miro Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 18 Listopada 2013 (edytowane) Wszystkich raczkujących w produkcji własnych wędlin i zagubionych w gąszczu przepisów, zapraszam do mojego "kącika kuchennego" w którym przygotowałem parę prostych przepisów na pierwsze własne wyroby. Prostych, aby Was nie zrazić i zachęcić do pozostania wśród nas. https://wedlinydomowe.pl/forum/forum/97-miro/ Przepisy będę dodawał sukcesywnie w miarę swoich możliwości. Piszcie też jakie przepisy Was interesują, a postaram się je wstawić do kącika. Pozdrawiam i jeszcze raz zapraszam.Miro. Edytowane 18 Listopada 2013 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 18 Listopada 2013 Witam. W takim razie ja poproszę o przepis na pasztet, taki wieprzowy, który mogły by też jeść moje wnuczki. Ciągle się domagają, ale je kocham więc im nigdy nie kupuję Wiem, jest tutaj trochę tych przepisów, tylko ja poproszę sprawdzony i smaczny. Tyle już mi nie wyszło swoich pasztetów, że się zniechęciłam Przepisy pochodziły głównie z internetu. Ech życie.........Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 18 Listopada 2013 Basiu czy ma to być pasztet taki jaki jest w sklepach w osłonce, czy taki pieczony w foremce.Niby oba to pasztety,ale każdy inny. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 18 Listopada 2013 No tak masz rację Miro.Ja poproszę najlepiej taki do słoiczka, do smarowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 18 Listopada 2013 Dobrz Basiu.... postaram się. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 18 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 18 Listopada 2013 Dziękuję bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 18 Listopada 2013 A czy możesz napisać co w poprzednich pasztetach było nie tak ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 19 Listopada 2013 Proporcje przypraw przede wszystkim. Poza tym, pieczone wychodziły suche jak trocina.Ja tutaj dopiero widzę, że każdy szczegół jest ważny. Temperatura tak samo jest ważna. Ogólnie to niby przepis i obrazek był załączony a wychodziło coś zupełnie innego.Piszę oczywiście o przepisach internetowych a nie z tego forum. Pochodzę z Poznania i z łezką w oku przywołuję smak z dzieciństwa, gdzie pasztetowa pachniała w całej kuchni przy śniadanku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renesi Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 19 Listopada 2013 Basiu na tej stronie znajdziesz tylko dobre i sprawdzone przepisy z dokładnym opisem od zakupu mięsa do gotowego produktu Polecam ci tematy Dziadka wtedy gdy zapragniesz wiedzieć coś więcej na temat produkcji wędlin W kąciku Mira jest wszystko opisane bardzo prosto ale szczegółowo dla tych co zaczynają nie ma nic lepszego do nauki robienia pysznych pachnących wędlinek Miro wstaw tu przepis swojej konserwy w słoiku Myślę że dobrym pomysłem by było abyś na początku tematu dał spis Jestem fanką twojego kącika Cytuj Świat jest na tyle duży, żeby zaspokoić potrzeby wszystkich. Ale zawsze będzie za mały, by zaspokoić chciwą jednostkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 19 Listopada 2013 Poza tym, pieczone wychodziły suche jak trocina. Basiu pisałeś, że ma to być pasztet do słoiczka ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 19 Listopada 2013 Tak Miro, może być do słoiczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) Miro, to mi zaczyna bardzo przypominać nasze początki na Czarnej Oliwce. Kiedy to było? Aaaa, październik 2004.Już za niecały rok będziemy świętowali 10-cio lecie. Powodzenia. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Listopada 2013 coś już było o tym temacie i nawiązaniu do początków napisane Maxellu - i to wcale nie radośnie Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 19 Listopada 2013 To były czasy Mirku .... miło się wspomina. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxell Opublikowano 19 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 19 Listopada 2013 (edytowane) coś już było o tym temacie i nawiązaniu do początków napisane Maxellu - i to wcale nie radośnieCo takiego, bo nie bardzo rozumiem? Później tu posprzątam. Edytowane 19 Listopada 2013 przez Maxell Cytuj „Wszyscy uważają, że czegoś nie da się zrobić. Aż przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da. I on właśnie to robi” A. Einstein Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 20 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 20 Listopada 2013 Miro bardzo bym prosił o szczegółowy opis jak robisz szynkową Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zosia, jest sprawa. Potrzebny pilnie przepis na kiełbasę drobiową w osłonce barierowej z piersi kurczaka i uda indyka. Mam zlecenie, nawet ponaglenie na zrobienie takowej, a drób - to nie moja działka. Przejrzałem przepisy na stronie głównej - szału nie ma, na forum nie znalazłem. Czekam na Twoje sugestie lub przepis. Nie muszę dodawać, że mięso już czeka. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 12 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zosia, jest sprawa. Zosi nie ma. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 12 Grudnia 2013 to znaczy,że już nie będzie żadnych przepisów dla Zosi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zosi nie ma. Jak to nie ma Zosi, jak jest? A ja przepisu nie mam, mięso już sklasyfikowane i zapeklowane. Zosia czekam.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 12 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 12 Grudnia 2013 ''Zosiek''... Obczaj w temacie ,, Wyroby z szynkowarki'' pt. ,,Golonkowa wg Ani...''' Z przepisu , na kartce' może Wam wyjdzie coś dobrego Jak dla nas jest spoko Pozdawiam!!! Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
77bernix Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 20 Grudnia 2013 WitamPiszę mój pierwszy post, i dlatego proszę o wyrozumiałość, jeśli nie w tym miejscu go napisałem.Chodzi mi o to że chcialbym baaaardzo podziękować za przepisy dla raczkujących. Pomysł trafiony w 100%.Efekt taki ze ja mając te "dzieści" lat ( ) wczoraj zrobiłem moje pierwsze wędzenie!!!! NIewiele tego było bo 1 szynka i 2 boczki, ale jak dla mnie liczy się ze wreszcie jest od początku do końca moja praca.Jeszcze tylko żebym dobrze sparzył szynkę, i mogę świętować .Dziękuję jeszcze raz,cieszę się ze trafiłem na Waszą (już Naszą) stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zosiu wroc prosze, bardzo cie tutaj brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiedzma Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Miro jakaś szansa na proste przepisy dla raczkujących od kochanej Zosi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Przykro mi, ale raczej nie. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.