Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Kafejka u paweljacka


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
898 odpowiedzi w tym temacie

#1 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 24 sie 2014 - 19:53

W ramach przygotowania do Mistrzostw, trzy salcesony:

 

Załączony plik  3 salcesony.jpg   61,67 KB   67 Ilość pobrań

 

Pomimo, że salceson trudny w wykonaniu nie jest, nie zabierałem się wcześniej bo do ulubionych asortymentów moich nie należy.

Natomiast gdyby ktoś chciał zamawiać, to wezmę 3 razy więcej niż za szynkową. ;)  

 

https://wedlinydomow...y-by-paweljack/

 

https://wedlinydomow...i-by-paweljack/

 

https://wedlinydomow...i-by-paweljack/



#2 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 19 paź 2014 - 22:57

Wstawiam link do moich "spekaczek" - czeskich kiełbasek używanych do przekąski UTOPENCY


Użytkownik EAnna edytował ten post 20 paź 2014 - 19:31
uzgodnienia z autorem


#3 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 30 paź 2014 - 22:09

Żeby nie kasować pozostałości z byłego tematu, zmieniłem nazwę a reszta została przeniesiona do innych wątków. Tak, że jak ktoś coś ma do mnie, to tu można śmiało na wszystkie tematy.



#4 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 31 paź 2014 - 07:49

:) ostatnio zrobiłeś się ,,menconcy tak by powiedział stary góral,, i chyba SAM zostaniesz w tym temacie :)



#5 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10774 postów

Napisano 31 paź 2014 - 16:53

Tak, że jak ktoś coś ma do mnie, to tu można śmiało na wszystkie tematy.

 

Ja tam nic Paweł do Ciebie nie mam tylko niektóre Twoje wyroby mi się nie podobają to czemu wylądowałem w bla,bla, bla jeśli pisałem o zaprezentowanych przez Ciebie salcesonach.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 31 paź 2014 - 16:53


#6 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 31 paź 2014 - 17:07

 

Tak, że jak ktoś coś ma do mnie, to tu można śmiało na wszystkie tematy.

 

Ja tam nic Paweł do Ciebie nie mam tylko niektóre Twoje wyroby mi się nie podobają to czemu wylądowałem w bla,bla, bla jeśli pisałem o zaprezentowanych przez Ciebie salcesonach.

 

To tutaj było arkadiuszu, nie w salcesonach. Nazywało się to "inne moje wyroby" a linki do salcesonów i salcesony pozostały na miejscu.

 

Ale jeśli sobie życzysz mogę Cię "wrzucić" do któregoś salcesonu, tyle że cytujesz zdanie stąd. Wybierz salceson a ja jakoś to przerobię. 


Użytkownik paweljack edytował ten post 31 paź 2014 - 17:17


#7 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10774 postów

Napisano 31 paź 2014 - 18:32

Ale jeśli sobie życzysz mogę Cię "wrzucić" do któregoś salcesonu, tyle że cytujesz zdanie stąd

 

Wydaje mi się, że jeśli chcesz mieć porządek w swoim kąciku a widzę ,że chcesz to część z wątku bla, bla powinna się znaleźć moim zdaniem w wątku o wyrobach podrobowych bez względu na to czy są to sukcesy czy porażki.Moim zdaniem tak będzie łatwiej coś znaleźć, ale oczywiście postąpisz jak uważasz bo to Twój kącik.Pozdrawiam.



#8 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 31 paź 2014 - 21:47

część z wątku bla, bla powinna się znaleźć moim zdaniem w wątku o wyrobach podrobowych bez względu na to czy są to sukcesy czy porażki.

Przeniosłem to do ozorkowego.  :)



#9 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 11 lis 2014 - 13:13

Defilada...ech.  :)



#10 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 12 lis 2014 - 10:56

Jeszcze na dzisiaj zostały.  :rolleyes:

 

Załączony plik  rogale.jpg   55,93 KB   31 Ilość pobrań



#11 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 12 lis 2014 - 20:36

Piekles czy kupiles?



#12 KarKan

KarKan

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1686 postów
  • MiejscowośćRawicz

Napisano 12 lis 2014 - 20:40

Kupił w Piotrze i Pawle :P



#13 paweljack

paweljack

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 6073 postów

Napisano 12 lis 2014 - 21:49

Piekles czy kupiles?

Gdybym upiekł założyłbym dział wypieki.  :D



#14 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 12 lis 2014 - 21:52

Wszystko przed Toba  :D



#15 walka

walka

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 114 postów

Napisano 13 lis 2014 - 23:02

Witam smakoszy chleba.

Ze wzgledów zdrowotnych przez miesiąc mam jeść chleb bez drożdży i nie na zakwasie.

Może ktoś ma sprawdzony przepis na taki chleb (o ile to jeszcze można nazwać chlebem).

Co prawda znalazłem kilka przepisów u wujka googla ale jakoś to czarno widzę.

Pozdrawiam -Waldek



#16 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 13 lis 2014 - 23:05

Szukaj tutaj  https://wedlinydomow...zo-cukierniczy/  , jest ich wiele :D



#17 walka

walka

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 114 postów

Napisano 13 lis 2014 - 23:36

Witam ANNAM

O ile jest to moźliwe to proszę podaj konkretny podtemat.

Ja szukam przepisu na chleb bez zakwasu oraz bez drożdży I mam trudności ze znalezieniem takiego

przepisu w podanym przez Ciebie linku.
Dziękuję za pomoc I pozdrawiam.

Waldek



#18 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4969 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 14 lis 2014 - 00:12

To ma byc i bez drozdzy i bez zakwasu piszesz, a rodzja mak jest wazny? Wychodzi na to ze pozostaja tobie chleby na proszku robione. 



#19 walka

walka

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 114 postów

Napisano 14 lis 2014 - 00:33

Witaj ANNM

Jest  dokładnie tak jak piszesz bez drożdży i bez zakwasu.Rodzaj mąki nie ma znaczenia.

Znalazłem przepisy z soda jako nośnikiem wyrastania chleba.

Ale pomyślałem sobie może na naszym forum ktoś ma doświadczenia z wypiekiem tego

rodzaju chleba i zechce się podzielić swoim doświadczeniem.

Poydrawiam-Waldek



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5080 postów

Napisano 14 lis 2014 - 00:38

Przepraszam z góry za dociekliwość ale nie bardzo rozumiem czemu ma być zarówno  bez zakwasu lub drożdży . Zwykle spotykamy się się z ograniczeniami z powodu mąki czy jaj .






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

1 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych


    Muski