Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Pasztety


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
21 odpowiedzi w tym temacie

#21 Wieloś

Wieloś

    Pasjonat

  • Użytkownicy
  • 575 postów
  • MiejscowośćWrześnia

Napisano 20 maj 2015 - 11:36

Witaj Michale, pasztet wyglądają i na pewno są smaczne, ja też bardzo lubię pasztety, składniki mam takie jak w Twoim przepisie i dodaję jeszcze wędzonego boczku(boczek dodaje fajny posmak, jak dla mnie). Mielę to na sitku 2mm, jak mieszam dodaję kostkę masła (rozpuszczonego) i traktuję blenderem. Tak jak Ty dodaję suszoną żurawinę podczas mieszania.



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#22 Todek

Todek

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1490 postów

Napisano 21 maj 2015 - 09:51

Ja składniki do pasztetu mielę w następujący sposób;

1 raz, sitko 4-4.5 mm, wszystkie składniki.

2 raz, sitko 2.5 mm, wszystkie składniki, mieszanie.

3 raz, sitko 2.5 mm, 1/2 wymieszanych składników.

Czasami, jeszcze tak z 1/4 tych przemielonych trzeci raz, chwilę blinduję.

Do pasztetu dodaję marchewkę, a cebulę nie zawsze.






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych