Witaj Michale, pasztet wyglądają i na pewno są smaczne, ja też bardzo lubię pasztety, składniki mam takie jak w Twoim przepisie i dodaję jeszcze wędzonego boczku(boczek dodaje fajny posmak, jak dla mnie). Mielę to na sitku 2mm, jak mieszam dodaję kostkę masła (rozpuszczonego) i traktuję blenderem. Tak jak Ty dodaję suszoną żurawinę podczas mieszania.
Witaj na forum Wędzarniczej Braci

Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!
To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

Pasztety
Rozpoczęty przez
Michał Koperski
, 13 lis 2013 16:44
21 odpowiedzi w tym temacie
#21
Napisano 20 maj 2015 - 11:36
Sponsor
#22
Napisano 21 maj 2015 - 09:51
Ja składniki do pasztetu mielę w następujący sposób;
1 raz, sitko 4-4.5 mm, wszystkie składniki.
2 raz, sitko 2.5 mm, wszystkie składniki, mieszanie.
3 raz, sitko 2.5 mm, 1/2 wymieszanych składników.
Czasami, jeszcze tak z 1/4 tych przemielonych trzeci raz, chwilę blinduję.
Do pasztetu dodaję marchewkę, a cebulę nie zawsze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych