Skocz do zawartości

Wyroby morfeusza


morfeusz300

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

...w potocznej mowie może też  "zołza " określać dobrotliwie lub obrażliwe osobowość kobiety...

@Wojtek, jak wygaśnie "płomień MIŁOŚCI"(o ile siem rozniecił)

to praktycznie określenie to ZAWSZE pasuje!  :clap:  :clap:  :clap:

"Opinia zwykłego człowieka, to brednie gorsze od milczenia." (grizzly)
:cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zupka warzywna ale jednak z wkładką????????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160531/7a8e8fe5e674fd6185b78f4385a2552b.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ogórkowahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160608/072fa250410f3cde9359a1bef28816f0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160608/e094763cb6c511201e0a528345bc152e.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Kociołek Drwala

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160608/15b1079402f410a92e20dbfb496f94a0.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160608/dc94f8db99ab0b0b0c1a0d8990ed6466.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Morfeuszu czy mogę prosić o przepis na ten "Kociołek Drwala"? Z góry dziękuję :flowers::).

O.5 kg wieprzowiny

O.5 kg wołowinki

Pętko kiełbaski

2 puszki dobrej jakości pomidorów

Jedna wielka cebula

Dwa wielkie ziemniaczki

4 średnie marchwie

Przecier pomidorowy

Sól morska

Papryka pimenton

Ziele angielskie

Liść laurowy

 

Pomidorki z puszki wlewamy do garnka i traktujemy blenderem,wstawiamy na leciutki ogień.

 

Mięsko kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni tak aby woda odparował i się przybrązowiło,każde mięsko osobno!Najwięcej wody miała wołowinka

Kiełbaskę kroimy na kostkę i smażymy dodając cebulę ciętą w paski, na koniec smażenia dajemy przecier.

Wszystkie smażone składniki dodajemy raz za razem do garnka,kroimy marchewkę w kostkę i ziemniaczki.

 

Gotujemy i przyprawiamy do swojego smaku;)jeśli będzie za gęste odrobina wody załatwi sprawę;)

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pieczeń a'la rzymska smacznahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160614/dcd60fb00793d851d059a90c623ab5ec.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Jak zwykle małe poczynania w domowym zaciszu????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/ff1b5e02569efccddd0932d282e6026d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/0d070824f0a1db34408f93ec07a0c3d2.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/cc8b9c42a3e3164e8d7029670dd76aec.jpg Lekki dymek musi być

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No to Ładnie dajesz tego czadu :)

Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.
Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.

https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Nie dawno mieliśmy zlot motocyklowy,zrobiłem troszku wędlinek????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/f016ff83abf102d8f9af32fee2e854e3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/8e5f6f75b2474a60d7741a9a9fedb75d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/354379b74c0f01973b345549acab2c7e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/d634f5f36436fde8a60e46fd37286f3f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/02c43776e8b8fa8f4821839a928e7e4c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/160ceda1321aed670ef2cdfd05fa3e73.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/1a889a8882b51dcfeb33edbcb13daf4e.jpg

Morfi też tam był i kucharzył????https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/ab15b21feee3fa3b7127bb2badbca05a.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

A w kuchni jak zwykle skromnie i bojowo???????? Krem botwinkowyhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/8e98caf92b3f160546f09ec19f3d12e1.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/8cab80a136853fc9437be608f791f10d.jpg

Flaczki moje ulubionehttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/a821c00484fcaa5c94122014059b7268.jpg

Kapuśniaczek z wkładkąhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/12ad08d82b7a7e281e3b88f7bbde1e20.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20160725/5b25707fee1d87b359a6aa05d3e87301.jpg

 

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

 

 

Morfi też tam był i kucharzył

 

 

No to musiałeś się nadreptać jak to Zbójaszek mawia :D:)   . Za wędlinki ,   szczególnie ilościowe :thumbsup::clap: :clap:

 

 

 Pozdrawiam

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Witaj Morfeusz, dawno ciebie nie bylo i cicho w temacie  :)

jak moją osobę się usuwa i blokuję na fejsie z WD.pl to i cicho w temacie hahahaha jakaś jedna pinda macza palce w tym,ale co tam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.