Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Z praski, osłonki barierowej i słoika


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
153 odpowiedzi w tym temacie

#81 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 16 cze 2014 - 19:46

Arkadiusz brawo ale gdzie jest przepis?

 

 

A tutaj:

 https://wedlinydomow...serwy/?p=276839



#82 Gwizdek

Gwizdek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2011 postów
  • MiejscowośćSulejówek

Napisano 16 cze 2014 - 19:55

Sorry,  :facepalm: przecież już czytałem. Za wiele przepisów i w głowie mi się miesza  :mad: .



#83 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 13849 postów

Napisano 16 cze 2014 - 20:08

Arku.

Bez kitu .... przekrój super,



#84 DZIADEK

DZIADEK

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 5862 postów
  • Miejscowośćx

Napisano 16 cze 2014 - 20:57

Fachowo dobrany kolor mięśni . Gratuluję



#85 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 17 cze 2014 - 16:40

Fachowo dobrany kolor mięśni . Gratuluję

 

Dziękuję :) . Miałem kilka szynek do obróbki to było z czego wybierać.



#86 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 20 cze 2014 - 18:53

Idąc za przykładem Abratka i my postanowiliśmy zrobić pewne zapasy na wyjazd wakacyjny.Wzorowaliśmy się na jego przepisie na "Klopsiki w sosie pomidorowym" . Wprowadziliśmy kilka zmian w stosunku do przepisu podstawowego, ale główna linia została zachowana. :).

 

Załączony plik  DSC05132.jpg   149,71 KB   11 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 20 cze 2014 - 18:54


#87 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 27 lip 2014 - 17:18

Golonka po drugiej pasteryzacji.Jeszcze raz i po ptokach. :)

 

Załączony plik  DSC00006.jpg   146,25 KB   8 Ilość pobrań



#88 filemonek

filemonek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 253 postów
  • MiejscowośćCiechanów

Napisano 04 wrz 2014 - 08:22

Cześć Arku, mógłbym prosić o namiary na słoiki gdzieś kiedyś pisałeś że są po 1 zł chyba i link ale nie mogę teraz znaleźć, 2 pytanie: ile czasu pasteryzujesz słoiki np. konserwa tyrolska, gulasz angielski i w jakich temperaturach.



#89 roger

roger

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 7204 postów
  • MiejscowośćW-wa & Lubuskie

Napisano 04 wrz 2014 - 08:31

tutaj masz:

 

http://sklep.promet....wone-82-6z.html

 

ile czasu pasteryzujesz
 

 

6a57518fb76742c0.jpg


Użytkownik roger edytował ten post 04 wrz 2014 - 08:33


#90 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 04 wrz 2014 - 13:46

Cześć Arku, mógłbym prosić o namiary na słoiki gdzieś kiedyś pisałeś że są po 1 zł chyba i link ale nie mogę teraz znaleźć,

 

608026635.Są po 1,15 zł z pokrywką, ale przy odbiorze osobistym.

 

ile czasu pasteryzujesz słoiki np. konserwa tyrolska, gulasz angielski i w jakich temperaturach.
.

 

Słoiki są o pojemności ok.300 ml i w związku z tym ja tyndalizuję 45, 30, 20. w 100o C.



#91 filemonek

filemonek

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 253 postów
  • MiejscowośćCiechanów

Napisano 09 wrz 2014 - 07:06

dzięki panowie za wskazówki



#92 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 12 lis 2014 - 17:43

Znowu naszło nas na indyka.Tym razem inne rozdrobnienie.Raz na sitku 3 mm.Kolor przekroju bardziej wyrównany.Myślę, że to jest to. :)

 

Załączony plik  DSC00150.jpg   54,51 KB   7 Ilość pobrań


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 12 lis 2014 - 17:49


#93 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2218 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 12 lis 2014 - 18:50

Piekna Ci wyszla ta mielonka, ja mam zapeklowane 900g golonki, i 900g wieprzowiny z wolowina  , tylko nie wiem jakie przyprawy  dodac :(



#94 magdajack

magdajack

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 676 postów
  • Miejscowość.

Napisano 12 lis 2014 - 19:26

mmmm... Zjadłabym takiego indyczka :)



#95 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 12 lis 2014 - 20:05

tylko nie wiem jakie przyprawy  dodac

 

Według gustu.Ja skromnie 23 g/kg peklosoli, 1.1 g/kg pieprzu białego, 20% wody i 4% maki ziemniaczanej i dla nas chwatit.



#96 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 12 lis 2014 - 20:15

Powtorzę pytanie bo "znikło"... jakie sitka żeś taki zachwycony?

#97 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2218 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 12 lis 2014 - 20:16

Dzieki arkadiusz za odpowiedz



#98 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10788 postów

Napisano 12 lis 2014 - 20:17

Powtorzę pytanie bo "znikło"... jakie sitka żeś taki zachwycony?

 

Zniknęło bo uzupełniłem główny post ten ze zdjęciem o rozmiar sita.  :)



#99 boggi

boggi

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1364 postów
  • MiejscowośćDębica

Napisano 12 lis 2014 - 20:18

Ja tam nie arkadiusz, ale postaram się pomóc :)

 

Tym razem inne rozdrobnienie.Raz na sitku 3 mm.
 

#100 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5436 postów

Napisano 12 lis 2014 - 20:21

Dzięki. Z telefona kiepsko wszystko ogarnąć ...




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych