witam kolegów czy zmielone i zapeklowane mięsko na kiełbasę mogę przetrzymać od środy wieczór do soboty rano w temperaturze pokojowej czy na zewnątrz max 10 stopni.
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Peklowanie i mielenie na kiełbasę co i kiedy ?
Rozpoczęty przez
cyganero
, 13 lis 2013 14:18
43 odpowiedzi w tym temacie
#41
Napisano 03 kwi 2019 - 20:18
#42
Napisano 03 kwi 2019 - 20:28
od środy wieczór do soboty rano w temperaturze pokojowej czy na zewnątrz max 10 stopni.W pokojowej za ciepło - nic nie znajdziesz chłodniejszego ? lodówki ? ostateczność na zewnątrz - w nocy jest jeszcze chłodno
#43
Napisano 03 kwi 2019 - 20:29
To jest trochę długo, ale dasz radę pod warunkiem że mięso wymieszane z peklosolą umieścisz w lodówce w temp. ok. 4 st. C. Nie wyżej!. Oczywiście przez cały czas!!!
Użytkownik Maxell edytował ten post 03 kwi 2019 - 20:29
Sponsor
#44
Napisano 03 kwi 2019 - 20:33
dzięki serdeczne za szybką odpowiedź. dam znać co z tego wyjdzie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych