renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 11 Listopada 2013 (edytowane) Spis treści Ziemniaczane koszyczki Roladki z ziemniaków Edytowane 15 Listopada 2013 przez abratek Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 11 Listopada 2013 Ziemniaczane koszyczkiPrzepis ze strony prześlij przepishttp://www.przyslijprzepis.pl/przepis/ziemniaczane-koszyczki-ze-szpinakiem-i-lososiem-3 4 duże ziemniaki4 łyżki tartego sera parmezan jest najlepszy2 żółtka2 pęczki szpinaku można użyć mrożony w listkach100 g sera ricotta2 ząbki czosnkuszczypta gałki muszkatołowejok. 100 g łososia wędzonego sól i pieprz do smaku1 cebula Ziemniaki potrzeć na grubej tarce odcisnąć nadmiar wody dodać tarty ser i żółtka posolić popieprzyć Wszystko dokładnie wymieszać Wkładamy do foremek do muffin wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą formując koszyczki pieczemy około 15 min w piekarniku nagrzanym do 200C Mają się zarumienićFarszRobię taki sam jak na pierogi ze szpinakiem i ricottąCebulę podsmażam na maśle dodaję czosnek , pokrojony szpinak ser ricotta i chwilę podsmażam doprawiam solą , pieprzem i gałką muszkatołową Szpinak i gałka muszkatołowa bardzo do siebie pasująMożna szpinak zastąpić pieczarkamiUpieczone koszyczki wypełniamy farszem z płata łososia robimy róże , dekorujemy listkami szpinaku bądź listkami pietruszki ze szczypiorku , pora lub z łodyżek pietruszki robimy uchwyty Możemy serwować na zimno bądź na ciepło podgrzane w piekarniku lub mikrofali Podgrzany łosoś traci kolor Danie startowe bądź przystawka Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 11 Listopada 2013 Roladki z ziemniaków By ziemniak nie był nudny1 paczka wafli andruty1 kg ziemniaków40 dkg pieczarek20dkg sera żółtego3 łyżki masłaokoło pół szklanki mleka zależy od wilgotności ziemniaków2 cebulesól , pieprzolejjajkobułka tartaZiemniaki ugotować odcedzić ,ubić z mlekiem masłem czyli robimy piure ziemniaczanePieczarki przesmażamy z cebulą Ser trzemy na tarceRozkładamy wafle Gorące ziemniaki rozsmarujemy na waflach (ziemniaki muszą być gorące by wafle nam zmiękły ) następna warstwa to pieczarki kolejna potarty ser żółty można dodać pokrojoną natkę pietruszki Kiedy wafle namiękną zwijamy w rulon zostawiamy na kilka minut Wystudzone roladki lepiej się kroją Kroimy po skosie panierujemy w jajku bułce następnie obsmażamy z każdej strony na dobrze rozgrzanym olejuZiemniaczki są pyszne mogą być jako dodatek do mięsa lub jako samodzielne danie z surówką Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 11 Listopada 2013 Renesi miej ty dziewczyno litosc nade mna. Umnie wieczor a glodna sie zaraz zrobie, tak pysznie to wyglada Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 11 Listopada 2013 Ani tylko mnie do sądu nie podaj za nadwagę Sąsiad mój chce to uczynić oczywiście w żartach mówi że zapach z mojej kuchni go prześladują w ogródku i przed domem Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 11 Listopada 2013 JA jemu sie nie dziwie pewnie i tak jego czestujesz znajac polska goscinnosc Mojej sasiadki corka jak byla w ciazy to raz zapukala do mnie i od drzwi powiedziala zebym jej nie odmowila, ale zapach ja do mnie sprowadzil .Smiechu pozniej bylo co niemiara z sasiadka, bo zamiast do niej do mnie na obiad weszla jej corka Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 11 Listopada 2013 renesi przepis na te ''wafelkowe krokieciki '' kusi ... oj kusi dodałabym jeszcze trochę natki pietruszki do środka .. bo bardzo ją lubięczy te wafle nie smarujemy niczym na wierzchu? dla zrumienienia sięza ten przepis masz u mnie szóstkę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 11 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 11 Listopada 2013 Obiadami go nie częstuję ale by go obłaskawić dostaje czasem wędlinki zawsze w tedy mówi ,,it is delicious ,,Dodano: 11 listopad 2013 - 11:20Aniu 27 i ja daję natkę pietruszki jak nie zapomnę Roladki smażymy na patelni tak jak schabowe Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 11 Listopada 2013 Annam u ciebie wieczor a u mnie niby poludnie a ja jeszcze bez sniadania! a tu takie same smakolyki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bandolini Opublikowano 11 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 11 Listopada 2013 Świetny przepis! Muszę go wypróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.