sie przesiadł ze starego auta na nówkę mercedesa. Jak słusznie zauważył Maad - jest bezkonkurencyjna. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filemonek Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Bardzo ładny kolorek wędlinek, jak malowaneJakim drewnem wędzisz? Cytuj Filemonek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Jakim drewnem wędzisz? 60%olcha, 40% buczyna. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Znaczy to że powoli idę w dobrym kierunku. Jak tak patrzę moim skromnym kolejowym okiem na Twoje dokonania, to śmiem twierdzić, ze idziesz w bardzo dobrym kierunku Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Witaj Zbóju Dzieki. Będe miał okazję i od ciebie coś sie nauczyć w Antoninie. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 23 Kwietnia 2014 Będe miał okazję i od ciebie coś sie nauczyć w Antoninie. No niestety, nie w Antoninie, mnie nie będzie :( Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 24 Kwietnia 2014 No niestety, nie w Antoninie, mnie nie będzie Uuuu. Szkoda. Widziałem cię na liście. No cóż. Innym razem Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Pogoda w niedzielę dopisała tak więc w wędzarni wylądowały:Kiełbasa Krakowska wg Kostkaschabik na specjalne życzenie dzieci. Już bez siatki. Trochę trenowałem Kiełbasa Pobiedziska wg Andrzeja-K. Przepis tutaj:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/?p=199280Kiełbasa a dokładnie wsad podzieliłem i część powędrowała do jelita a część do osłonki białkowej fi 55. Z kolei kiełbasę we flaku część uwędziędziłem a część zamroziłem i będzie a`la biała. Wędzarnia jak zwykle nie sprawiała żadnych problemów i wyroby wyszły bardzo smaczne. Za to żur po raz kolejny nie wyszedł. Nie bardzo wiem dlaczego.Poniżej fotki Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T800 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Kielbasa ladna tylko wedzonki jakies blade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Pogoda w niedzielę dopisała tak więc w wędzarni wylądowały:Kiełbasa Pobiedziska wg Andrzeja-K. Przepis tutaj:https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6647-moje-wyroby-andrzeja-k/?p=199280 Jestem też wielkim entuzjastą kiełbasy pobiedziskiej. Gratuluję wyboru i wyrobów. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 2 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 2 Czerwca 2014 tylko wedzonki jakies blade No trochę blade, fakt. Za rzadki dym? Może to wynik tego że wędzę w max 55 stC? Jestem też wielkim entuzjastą kiełbasy pobiedziskiej. Gratuluję wyboru i wyrobów. Nie wiem co ta kiełbasa ma w sobie ale smakuje wybornie. To znaczy wiem co ma bo sam robię . Chodzi o to że jest prosta w robocie bez fajerwerków jeśli idzie o przyprawy. Dla mnie rewelacja. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Może to wynik tego że wędzę w max 55 stC? Trochę możesz podkręcić ,wyroby fajne,smacznego Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 2 Czerwca 2014 tylko wedzonki jakies blade \Wędzonki są z tłuszczykiem. Wg mnie są w sam raz. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anulka Opublikowano 2 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 2 Czerwca 2014 Miód malina-jak to się mówi :clap: Cytuj Moją pasją jest kuchnia:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 3 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 3 Czerwca 2014 \Wędzonki są z tłuszczykiem. Wg mnie są w sam raz Dzięki Poza tym kiepski ze mnie fotograf. Przyjrzałem sie wczoraj wędzonkom jeszcze raz i w rzeczywistości wyglądają lepiej choć to nie jest to jak byćpowinno.W całej tej przygodzie z wędzeniem, parzeniem itp najciekawsze jest to że każde wędzenie jest inne i nie ma nudy, rutyny. W zasadzie przy każdym wędzeniu odkrywam, dowiaduję się czegoś nowego. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 3 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 3 Czerwca 2014 najciekawsze jest to że każde wędzenie jest inne i nie ma nudy, rutyny. Michał cały pic polega właśnie na tym żeby było powtarzalnie i tak jak powinny być lub jak Ty chcesz a nie "jak się uda" Ale jesteś na dobrej drodze Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 24 Czerwca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 24 Czerwca 2014 WitamByły uwagi, poniekąd słuszne co do koloru wędzonek. Postanowiłem zatem potrenować troszkę i powędzić w większych temp. i nieco dłużej.Przy niejako okazji wylądowały pstrągi ale fotek po uwędzeniu nie ma bo .....znikneły Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzio Opublikowano 24 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Mi też fotki czasami giną . Tak to już bywa kiedy jęzory domowników i nie tylko na wierzchu. Cytuj Ciepło pozdrawiam. dyzio __________________________________________ Hołduję rozkoszom stołu, dzbana i łoża. (kolejność przypadkowa) nie zapominaj o Panu "S" http://wedlinydomowe...go-forumowicza/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 28 Lipca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Witamweekend zleciał na relaksiku czyli peklowanie, nabijanie wedzenie itd.Przy okazji wypróbowałem mój nowy nabytek - mieszadło do farszu i własnoręcznie zbudowaną komorę chroniącą przed owadami wszelkiej maści. Edytowane 31 Lipca 2014 przez Kruszynka Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.