paweljack Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 2 Stycznia 2014 a pamiętasz jak rozłożyłeś te rybki w wędzarnii ? Czy sprawdzałeś przed wędzeniem czy wszystkie węgorze sie osuszyły ?Wydaje się, że wszystkie miały jednakowe warunki, osuszone również były wszystkie, pozostanie to zagadką.Wedziles wegorze nie w calosci? Na razie sprzęt nie pozwala. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 2 Stycznia 2014 (edytowane) Jeżeli już w ten sposób ze względów sprztęowych, to nigdy cięciem do dołu, tylko całkowicie odwrotnie, cięciem do góry, aby tłuszcz nie miał możliwości wyciekania z węgorza. Tłuściutki węgorek, to cała frajda. Edytowane 2 Stycznia 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Jeżeli już w ten sposób ze względów sprztęowych, to nigdy cięciem do dołu, tylko całkowicie odwrotnie, cięciem do góry, aby tłuszcz nie miał możliwości wyciekania z węgorza. Tłuściutki węgorek, to cała frajda.Wiesz, nie tłuszcz jest tu problemem, bo cały nie wyleciał, tylko gumowy jeden węgorz. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Właśnie że całym problemem jest wyciek tłuszczu. To podstawowy i zasadniczy błąd przy wędzeniu węgorza. Jest tak jak pisze Kruszynka, a ja to całkowicie potwierdzam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Wyciek tłuszczu nie ma tu nic do rzeczy ... Czy pamiętasz gdzie w wędzarni wisiał ten gumowaty ? I czy druga połówka tez taka była ? Stawiam na cyrkulację dymu i temperatury w komorze lub "felerną sztukę" Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Czy pamiętasz gdzie w wędzarni wisiał ten gumowaty ? I czy druga połówka tez taka była ?Stawiam na cyrkulację dymu i temperatury w komorze lub "felerną sztukę" Oczywiście tego nie pamiętam, raczej przy ogonie było ok, ale pewien nie jestem, może to przez przecięcie jeden zesztywniał? Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udziec jagnięcy wg Kostka zaczął się robić. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 27 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Trochę ostatnio powędziłem. Pstrągi i makrela solone z ręki, 45 min jak węgorze. Makrela ok. jesli chodzi o słoność, pstąg nie słony, powinien leżeć dłużej zasolony. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 2 Lutego 2014 Udziec jagnięcy wg Kostka zaczął się robić. Udziec jagnięcy wg Kostka 1.jpgUdziec jagnięcy wg Kostka 2.jpgNo i jest uwędzony. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 3 Lutego 2014 Kostku Szanowny, to jest rewelacyjne Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Lutego 2014 Tym razem wydłużyłem solenie pstrągów z 45 min do godziny i tak już pozostanie. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Lutego 2014 Wędząc w tej prostej wędzarni jesteś zaprzeczeniem, że tylko z dobrej można osiagnąć dobry wyrób. Jak widać, praca i chęci, pozwalają z tego sprzętu wycisnąć wiele. Dlatego często powtarzam pot. klientom, że jeśli np kasy brak, to warto kupić coś na co możemy sobie pozwolić, niż zdać się na sklepowe wyroby.Powodzenia w kolejnych wędzeniach Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 11 Lutego 2014 Dziękuję, pozdrawiam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 11 Lutego 2014 dokladnie D.Macku nasi pra ..nie sadze ze mieli super "sprzet" a wedzili i chyba im to wychodzilo skoro my dalej chcemy podtrzymywac ta tradycje Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 11 Lutego 2014 to jest rewelacyjneTeż tak twierdzę,smak jest super.Ładnie CI wyszedł,brawo. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 11 Lutego 2014 Też tak twierdzę,smak jest super.Ładnie CI wyszedł,brawo.Dzięki za uznanie. Następnym razem zrobię bez kości ale muszę trochę do skarbonki odłożyć, bo w ramach promocji przez Górali polskiej jagnięciny o której od lat słychać, udziec b/k kosztuje 70 PLN Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 11 Lutego 2014 Pieknie , a jak robiles ten udziec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 11 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 11 Lutego 2014 (edytowane) Nie ma prawdy oczywistej i nie ma czasów i stężen uniwersalnych i do rybki i do mięs im szybciej do tego dotrzesz tym lepiej Wysłane z GT-9500I za pomocą Tapatalk 4 Edytowane 11 Lutego 2014 przez chudziak Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 11 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 11 Lutego 2014 Pieknie , a jak robiles ten udziec?Wg Kostka https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8054-udziec-jagniecy-wedzony-wgkostka/i do rybki i do mięs im szybciej do tego dotrzesz tym lepiej Twoją ściągawkę dla początkujących znalazłem jako pierwszą i z niej korzystałem i nadal korzystam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 16 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 16 Lutego 2014 Dzisiaj kolejna mała partia jedzonka. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 9 Marca 2014 Nadszedł czas na boczek Radka: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9027-boczek-parzony-a-potem-wedzony-%E2%80%93-rolowany-radka/?hl=%2Bboczek+%2Bparzony A u mnie wygląda tak: Świetny smak, polecam. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 9 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 9 Marca 2014 Oczywiście wcześniej był rozcięty i zapeklowany Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 9 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 9 Marca 2014 Ładny ten boczek,trzeba pomyśleć o wykonie. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 10 Marca 2014 boczus mniamniusny ja juz sie nie moge doczekac na pare stopni wyzsza temp ,zeby moc wyjechac z moja blaszanka na podworko Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 6 Kwietnia 2014 Świąteczny baranek zaczął się peklować. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.