Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Arkadiusza bla ,bla ,bla


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

#121 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 28 paź 2019 - 21:28

Oczywiście ,że próbowałem się zarejestrować,ale użyłem nick i hasło z tego forum.

#122 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5031 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 28 paź 2019 - 21:33

Arkadiusz, rowniez mam to samo i nick i loging. Spokojnie wchodze, tylko sie zarejestrowalam( lata temu).

 Zrob to jeszcze raz. 



#123 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 28 paź 2019 - 21:38

Próbowałem ,ale się nie udało .Jak zmieniłem nick i adres mailowy to chyba poszło,ale muszę wejść na pocztę LP bo tam mam wiadomość do rejestracji 



#124 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 28 paź 2019 - 22:11

Dziekuję za pomoc.Właśnie się zalogowałem.

#125 StefanS

StefanS

    Entuzjasta forum

  • **VIP**
  • 946 postów
  • MiejscowośćMassechusetts, USA

Napisano 28 paź 2019 - 22:39

Hej Arkadiusz - Fisiek na angielskiej to Ty??

I Miro tez sie dzis zarejestrowal ?



#126 miro

miro

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 14172 postów

Napisano 29 paź 2019 - 04:54

Próbowałem ,ale się nie udało .Jak zmieniłem nick i adres mailowy to chyba poszło,ale muszę wejść na pocztę LP bo tam mam wiadomość do rejestracji

Nie rejestrowałeś się tam wcześniej?
O ile nick nie jest unikalny, to email już tak.

#127 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 29 paź 2019 - 07:47

Hej Arkadiusz - Fisiek na angielskiej to Ty??
I Miro tez sie dzis zarejestrowal ?

Tak.

Użytkownik arkadiusz edytował ten post 29 paź 2019 - 07:49


#128 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 31 paź 2019 - 13:25

Kiedyś na naszej stronie był link do strony anglojezycznej.Jakoś nie mogę go odnaleźć.Pomożecie ? :D



#129 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2458 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 31 paź 2019 - 13:58

Strona główna, prawy dolny róg ;).   wedlinydomowe.com



#130 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 31 paź 2019 - 15:16

Patrzyłem na górze. :facepalm:  :D Dzięki.



#131 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27617 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 01 gru 2019 - 14:58

Mój przepis wisi od lat na głównej. :D Ale nie o to tutaj chodzi, gdyż tak naprawdę nie interesuje mnie wygląd, ani smak Twojego pasztetu. Każdy robi po swojemu i najważniejsze aby smakowało jemu i jego bliskim. Napisałem te kilka zdań po to, byś wczuł się w rolę nowego zadymiacza, który wszedł tutaj by pochwalić się swym wyrobem, lub po poradę, i z mety zostaje zaatakowany. Mam nadzieję, ze zrozumiałeś mój grzeczny przekaz? Moim zadaniem, poza uzupełnianiem wiadomości na forum, jest czuwanie nad jego działalnością, w której zakres wchodzi również (na jednym z pierwszych miejsc) opieka nad nowymi członkami WB. Obserwując ostatnie "dyskusje" z Twoim udziałem, jestem nieco rozczarowany. Miałem nadzieję, że jako stary wyga, Super VIP i fachowiec, przejmiesz część roli opiekuna "młodych", bez wskazywania na każdym kroku kto jest najlepszy i jedynie kto robi dobrze oraz postępuje słusznie. Człowiek uczy się całe życie, a i tak łyka tylko niewielką ilość wiedzy.

Bardzo bym prosił, abyś przemyślał to, co napisałem i wyciągną wnioski. Śmietnik powinien być użyty jedynie w przypadku błędnych postów lub na prośbę forowicza, popełniającego takowe. Oczywiście bez obrazy - wyraziłem swoje zdanie po niedawnych, forumowych "dysputach" i na podstawie własnych obserwacji. Napisałem, co mi ciążyło na serduchu, i temat uważam za zamknięty.

Serdecznie pozdrawiam, przechodząc na skaner.



#132 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 01 gru 2019 - 15:06

Szkoda ,że nie masz podgladu na moje PW.Wtedy byś mógł obiektywnie pisać jak to nie pomagam młodym i nie tylko na tym forum.

Przykro mi ,że tak czujesz ,ale ja na pewno wyciągnę z tego wnioski.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 01 gru 2019 - 15:21


#133 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9532 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 01 gru 2019 - 15:24

Wczorajsza fotka była robiona jak pasztet był jeszcze ciepły

 

To robiłeś dwa rodzaje pasztetu?

Na drugim zdjęciu są inne przekroje.

 

 

Nie piszemy o smaku, ale o wyglądzie.

 

To pokaż taki co wygląda wg. Ciebie lepiej.Chętnie popatrzę.A jak byś jeszcze swój przepis swój zamieścił to już będzie luksus.

 

Mirek trochę mnie uprzedził.

A chciałam napisać: Bądź mężczyzną Arkadiuszu i bierz krytykę na klatę.

Jesteś zwolennikiem "mówienia prawdy", "szczerości do bólu" ale tylko w odniesieniu do innych osób.

Nawet taki wyga jak Ty ugina się pod ciężarem krytyki. A co dopiero młodzi, niepewnie się czujący w temacie adepci wędliniarscy?

Właśnie o tym napisał Maxell.

 


...Wtedy byś mógł obiektywnie pisać jak to nie pomagam młodym na tym forum.

 

Nikt nie może Ci czegoś takiego zarzucić i tego nikt nie robi. Wręcz przeciwnie.

Na pewno intencje masz dobre niemniej w wielu przypadkach werbalna forma tej pomocy (przynajmniej w publikowanych postach) to przysłowiowe wylewanie dziecka z kąpielą.

Słowo pisane rządzi się swoimi prawami. W odbiorze może być twarde i ostre jak brzytwa mimo, że nie masz takich intencji. Nikt nie słyszy brzmienia Twojego wspaniałego, wyjątkowego głosu (tak, tak, masz głos "radiowy), który łagodzi i wygładza przekaz a wręcz "czaruje" rozmówcę. A chcemy, czy nie chcemy, każda krytyka boli o czym sam się przekonałeś.

.........................................................

Wracając do Twoich pasztetów:

  • wg mnie nie mogą być  suche, ponieważ na pewno użyłeś odpowiedniej ilości tłuszczu.
  • Na pewno są smaczne, bo jesteś uznanym mistrzem podrobowych
  • Są za mało ostre (jak dla mnie) bo używasz za mało pieprzu  :frantics:

Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz zwolenniku szczerości  :)

Pozdrawiam  z nieustającą sympatią

EAnna


Użytkownik EAnna edytował ten post 01 gru 2019 - 16:04


#134 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27617 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 01 gru 2019 - 15:35

Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz zwolenniku szczerości :) Pozdrawiam z nieustającą sympatią

Podpisuję się "obiema rencyma".



#135 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11527 postów

Napisano 01 gru 2019 - 16:16

To robiłeś dwa rodzaje pasztetu?

Tak .Jeden był z żurawiną dla moje małżonki i ten wczoraj rozkroiłem

 

 

Na pewno intencje masz dobre niemniej w wielu przypadkach werbalna forma tej pomocy (przynajmniej w publikowanych postach) to przysłowiowe wylewanie dziecka z kąpielą.

Ponieważ znam siebie od 62 lat i wiem ,że nie zmienię swojego stylu pisania to biorąc powyższe pod uwagę postanowiłem pójść w ślady Dziadka i więcej na tym forum nie udzielać jakichkolwiek porad oraz nie wyrażać swojej opinii na temat wyrobów innych użytkowników.Będzie to pewnie z korzyścią i dla mnie jak i innych użytkowników.Będę jedynie prowadził swój kącik, ale i tam porad udzielał nie będę

.

 

A chciałam napisać: Bądź mężczyzną Arkadiuszu i bierz krytykę na klatę.

Nie odróżniasz chyba Aniu krytyki od krytykanctwa bo jak sama napisałaś 

 

 

Wracając do Twoich pasztetów: wg mnie nie mogą być  suche, ponieważ na pewno użyłeś odpowiedniej ilości tłuszczu. Na pewno są smaczne, bo jesteś uznanym mistrzem podrobowych Są za mało ostre (jak dla mnie) bo używasz za mało pieprzu 

 

Każdą krytykę biorę na klatę a to co zaprezentował Maxell to krytykanctwo nie krytyka.

 

 

Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz zwolenniku szczerości 

Oczywiście ,że nie.Zawsze będę Cię darzył  dużą sympatią mimo ,że nie zawsze się zgadzamy co do diagnozy.Pozdrawiam

 

 

Podpisuję się "obiema rencyma".

Trudno było przełknąć ,że rarytasik się ze mną zgodził . ;)

 

 

Miałem nadzieję,

Szkoda ,że zawiodłem Twoje nadzieje , ale wiedziałeś ,że żadne tytuły mojego stylu nie zmienią.W tym względzie jestem niereformowalny.Wolę komuś powiedzieć prawdę w oczy niż obrabiać mu tyłek za plecami. :cool:

 

P.S

Proponuję ten wątek przenieść do mojego Bla,bla bo nie ma to nic wspólnego z wyrobami z

dziczyzny.

I żeby była pełna jasność.Ponieważ moje wpisy budzą tyle kontrowersji to postanowiłem jak wyżej i nie jest to żaden foch z mojej strony.


Użytkownik arkadiusz edytował ten post 01 gru 2019 - 16:40


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#136 Maxell

Maxell

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 27617 postów
  • MiejscowośćBełchatów

Napisano 01 gru 2019 - 16:36

W tym względzie jestem niereformowalny.Wolę komuś powiedzieć prawdę w oczy niż obrabiać mu tyłek za plecami.

Nie bardzo kumam co ma znaczyć "obrabianie tyłka za plecami"? Mam nadzieję, że w moim poście wyraziłem się jasno. To, czy jesteś reformowalny, czy nie, to wyłącznie Twoja spawa. Na forum panują pewne zasady, które chcąc, nie chcąc muszą być przestrzegane bez względu na cechy charakteru jego użytkowników. Prawdomówność polega przede wszystkim na tym, że także ponosząc porażkę dzielnie się do niej przyznajemy, a nie szukamy sposobu przekucia jej w swój "sukces". Cenię Twą wiedzę i pracowitość, co znalazło swoje odzwierciedlenie nadaniem odpowiedniego tytułu. Chodzi mi dzisiaj wyłącznie o sposób prezentowania wiedzy na forum. Jeśli będę miał jeszcze kiedyś jakieś uwagi, to na pewno o nich bez skrępowania napiszę, gdyż dbałość o jakość forum jest bardzo ważna.

I jeszcze jedno, skoro jestem przy głosie. Prosiłbym Cię, abyś wzorem jednego z Kolegów naszego forum, nie starał się za wszelką cenę mieć zawsze ostatniego słowa w dyskusji, choćby miał być to tylko uśmieszek lub inny emotikon.

Na tym kończę, mając nadzieję, że definitywnie.

Pozdrawiam.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych