Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wyroby morfeusza

morfi...

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1220 odpowiedzi w tym temacie

#41 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 12 lis 2013 - 18:47

Sporo tego narobileś,chyba już na Święta ;)

Ja chopie do swiąt to jeszcze ze dwa razy będzie kopcone hhihiii :)



Dodano: 12 listopad 2013 - 18:44

 

chciałem 5 dni trzymac w solance z jednym nastrzykiem dziennie!!!
  Yyyy.... :rolleyes: To ''pompowanie'' miało być ? Robi się 1 nastrzyk... ok 60 ml , ale nie  ''DZIENNIE'' !!! :facepalm: Przynajmniej ja tak robię... ale trzymam kciuki , co by Cię ''Familioooo'' nie powiesiła :D  :thumbsup:  :cool: Pozdrawiam !

 

Zobaczymy co z tego będzie ;)



#42 mickirl78

mickirl78

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 113 postów
  • MiejscowośćToruń, Portlaoise Ireland

Napisano 12 lis 2013 - 22:54

To, co Ty z tym robisz? Rozdajesz biednym ?  :D



#43 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 13 lis 2013 - 00:29

To, co Ty z tym robisz? Rozdajesz biednym ?  :D

Kurde czekej ino zaro zobocza w lustrze czy mom czerwony krzyż na plecach :D nie no żarcik rodzinkę mam dużą to raz,Kamratów też sporo każdy by coś skosztować chciał a ze mną jak z dzieckiem..... ;)



Dodano: 13 listopad 2013 - 00:17

No i jak by powiedział Mojżesz dzieło zostało skończone hihihihi ;) ;) Na wstępie chciałem podziękowac wszystkim doświadczonym majstrom od zadymiania,kluczem do przynajmniej mojego małego sukcesu bo ocenicie to sami,[attachment jest dobre OSUSZANIE!!!!!a o to dzisiejsze moje wypociny starałem się okropnie, w moim skromnym przekonaniu myślę że wędlinki są o 100% lepsze we wyglądzie jak i w smaku,to co robiłem dotychczas to była naprawdę tylko nauka.Francki wyszły fajnie   Załączony plik  20131112_214157.jpg   77,42 KB   15 Ilość pobrań następna dobra krucha  Załączony plik  20131112_214446.jpg   74,59 KB   14 Ilość pobrań  boczki Załączony plik  20131112_221807.jpg   70,54 KB   15 Ilość pobrań 



Dodano: 13 listopad 2013 - 00:22

Baleronik Załączony plik  20131112_223459.jpg   58,59 KB   15 Ilość pobrań  Schab i polędwiczki  Załączony plik  20131112_223141.jpg   68,27 KB   15 Ilość pobrań 



Dodano: 13 listopad 2013 - 00:24

A tak sobie to kulturalnie wisiało ;)



Dodano: 13 listopad 2013 - 00:26

A tak sobie to dzisiaj kulturalnie wisiało ;)

Załączone pliki



#44 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 13 lis 2013 - 00:46

Tona prawde rodzine masz duza, ale zapach to do mnie dolecia  :D  :clap:



#45 mickirl78

mickirl78

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 113 postów
  • MiejscowośćToruń, Portlaoise Ireland

Napisano 13 lis 2013 - 23:35

Baleronik wymiata :clap:



#46 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 15 lis 2013 - 18:31

Baleronik wymiata :clap:
Dzięki ;)

#47 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 20 lis 2013 - 20:18

Dzisiejsze bułeczki jeszcze ciepłe :DZałączony plik  20131120_190715.jpg   73,51 KB   16 Ilość pobrań



#48 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 03 gru 2013 - 20:15

Moja pierwsza nadziewarka doszła :D Mimo tego że to Made in China wydaje się solidnie byc wykonana aż się zdziwiłem ;) Spawy wykonane wzorowo,wypolerowana na glanc,podstawa solidna stabilnie stoi nie chwieje,lejki do jelit ładnie wykonane na końcach gładkie a to ważne jelita nie będą się uszkadzac pod czas nabijania jestem pod wielkim wrażeniem :thumbsup: może jedno zastrzeżenie co do korby jest wykonana z aluminium zobaczymy jak długo wytrzyma :hmm: ale zrobimy nową jak co ;)Załączony plik  20131203_173952.jpg   79,85 KB   18 Ilość pobrań



#49 mickirl78

mickirl78

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 113 postów
  • MiejscowośćToruń, Portlaoise Ireland

Napisano 03 gru 2013 - 20:35

Ile dałeś za to "cudo" :D  Z PL kupiona?



#50 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 03 gru 2013 - 20:56

Nie u nas na ebay szybka przesyłka kurier do domu w dwa dni dostarczył ;) tutaj masz linka http://www.ebay.co.u...=item27cc7c1280



#51 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 03 gru 2013 - 21:02

Moja pierwsza nadziewarka doszła Mimo tego że to Made in China wydaje się solidnie byc wykonana aż się zdziwiłem

 Jest solidna i bedziesz zadowolony. Mam jej( chyba wieksza bo 7 l) siostre. DZiala i jestem nawet dumna z niej :D  A korba, mimo ze aluminiowa kreci i nie ma problemow  



#52 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 03 gru 2013 - 21:15

tak w ofercie były 3 litr,5litr,7litr i 15 litrowe nadziewarki też się zastanawiałem nad 7 ale w końcu zostało na 5 litrowej ;)



#53 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5008 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 03 gru 2013 - 21:17

JA odwrotnie myalalam o malej a 7l wygrala i jestem zadowolona. :D



#54 mickirl78

mickirl78

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 113 postów
  • MiejscowośćToruń, Portlaoise Ireland

Napisano 04 gru 2013 - 00:53

Napisz jeszcze kolego jak się będzie sprawowala ?

Pozdr



#55 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 05 gru 2013 - 20:41

Na pewno dam znac co i jak sam jestem bardzo ciekaw :)



#56 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 13 gru 2013 - 22:28

No więc poczyniłem proces polędwicy dojrzewającej.
Pierwszy proces przyprawy sól,dałem to co miałem pieprz zielony,czerwony ziele angielskie czosnek utarty majeranek
Pierwszy proces przyprawy sól,dałem to co miałem pieprz zielony,czerwony ziele angielskie czosnek utarty majeranek
A dzisiaj wpakowałem do skarpety;)))

Załączone pliki



#57 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2313 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 17 gru 2013 - 17:44

Brawo morfeusz,jestem ciekawa jak ci wyjdzie ta poledwica dojrzewajaca , ja na razie jeszcze poczekam na zrobienie,pozdrawiam, Eli. :D



#58 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 20 gru 2013 - 17:35

Wczorajsze zadymianko odbyło się w wręcz Spartańskich warunkach wiatr,deszcz zimno brrrr do bani,ale dałem rade :hmm: chyba!!!Załączony plik  20131219_214714.jpg   130,26 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  20131219_215308.jpg   64,02 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  20131219_221018.jpg   31,66 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  20131219_222119.jpg   48,27 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  20131219_224903.jpg   81,42 KB   16 Ilość pobrań



#59 mickirl78

mickirl78

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 113 postów
  • MiejscowośćToruń, Portlaoise Ireland

Napisano 20 gru 2013 - 19:03

Ale żeś tam tego naprodukował hehe ciut ciemne, czy aparat przekłamuje ? Polędwica w środku wygląda ładnie :) piekłeś w wędzarni, czy była parzona ?


Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

#60 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 20 gru 2013 - 20:04

Polędwica była parzona,wędzonki jak dla mnie idealne takich jeszcze nie miałem :D ,możliwe że fotka za ciemna ale to już nie moja wina ;) No faktycznie sporo ale to nie tylko dla mnie :)


Dzisiaj koniec moich zmagań z wędlinkami,dla mnie i dla moich znajomych już święta hihihih ;) Zrobiłem troszku kiełbaski kruchej i francków pychotka..Załączony plik  20131219_224914.jpg   78,38 KB   17 Ilość pobrańZałączony plik  20131220_142004.jpg   110,47 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  20131220_161931.jpg   123,79 KB   20 Ilość pobrańZałączony plik  20131220_161931.jpg   123,79 KB   20 Ilość pobrańZałączony plik  20131220_170727.jpg   63,61 KB   14 Ilość pobrań

 


Napisz jeszcze kolego jak się będzie sprawowala ?

Pozdr

No więc nadziewarka pierwsza klasa warta wydanej kaski,wczoraj wpakowałem prawie 40 kilo kiełbaski w mgnieniu oka ;) moja rada i nie tylko moja!!JA odwrotnie myalalam o malej a 7l wygrala i jestem zadowolona. :D

ANNAM większa tym lepsza :D :D :D

Załączone pliki


Użytkownik morfeusz300 edytował ten post 20 gru 2013 - 19:58






Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: morfi...

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych