Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Centrum eksperyment


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
45 odpowiedzi w tym temacie

#41 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5466 postów

Napisano 24 sty 2019 - 09:56

Steków nie powinno się smażyć na tłuszczu tylko na grubej, mocno rozgrzanej patelni grillowej
Wszystko idzie do przodu... Amerykańce (a chyba nikt nie robi więcej steków od nich) doprowadzili sztukę smażenia steków do perfekcji... Zawsze smażę na patelni żeliwnej, czasem na kominie do rozpalania węgla do grilla a czasem ustrojstwem o wdzięcznej nazwie Searzall...  I uwierz mi że efekty z użyciem wysokotemperaturowego oleju z awokado czy z majonezem są zdecydowanie lepsze niż na gołej patelni... 

#42 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9167 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 24 sty 2019 - 10:37

efekty z użyciem wysokotemperaturowego oleju z awokado czy z majonezem są zdecydowanie lepsze niż na gołej patelni... 

Smarujesz mięso tym olejem czy  podlewasz na patelni?



#43 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5466 postów

Napisano 24 sty 2019 - 13:29

Smaruję pędzelkiem mięso



#44 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9167 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 24 sty 2019 - 13:57

Smaruję pędzelkiem mięso

Również to robię i dopiero takie rzucam na rozgrzaną, suchą patelnie.

Inaczej zrozumiałam Twój wpis ale dobrze, że to wyjaśniłeś, przyda się i innym amatorom dobrego befsztyka  :D



#45 tusiaczek

tusiaczek

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5466 postów

Napisano 31 sty 2019 - 11:25

Jakoś tak mi się za Gruzją zatęskniło... to se chinkali na poprawę humoru pyknąłem...  :rolleyes:  

Wersja testowa z rosołkiem...

 

Załączony plik  20190131_111523_1548929810869_resized.jpg   46,63 KB   4 Ilość pobrań



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#46 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6885 postów

Napisano 31 sty 2019 - 11:33

to se chinkali na poprawę humoru pyknąłem
No brawo  :thumbsup:  nawet ogonki Ci wyszły cienkie  co  podobno jest wyznacznikiem klasy kucharskiej ( tak mówił nam Max - Gruzin) 




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych