Jump to content

Recommended Posts

Spis treści

 

Roladki ze schabu

 

Polędwiczka otulona ciastem francuskim

Edited by abratek

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Link to comment
https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8800-rolady-i-roladki-mi%C4%99sne/
Share on other sites

Roladki ze schabu

 

Schab bez kości (polędwica wp)

szynka długo dojrzewająca

mozzarella

śmietana słodka

masło

mąka

sól

pieprz

 

Schab b/k kroimy na plastry rozbijamy tłuczkiem ja rozbijam przez folię by nie naruszyć struktury mięsa Doprawiam solą pieprzem i czosnkiem zalewam mlekiem i zostawiam na co najmniej 2 godziny  Mięso zalane mlekiem jest bardziej delikatne i kruche Na każdy plaster mięsa kładę mozzarelle może być inny ser zawijam w roladkę i owijam szynką parmeńską Na dobrze rozgrzanej patelni obsmażam  na klarowanym maśle z każdej strony , układam w naczyniu żaroodpornym , wkładam do piekarnika nagrzanego do 180C na 20 minut po czym  zalewam roladki sosem beszamelowym i posypuję koperkiem wstawiam do piekarnika na 10 minut

Sos beszamelowy

2 łyżki masła

2 łyżki mąki

śmietana kremowa ilość zależy od tego jaki gęsty chcemy mieć sos do tych roladek dałam 1 kubek

Na patelni po obsmażeniu roladek robię sos beszamelowy wtedy smak po obsmażeniu roladek przeniknie nam do sosu

post-46367-0-33601200-1384164881_thumb.jpg

Edited by abratek

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

  • 3 weeks later...

Polędwiczka otulona ciastem francuskim

 

Ciasto francuskie

polędwiczka

pieczarki

cebula

jajko

sól

pieprz

czosnek

oregano lub tymianek

 

 

Polędwiczki przyprawiamy tak jak lubimy najbardziej zostawiamy na kilka godzin po czym obsmażamy na dobrze rozgrzanym smalcu Pieczarki i cebulę dusimy czekamy aż przestygnie Na kawałek ciasta francuskiego układamy pieczarki i polędwiczkę zawijamy w ciasto smarujemy jajkiem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180C na około 40 min Można pieczarki zastąpić szpinakiempost-46367-0-86998700-1386066324_thumb.jpg

Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę

Renesi jest to chyba ta przerobka Beef Wellington. Robisz indywidualne porcje. JA mase grzybowa miele i przyprawiam odrobina musztardy i taragonu. Do tego mam dodatkowa warstwe cieniutkich nalesnikow z taragonem. Jednak kiedy porownalam oba miesa, wolowina wygrywa. Jej soczystosc w tej potrawie byje na glowe wieprzowine.Nawet jak robusz indywidualne porcje, zrob chociaz raz z wolowiny , napewno bedzie Tobie smakowac.

Be you.

The world will adjust.

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) 

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.