Skocz do zawartości

Wędzenie u paweljacka


paweljack

Rekomendowane odpowiedzi

attachicon.gifBaleron 21_02.jpg

Beleron wygląda jak dzieło sztuki ze starej szkoły masarskiej. :clap:

Jak zdobędę kątnice to nie ma wafla, że nie zrobię takiego  :cool:

Edytowane przez davido31

Jeśli chcesz uniknąć krytyki: - Nic nie mów - Nic nie rób - Bądź nikim   (Arystoteles)

Moja wędzarnia
Dymogenerator- Budowa i wymiary

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 334
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

a ze jestesmy juz w Nowym Roku to skladam serdeczne zyczenia

Dziękuję Ci bardzo i również Tobie życzę wszystkiego dobrego oraz pieknych i smacznych wyrobów.

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Żeby godnie zacząć rok to zrobilem wędzenie ćwiczebne, zimno jak cholera ale jakoś wytrzymałem.

 

 

post-55133-0-90634500-1451846599_thumb.jpg

 

 

post-55133-0-32344700-1451846598_thumb.jpg

 

 

post-55133-0-13654200-1451846599_thumb.jpg

 

 

post-55133-0-77098900-1451846600_thumb.jpg

 

 

 

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawel ja chcialam mojego TZ postawic przy wedzoku teraz ,to mi kazal sie w glowe popukac :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Pawel ja chcialam mojego TZ postawic przy wedzoku teraz ,to mi kazal sie w glowe popukac :D

Ale u Was to pewnie Syberia teraz?

U mnie było tylko -11 ale do tego był bardzo nieprzyjemny wiatr.

Edytowane przez paweljack

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Syberie to Wy w Wawie macie ,u mnie -3-4 st  :) on to na rowerze teraz wlasnie jezdzi .

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Trochę boczku na jutro ocieka, tak żeby z wprawy nie wyjść. :)

 

 

post-55133-0-71802200-1452029208_thumb.jpg

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

tak żeby z wprawy nie wyjść. :)

 

I na śniadanko żeby było . Takie tłuściutkie :D  szkoda że to nie jest przed jakimś zlotem na który byś jechał a ja oczywiście bym tam był :D :D

 

 Pozdrawiam gorąco

Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .



Konserwanty zabijają powoli !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

tak żeby z wprawy nie wyjść. :)

 

I na śniadanko żeby było . 

Właśnie tak. Równie gorąco Cię pozdrawiam.  :)

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ładnie powiedziane "wędzenie ćwiczebne" ręce opadają! Moje gratulacje  :clap:

P.S. Dosiego Roku  :)

 

 

Piękne wędzonki  :) Pawełku dochodzisz do perfekcji w uzyskaniu koloru  :clap: Pozdrawiam 

Dziękuję.  :)

 

Taka informacja dla początkujących, gdyby czasem ktoś tu zaglądał.  :rolleyes:

 

Boczek pokazany wyżej ociekał 12 godzin w temp. pokojowej.

Później 1 godzinę osuszany był w wędzarni w temp. 55-60 st.

Następnie wędzenie 3 godziny w temp 50-55 st, w połowie przekręcane były kije.

Na koniec podpiekanie 30 minut w temp. 85 st. C

Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/

 

Miłego dnia. 

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

To kiedy mozna wpadac na degustacje? :D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.