ANNAM Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Moja pierwsza nadziewarka doszła Mimo tego że to Made in China wydaje się solidnie byc wykonana aż się zdziwiłem Jest solidna i bedziesz zadowolony. Mam jej( chyba wieksza bo 7 l) siostre. DZiala i jestem nawet dumna z niej A korba, mimo ze aluminiowa kreci i nie ma problemow Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 3 Grudnia 2013 tak w ofercie były 3 litr,5litr,7litr i 15 litrowe nadziewarki też się zastanawiałem nad 7 ale w końcu zostało na 5 litrowej Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 3 Grudnia 2013 JA odwrotnie myalalam o malej a 7l wygrala i jestem zadowolona. Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 3 Grudnia 2013 Napisz jeszcze kolego jak się będzie sprawowala ?Pozdr Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Na pewno dam znac co i jak sam jestem bardzo ciekaw Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 13 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 13 Grudnia 2013 No więc poczyniłem proces polędwicy dojrzewającej. Pierwszy proces przyprawy sól,dałem to co miałem pieprz zielony,czerwony ziele angielskie czosnek utarty majeranek Pierwszy proces przyprawy sól,dałem to co miałem pieprz zielony,czerwony ziele angielskie czosnek utarty majeranek A dzisiaj wpakowałem do skarpety;))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Brawo morfeusz,jestem ciekawa jak ci wyjdzie ta poledwica dojrzewajaca , ja na razie jeszcze poczekam na zrobienie,pozdrawiam, Eli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Wczorajsze zadymianko odbyło się w wręcz Spartańskich warunkach wiatr,deszcz zimno brrrr do bani,ale dałem rade chyba!!! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ale żeś tam tego naprodukował hehe ciut ciemne, czy aparat przekłamuje ? Polędwica w środku wygląda ładnie piekłeś w wędzarni, czy była parzona ? Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 20 Grudnia 2013 (edytowane) Polędwica była parzona,wędzonki jak dla mnie idealne takich jeszcze nie miałem ,możliwe że fotka za ciemna ale to już nie moja wina No faktycznie sporo ale to nie tylko dla mnie Dzisiaj koniec moich zmagań z wędlinkami,dla mnie i dla moich znajomych już święta hihihih Zrobiłem troszku kiełbaski kruchej i francków pychotka.. Napisz jeszcze kolego jak się będzie sprawowala ?PozdrNo więc nadziewarka pierwsza klasa warta wydanej kaski,wczoraj wpakowałem prawie 40 kilo kiełbaski w mgnieniu oka moja rada i nie tylko moja!!JA odwrotnie myalalam o malej a 7l wygrala i jestem zadowolona. ANNAM większa tym lepsza Edytowane 20 Grudnia 2013 przez morfeusz300 Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boob96 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ładne te kiełbaski pierwszą klasę kroiłeś w kostkę czy potraktowałeś szarpakiem ?? Cytuj „Ciężka praca i brak rozrywek sprawiają, że będziesz cholernym nudziarzem, a twoja żona bogatą wdową.” Edward Evan Evans-Pritchard. Pamiętajcie o wypoczynku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dokładnie szarpakiem:))ale pakowałem w osłonki nadziewarką i wyszło super,kawałki mięska są fajnie widoczne po przekrojeniu:) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 20 Grudnia 2013 ANNAM większa tym lepsza :D Ja to też powtarzam . Posiadam 9l . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ładna kiełbasa, bardzo ładna ! Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ładna kiełbasa, bardzo ładna ! Bardzo dziękuję Miro:)) Ja to też powtarzam . Posiadam 9l . Moja Babcia mawiała posłuchej synku starszych chocby byli głupszymi i coooo no i miała racje )) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ładna kiełbasa, bardzo ładna ! Bardzo dziękuję Miro:))Ja to też powtarzam . Posiadam 9l . Moja Babcia mawiała posłuchej synku starszych chocby byli głs7upszymi i coooo no i miała racje ))Oczywiście bez jakieś urazy,starsi mają zawsze racje;))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 22 Grudnia 2013 No więc przyszedł czas na Wędlinkę dojrzewającą od pierwszego dnia procesu aż do dzisiaj mineły 30 dni,nie mogłem wytrzymac więcej widac dokładny spadek wagi sznurki wręcz same spadły z wędlinki Pierwsza szynka alaparmeńska jest z płatkami papryki plus pieprz czerwony i zielony bardzo pikatna do piwka super i podwędzana w zimnym dymie dwa razy po 4 godzinki. Następna wędlinkę zrobiłem na bazie czosnku i majeranku z odrobiną pieprzu czarnego bez podwędzania pyszna Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dzisiejsze poczynania na świąteczny stół Śląski szałot;) i Makówki;))))pysznotki;) noi bez grzańca się nie obeszło;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Śląski szałot,to taka sałatka ? Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Dokładnie tak sałatka,marchewka,pietruszka,ziemniak,ogórek kiszony,cebula w kostkę krojona,majonez winiary,łyżka musztardy jakiej lubisz,pieprz ,sól wymieszać)jedyna do franfuterek;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Z chęcią bym zrobił takiego grzańca,możesz napisać jak robisz ? Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 23 Grudnia 2013 Butelka merlota obojętnie jakiego,butelka słodkiego wina,szklanka ziołowego winka,odrobinka wódki białej,mandarynki w trząstki,parę ziaren kardamonu,goździki,odrobinka cukru dla smaczku,lekki ogień nie zagotowywać tak aby winko odparowało i gotowe;)))lekko ciepłe do szklaneczki pychotka... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Następne smakołyki na świąteczny stół Rybka po Grecku w czerwony sosie Łosoś w galarecie Pieczarki w bułce tartej smażone na oleju,w zalewie ostowej i senik wiedeński ale to już zasługa mojej żonki;)) Życzę wszystkim Zdrowych,spokojnych oraz bardzo smacznych świąt;))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 24 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Pieczarki w bułce tartej smażone na oleju,w zalewie ostowej Po świętach podaj przepis na ten smakołyk. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 24 Grudnia 2013 Oczywiście że podam;))) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.