Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Wędzenie u paweljacka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
325 odpowiedzi w tym temacie

#41 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 11 lut 2014 - 15:01

 

Też tak twierdzę,smak jest super.Ładnie CI wyszedł,brawo.

Dzięki za uznanie. Następnym razem zrobię bez kości ale muszę trochę do skarbonki odłożyć, bo w ramach promocji przez Górali polskiej jagnięciny o której od lat słychać, udziec b/k kosztuje 70 PLN  :)



#42 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2452 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 11 lut 2014 - 19:42

Pieknie , a jak robiles ten udziec?



#43 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7254 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 11 lut 2014 - 21:24

Nie ma prawdy oczywistej i nie ma czasów i stężen uniwersalnych ;) i do rybki i do mięs ;) im szybciej do tego dotrzesz tym lepiej ;)

Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4
 


Użytkownik chudziak edytował ten post 11 lut 2014 - 22:22


#44 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 11 lut 2014 - 23:16

Pieknie , a jak robiles ten udziec?

Wg Kostka https://wedlinydomow...dzony-wgkostka/


i do rybki i do mięs ;) im szybciej do tego dotrzesz tym lepiej ;)

Twoją ściągawkę dla początkujących znalazłem jako pierwszą i z niej korzystałem i nadal korzystam. :)



#45 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 16 lut 2014 - 21:47

Dzisiaj kolejna mała partia jedzonka.

 

Załączony plik  wędzonki 16.02.jpg   83,39 KB   14 Ilość pobrań



#46 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 09 mar 2014 - 20:19

Nadszedł czas na boczek Radka:

 

https://wedlinydomow...boczek +parzony

 

A u mnie wygląda tak:

 

Załączony plik  Boczek Radka 1.jpg   65,04 KB   15 Ilość pobrań

 

Załączony plik  Boczek Radka 2.jpg   68,07 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  Boczek Radka 3.jpg   68,11 KB   15 Ilość pobrań

 

Świetny smak, polecam.



#47 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 09 mar 2014 - 21:48

Oczywiście wcześniej był rozcięty i zapeklowany  :)

 

Załączony plik  Boczek Radka peklowanie 1.jpg   74,15 KB   15 Ilość pobrańZałączony plik  Boczek Radka peklowanie 2.jpg   62,29 KB   15 Ilość pobrań

 



#48 kostek61

kostek61

    Weteran

  • **VIP**
  • 2434 postów

Napisano 09 mar 2014 - 21:52

Ładny ten boczek,trzeba pomyśleć o wykonie.



#49 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6123 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 10 mar 2014 - 10:47

boczus mniamniusny   :thumbsup:  ja juz sie nie moge doczekac na pare stopni wyzsza temp ,zeby moc wyjechac z moja blaszanka na podworko :)



#50 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 06 kwi 2014 - 21:52

Świąteczny baranek zaczął się peklować.  :angel:

 

Załączony plik  Jagnięcina na Wielkanoc.jpg   62,58 KB   13 Ilość pobrań



#51 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10472 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 07 kwi 2014 - 18:27

Świąteczny baranek zaczął się peklować.

A dlaczego ten baranek taki skrępowany  :hmm:



#52 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 07 kwi 2014 - 18:55

Ładny boczek;)

#53 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 07 kwi 2014 - 19:25

 

Świąteczny baranek zaczął się peklować.

A dlaczego ten baranek taki skrępowany  :hmm:

Za karę.  :devil:


Ładny boczek;)

Dzięki i ma ciekawy smak.



#54 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5105 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 07 kwi 2014 - 21:37

PAweljack, ja nie bylam na szkoleniach a wiem ,ze ty swiezo po.

Zawsze myslalam, ze mieso sznurujemy dopiero po peklowaniu, Czy ja robilam calty czas zle, czy jednak Ty wyprzedziles proces?



#55 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 07 kwi 2014 - 22:10

PAweljack, ja nie bylam na szkoleniach a wiem ,ze ty swiezo po.

Zawsze myslalam, ze mieso sznurujemy dopiero po peklowaniu, Czy ja robilam calty czas zle, czy jednak Ty wyprzedziles proces?

Ja też zawsze sznuruję po peklowaniu ale ten udziec jest bez kości i jakiś, taki luźny.  :)



#56 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5105 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 07 kwi 2014 - 22:21

 DZiekuje za odpowiedz, ale teraz  to jak z peklowaniem czy  nastrzykujesz w srodku ekstra?

Jestes pewnien ,ze swieza baranine kupiles? Mieso baranie  znam, i "luzny" , to nie powiedzialabym ze  takie okreslenie do tego miesa powinno byc. Chyba ze nieprawidlowo zostalo odkrojone od kosci, tak jakby poszarpane , wtedy miesien nie trzyma sie  dobrze. 



#57 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 07 kwi 2014 - 22:27

To jagnięcina i świeżutka prosto z Nowej Zelandii.  :) peklowanie z nastrzykiem a luźne bo nie ma kości, więc jest wolna przestrzeń. Nie wiem jak to inaczej określić.



#58 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5105 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 07 kwi 2014 - 22:38

to czekam na wynik, bo ja bym peklowala bez sznurowania w takim wypadku, a pozniej dopiero , po  peklowaniu dopiero bym ro zrobila. 

 CZy dawales jakies  przyprawy  do peklowania ?



#59 BazylWidzew

BazylWidzew

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2674 postów
  • MiejscowośćMazury

Napisano 07 kwi 2014 - 22:53

świeżutka prosto z Nowej Zelandii.

 

Dalej nie było, pewnie ze 2 lub 3 miesiące płyneła :D



#60 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6310 postów

Napisano 08 kwi 2014 - 08:12

to czekam na wynik, bo ja bym peklowala bez sznurowania w takim wypadku, a pozniej dopiero , po  peklowaniu dopiero bym ro zrobila. 

 CZy dawales jakies  przyprawy  do peklowania ?

Tak, robiłem już stronę wcześniej, tamten był z kością a co do przypraw to są wg przepisu Kostka https://wedlinydomow...dzony-wgkostka/






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych