Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Rolady i roladki mięsne

obiad schab roladki

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 11 lis 2013 - 11:15

Spis treści

 

Roladki ze schabu

 

Polędwiczka otulona ciastem francuskim


Użytkownik abratek edytował ten post 04 gru 2013 - 22:54


#2 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 11 lis 2013 - 13:15

Roladki ze schabu

 

Schab bez kości (polędwica wp)

szynka długo dojrzewająca

mozzarella

śmietana słodka

masło

mąka

sól

pieprz

 

Schab b/k kroimy na plastry rozbijamy tłuczkiem ja rozbijam przez folię by nie naruszyć struktury mięsa Doprawiam solą pieprzem i czosnkiem zalewam mlekiem i zostawiam na co najmniej 2 godziny  Mięso zalane mlekiem jest bardziej delikatne i kruche Na każdy plaster mięsa kładę mozzarelle może być inny ser zawijam w roladkę i owijam szynką parmeńską Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażam  na klarowanym maśle z każdej strony , układam w naczyniu żaroodpornym , wkładam do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut po czym  zalewam roladki sosem beszamelowym i posypuję koperkiem wstawiam do piekarnika na 10 minut

Sos beszamelowy

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

śmietana kremowa ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy mieć sos do tych roladek dałam 1 kubek

Na patelni po obsmażeniu roladek robię sos beszamelowy wtedy smak po obsmażeniu roladek przeniknie nam do sosu

Załączony plik  IMG_5682.JPG   74,76 KB   2 Ilość pobrań


Użytkownik abratek edytował ten post 15 lis 2013 - 21:43


#3 renesi

renesi

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 446 postów

Napisano 03 gru 2013 - 11:26

Polędwiczka otulona ciastem francuskim

 

Ciasto francuskie

polędwiczka

pieczarki

cebula

jajko

sól

pieprz

czosnek

oregano lub tymianek

 

 

Polędwiczki przyprawiamy tak jak lubimy najbardziej zostawiamy na kilka godzin po czym obsmażamy na dobrze rozgrzanym smalcu Pieczarki i cebulę dusimy czekamy aż przestygnie Na kawałek ciasta francuskiego układamy pieczarki i polędwiczkę zawijamy w ciasto smarujemy jajkiem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180C na około 40 min Można pieczarki zastąpić szpinakiemZałączony plik  IMG_6040.JPG   52,63 KB   1 Ilość pobrań



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#4 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 03 gru 2013 - 20:46

Renesi jest to chyba ta przerobka Beef Wellington. Robisz indywidualne porcje. JA mase grzybowa miele i przyprawiam odrobina musztardy i taragonu. Do tego mam dodatkowa warstwe cieniutkich nalesnikow z taragonem. Jednak kiedy porownalam oba miesa, wolowina wygrywa. Jej soczystosc w tej potrawie byje na glowe wieprzowine.Nawet jak robusz indywidualne porcje, zrob chociaz raz z wolowiny , napewno bedzie Tobie smakowac.







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: obiad, schab, roladki

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych