paweljack Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #76 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #77 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Paweł - po co Ci te 16 czy 19 ki - Sam napisz zbiór przepisów -a może i książkę Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #78 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Paweł Super Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #79 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Pawel te zielone tacki gdzie kupowale i jakie maja wymiary? Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #80 Opublikowano 5 Grudnia 2016 Paweł Super Dzięki. Pawel te zielone tacki gdzie kupowale i jakie maja wymiary?Są z Makro a wymiary sprawdzę w domu.To coś takiego: http://strefaokazji.com/produkt/484/270/DOM_I_KUCHNIA/Pojemniki_do_przechowywania/CURVER_CHEF_HOME_POJEMNIK_NA_CIASTO_PROSTOKATNY_RED.html Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #81 Opublikowano 5 Grudnia 2016 dzieki , bo szukam cos zeby mi wchodzilo do lodowki jako extra polki Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Grudnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij #82 Opublikowano 5 Grudnia 2016 dzieki , bo szukam cos zeby mi wchodzilo do lodowki jako extra polki My w tym przewozimy tylko towar na działkę. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 5 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij #83 Opublikowano 5 Grudnia 2016 (edytowane) no to jeszcze lepiej bo ja tez potrzebuje w czyms brac moje kielbasy na podworko ,wiec jak zamykane to jeszcze lepsze , a i na ciasta sie przyda ,czy na torty kanapkowe ..bo do moich Ro zawsze problem w czym wiesc i niescjak bedziesz mogl to zmierz to sprawdze czy do lodowki turystycznej mi wejda Edytowane 5 Grudnia 2016 przez electra Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Października 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #84 Opublikowano 17 Października 2017 Trochę śląskiej bo echo w lodówce. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #85 Opublikowano 17 Stycznia 2018 Śląska w ciągłej "produkcji". Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 15 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #86 Opublikowano 15 Grudnia 2018 120 minut i koniec wędzenia. Jeszcze parzenie około 25 minut i gotowe. Będzie na Święta i nie tylko. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #87 Opublikowano 15 Grudnia 2018 Będzie na Święta i nie tylko.Patrzę kiedy zmienisz te wedzarynki na jakiś większy kombajn Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 15 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij #88 Opublikowano 15 Grudnia 2018 (edytowane) Ręka fachowca. Edytowane 15 Grudnia 2018 przez Woytas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 17 Grudnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #89 Opublikowano 17 Grudnia 2018 Będzie na Święta i nie tylko.Patrzę kiedy zmienisz te wedzarynki na jakiś większy kombajn Projekt jest, czasu nie ma. Ręka fachowca. Dzięki za dobre słowo. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #90 Opublikowano 13 Kwietnia 2022 Trochę śląskiej na Święta. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 5 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #91 Opublikowano 5 Listopada 2022 (edytowane) Lodówka bez śląskiej to pusta lodówka. Edytowane 5 Listopada 2022 przez paweljack Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kotunia Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #92 Opublikowano 6 Listopada 2022 Dajesz Paweł czadu, potwierdzając regułę że poglądów się nie zmienia. "Wiadomo, ze my pyrki jesteśmy stali w uczuciach i przekonaniach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cezar Opublikowano 6 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #93 Opublikowano 6 Listopada 2022 Bardzo ładne kiełbaski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #94 Opublikowano 7 Listopada 2022 Bardzo ładne kiełbaskiParę razy robiłem, to jakoś tam wychodzą, dzięki. [Dodano: 07 lis 2022 - 10:39] potwierdzając regułę że poglądów się nie zmienia. Biała, śląska i polska zawsze była u nas w domu za komuny a poza tym to bardzo smaczna kiełbasa. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #95 Opublikowano 7 Listopada 2022 Paweljack czy te Śląskie robisz wg16 czy zwiększasz ilość przypraw? Wyglądają super Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 7 Listopada 2022 Autor Zgłoś Udostępnij #96 Opublikowano 7 Listopada 2022 Myślę, że po paru latach robienia śląskiej czas skorygować recepturę i podać prawidłową. Tak na prawdę zanim dostałem dostęp do PW 16, to kilka przepisów było wg Beiota, jakiś kupionych książek.Jeśli chodzi o śląską, to pewnie kilka razy tylko robiłem wg receptury podanej w pierwszym poście. Używam, jak do większości kiełbas 20 gramów peklosoli na kilogram (plus w zależności od receptury, dodaną sól w trakcie produkcji). Mięso jakie używam, na 10 kg: Wieprzowina kl. I peklowana ( z rozbioru szynki) - 3,5 kgWieprzowina kl. II peklowana 70/30 ( z rozbioru szynek i łopatek) - 4 kgWieprzowina kl. III peklowana (z rozbioru szynek) - 2,5 kg Jeśli nie mam wieprzowej "trójki" z rozbioru szynek, to kupuję 4 tylne golonki. Przyprawy zasadniczo wg receptury, czasami na życzenie odbiorców, zwiększam ilość kolendry z 0,2 g/kg do 0,5 g/kg Kiełbaśnice kal. 26-28 Reszta z oryginału: Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wróbel75 Opublikowano 7 Listopada 2022 Zgłoś Udostępnij #97 Opublikowano 7 Listopada 2022 Muszę spróbować wykonać ją jeszcze raz, bo pamiętam jak kiedyś robiłem ściśle wg 16-tki to brakowało mi smaku przypraw (stąd to pytanie do Ciebie).Ale nie wykluczone że mogłem coś wtedy sknocić.Dzięki Cytuj Małe złodziejaszki wieszacie, wielkim - nisko się kłaniacieM.RejPopieram: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10446-konto-kpp-konto-pomocy-stronie/?p=401216 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Autor Zgłoś Udostępnij #98 Opublikowano 2 Kwietnia 2023 Śląska na Święta jest u nas obowiązkowa. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.