JaGra Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 5 Grudnia 2013 (edytowane) Moja od wczoraj też już wisi. Przez noc w garażu w ok.16st.C, a dziś rano przeniosłem do spiżarni ok.18 st. C. Robiłem na samej soli. Edytowane 5 Grudnia 2013 przez jagra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Moja od wczoraj też już wisi. A czy nie protestowała? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 5 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 5 Grudnia 2013 Nie miała prawa. U mnie polędwiczki i ryby głosu nie mają. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Grudnia 2013 No i moja też wisi od wczoraj. Polędwiczka ma się rozumieć Wg przepisu ma wisieć 7 dni? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 9 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Michał powinna 7 dni, ale po 5-ciu jest już dobra. Dziś skosztowałem wersji peklowanej polędwiczki i różnicy według mnie nie ma żadnej.Ten sam smak, a spodziewałem się bardziej słonego wyrobu.Do piwa jest ..... ok. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez miro Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 9 Grudnia 2013 Warte grzechu se ja myślę Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 9 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 9 Grudnia 2013 (edytowane) Ja jutro wieczorem spróbuję swojej bo mija 7 dni. Zobaczymy co z tego dobrego wyszło. Jak na razie to bardzo ściemniała i na końcówkach bardzo się zeschła. Edytowane 9 Grudnia 2013 przez jagra Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Michał powinna 7 dni, ale po 5-ciu jest już dobra. Po 5 dniach powiadasz? No to dzisiaj degustacja Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 10 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 10 Grudnia 2013 No i ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 10 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 10 Grudnia 2013 Polędwiczka w soli czy w peklosoli wielkiej różnicy nie widzi w smaku końcowym oczywiście.Suszymy tak polędwiczki od dawna, czasami wykorzystujemy kaloryfer. Polędwiczka po ok 1 miesiącu tylko krajalnicą daję się pokroić, a furorę smakową w Cro zrobiła niesamowitą. Za polędwiczkę kalmary dostałem .Cienkie końcówki, wyraźnie wysuszone wspaniałe są jako dodatek do np bigosu. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Dzisiaj rano popróbowałem swojej. Wczoraj wieczorem minęło 7 dni. I powiem tak, całkiem niezła, słoność dobra, na pieprz też dobra tylko trochę siły trzeba użyć przy krojeniu. Ogólna ocena b.dobra i będę powtarzał. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 11 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 11 Grudnia 2013 Przepraszam że wczoraj milczałem ale nie miałem szans dostać się do komputera. Degustacja polędwiczki sie oczywiście odbyła. Miro jesteś wielki - rewelacja Brzegi lekko podeschnięte ale środek soczysty i miękki. Pieprz i sól w sam raz. Porobiłem kilka fotek zaraz wrzucę na mój kącik. Godne polecenia i powtarzania Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 18 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 18 Grudnia 2013 (edytowane) No to i ja dzisiaj zasoliłem i zapieprzyłem kawałek polędwiczki. Powiesiłem w nieogrzewanym pomieszczeniu w piwnicy, temp. około 15-16C. Edytowane 18 Grudnia 2013 przez Todek Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Za mną już trzecia próba z polędwiczką i według mnie skrócę czas z 7-miu do 5 dni.Przy 5-tym dniu jest jeszcze lekko miękka, później robi się coraz twardsza.Na twardość wpływa też miejsce w którym wisi mięsko.Jednak mam za ciepło w spiżarce i dobra byłaby temperatura 12-15 C. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Równiez mam zrobioną tak polędwiczkę już szósty dzień ,ale dopiero jutro degustacja. Wkleję zdjęcie jak wyszła Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KarKan Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ja wczoraj powiesiłem dwie. Wiszą w w temperaturze 15 stopni. Prócz soli i pieprzy obtoczyłem jeszcze w gorczycy. Dam znać jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ta polędwiczka to domowy hit. Muszę doczepiać karteczki do sznurków z datą powieszenie bo zaczęły mi sie mylić. W tej chwili mam powieszone równolegle 5 polędwiczek.A mam pytanie z typu co by było gdyby.Czy niewielki kawałek schabu można by podobnie potraktować? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Michał może nie schab, ale polędwicę..... bo wiesz Wieszaj, po 7-miu dniach odkrój z końca i napisz co wyszło. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Ok wiem czego się obawiasz.A jakbym schab przekroił w poprzek? Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Przed chwilą powiesiłem kolejne 2 polędwiczki. Będą dobre jako przystawka na 2-gi dzień świąt. Tym razem oprócz soli dałem na jednej pokruszony w moździerzu pieprz zielony,a drugą zasypałem ostrą papryką. Zobaczymy co wyjdzie. Moja ostatnia polędwiczka była w pieprzu kolorowym i smakowała znakomicie. Wiszą w garażu. Temperatura ok 14-15 st.C Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 20 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 20 Grudnia 2013 A jakbym schab przekroił w poprzek? Trochę nie rozumiem. Chcesz przekroić w poprzek po 7- dniach czy na początku ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK MACIEK Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Na początku, przed suszeniem, robiłem tak nad kuchnią węglową, na działce. Kuchnia sporadycznie używana, mięsa nie przypiekła, fajnie, podsuszone wyszło. Cytuj www.wedzarnie.com.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #48 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Dziś była pierwsza degustacja. Wydaje mi się, że ciut słonawa, ale do piwa pewnie idealna http://img.tapatalk.com/d/13/12/20/3u3uzemu.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/12/20/gahy6u4e.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/12/20/5esumaqy.jpghttp://img.tapatalk.com/d/13/12/20/u9ebamah.jpg Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzo Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #49 Opublikowano 17 Lutego 2015 Witam.Trochę zapomniane polędwiczki Te dwie z lewej zapomniane ze dwa tygodnie dłużej, wisiały w innym miejscu.Po krajalnicy na 0,5mm nie jest tak tragicznie, nie są twarde Macie rację jest tam jedna większa. Zapakowałem żeby dalej już nie schły. Pozdrawiam Cytuj Carpe diem - raz kozie death Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 17 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij #50 Opublikowano 17 Lutego 2015 Nie takie zapomniane. Wczoraj też powiesiłem. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.