Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzenie u paweljacka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#1 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 06 lis 2013 - 11:55

Szynkowa, polędwica, baleron, boczek, wojskowa, kabanosy, parówki z sarniny.

Użytkownik paweljack edytował ten post 23 paź 2014 - 10:43


#2 Jan30

Jan30

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 181 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 06 lis 2013 - 12:01

I coś się porobiło bo fotek brak.



#3 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 06 lis 2013 - 12:10

No właśnie, nie weszło. I nie ma jak dodać. Niezbyt to jasne.



Dodano: 06 listopad 2013 - 12:07

Nie można dodać zdjęcia z kompa, to bez sensu, trzeba zakładać profil na kolejnym portalu. Trudno nie będę się chwalił. Można to wykasować.



#4 osid

osid

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 741 postów

Napisano 06 lis 2013 - 12:19

trzeba zakładać profil na kolejnym portalu

 

nic nie trzeba zakładać !! zdjęcia dodaje się bezpośrednio przez stonę WB

wejdź w "pełny edytor" odpowiedzi albo na dole po prawej masz "więcej opcji" i masz tam "dodaj pliki" wskazujesz forkę i klikasz "załącz ten plik" i tyle !! :)

pozdrawiam


Użytkownik osid edytował ten post 06 lis 2013 - 12:22


#5 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 06 lis 2013 - 15:57

trzeba zakładać profil na kolejnym portalu

 
nic nie trzeba zakładać !! zdjęcia dodaje się bezpośrednio przez stonę WB
wejdź w "pełny edytor" odpowiedzi albo na dole po prawej masz "więcej opcji" i masz tam "dodaj pliki" wskazujesz forkę i klikasz "załącz ten plik" i tyle !! :)
pozdrawiam

Dzięki.
 


Dodano: 06 listopad 2013 - 15:54

Szynkowa, polędwica, baleron, boczek, wojskowa, kabanosy, parówki z sarniny.

Załączone pliki


Użytkownik paweljack edytował ten post 23 paź 2014 - 10:44


#6 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2421 postów

Napisano 06 lis 2013 - 16:03

Ładne wyroby,myślę że będziesz się dzielił przepisami :)

#7 Sloczu87

Sloczu87

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 59 postów

Napisano 06 lis 2013 - 16:27

No i jednak masz się czym pochwalić! :)



#8 Jan30

Jan30

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 181 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 06 lis 2013 - 17:53

No piekne ci te wyroby wyszły :clap:



#9 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 06 lis 2013 - 18:24

Jeszcze raz.



Dodano: 06 listopad 2013 - 18:21

Ładne wyroby,myślę że będziesz się dzielił przepisami :)

Dziękuję, nie wiem czy mogę się dzielić bo to nie moje przepisy ale większość jest tu: http://wyrobydomowe....,21.html?596007 i tu parówki: http://www.dailymoti.../hunterkichen/1

Załączone pliki



#10 świadziu

świadziu

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 939 postów
  • MiejscowośćKraków

Napisano 06 lis 2013 - 20:29

Paweljack,

dajesz czadu :):)



#11 Shadow

Shadow

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 483 postów

Napisano 07 lis 2013 - 16:34

Piękne wyroby,

 

a z której części Wawy jesteś?



#12 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 07 lis 2013 - 16:57

Dzięki, z Mokotowa.



#13 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 14 lis 2013 - 10:12

Boczek i polędwica.


Załączony plik  boczek schab.jpg   65,51 KB   40 Ilość pobrań
 
 
 
 
Dębowiecka i szynkowa.
 
 
Załączony plik  Dębowiecka i szynkowa.jpg   73,63 KB   39 Ilość pobrań
 
 
Polędwica i polędwiczki
 
 
Załączony plik  poledwica i schab.jpg   59,78 KB   36 Ilość pobrań
 
 
Parówki z sarniny
 
Załączony plik  parówki z sarniny.jpg   52,04 KB   39 Ilość pobrań
 
 
Pstrągi i łosoś 
 
Załączony plik  pstrągi.jpg   61,92 KB   37 Ilość pobrań

Użytkownik paweljack edytował ten post 23 paź 2014 - 10:45


#14 Bandolini

Bandolini

    Stały bywalec

  • Zbanowani
  • 358 postów
  • Miejscowośćnie za duża, nie za mała a w sam raz by cieszyć się życiem, wśród śpiewu ptaków. Bo tu i trawa zieleńsza i kwiaty bardziej pachnące a i słońce bardziej świeci.

  • Mój kącik kuchenny

Napisano 14 lis 2013 - 10:23

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone. 

Poza tym gratulacje i życzę dalszych sukcesów.



#15 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 14 lis 2013 - 10:31

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone. 

Poza tym gratulacje i życzę dalszych sukcesów.

Kwestia światła.



Dodano: 14 listopad 2013 - 10:28

 

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone. 

Poza tym gratulacje i życzę dalszych sukcesów.

Kwestia światła.

 

Albo ustawień monitora.



#16 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 15 lis 2013 - 18:29

Chyba przekolorowujesz te zdjęcia bo wędliny są za bardzo czerwone.
Oj to zobacz wyroby Mr.Beiota:))))

Dodano: 15 listopad 2013 - 18:26

Wyroby super :clap:



#17 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 15 lis 2013 - 18:59

Dziękuję, staram się.



#18 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 17 lis 2013 - 20:52

Wojskowa i dębowiecka. Wojskowa w wersji bez słoniny, zamiast tego dołożyłem wp II.

 

Załączony plik  wojskowa i dębowiecka.JPG   71,03 KB   32 Ilość pobrań



#19 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 25 lis 2013 - 15:31

Oprócz śląskiej w weekend, jeszcze parę innych dobroci wyszło.

 

Załączony plik  szynka baleron.jpg   74,02 KB   30 Ilość pobrań



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6096 postów

Napisano 27 gru 2013 - 11:02

Węgorze dzięki Damianowi, solenie również - zacytuję Biotita - "solenie z ręki (bogato na zew, lekko w środku)" - jak dla mnie idealne

 

suszenie na powietrzu 0,5 h

 

Załączony plik  wegorze - suszenie na powietrzu.jpg   76,12 KB   31 Ilość pobrań

 

Osuszanie w wędzarni około godziny w temp. 50 st.

 

 

Wędzenie 2h w temp. 50-55 st. dodatkowo 30 min w temp 85-90 st. ( ale jak się dowiedziałem od kolegów, 90 to już za dużo, bo trochę tłuszcz wyciekał.

 

Załączony plik  wegorze - w trakcie wędzenie.jpg   51,73 KB   31 Ilość pobrań

 

Natomiast 1 z 5 wędzonych przeze mnie węgorzy i tu zagadka: gumowaty!

 

Reszta miękka, łatwo odchodząca od kręgosłupa, tak jak powinno być.

 

Załączony plik  wegorze - uwedzone 1.jpg   71,48 KB   31 Ilość pobrańZałączony plik  wegorze - uwedzone 2.jpg   71,04 KB   31 Ilość pobrań

 

 






Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych