animus Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 29 Listopada 2013 Postanowiłem rozpocząć od czasu do czasu przygodę z przezentowaniem swoich wyrobów.Dzisiaj z szynkowarki łopatka peklowana z pieprzem, majerankiem i czosnkiem, jutro Andrzejki przyjdzie rodzina rozejdzie się i trzeba będzie robić nastepną. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 29 Listopada 2013 Bardzo ładny wyrób, z łopatki takie lubię najbardziej, pozdrawiam. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317183 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menzur Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 29 Listopada 2013 Ładna "szynkowarka" trochę mało galaretki, ale jak kto lubi. Cytuj Apetyt rośnie wraz ze mną od urodzenia. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317200 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 29 Listopada 2013 Smacznie wyglada, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317232 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 30 Listopada 2013 Eksperymenty ze ścinkową, poczytałem troszkę na forum, wisiała trzy tygodnie w przewiewnym miejscu na strychu, lekko podwędzona dziś pójdzie na zagrychę, smak ok. myślę że wygląd też, może troszkę za dużo słoninki ale jak kto woli. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317330 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 30 Listopada 2013 smak okŁadnie wygląda a skład dopracujesz Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317331 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jumbo Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 30 Listopada 2013 jak związana w sobie jest ta ścinkowa - nie rozsypuje się przy cienkim krojeniu? czy i jak robiłeś klej? Cytuj jumbo--------------"Ludzie są głupi, nie źli.Zło zakłada jakąś moralną determinację, jakiś zamiar i pewną myśl.Głupiec nie pomyśli.Działa jak zwierzę przekonany, że zawsze ma rację,dumny, że przypierd..la. każdemu, kto jest inny od niego samego." "- Ludzie lubią wymyślać potwory i potworności. Sami sobie wydają się wtedy mniej potworni. Gdy piją na umór, oszukują, kradną, leją żonę lejcami, morzą głodem babkę staruszkę, tłuką siekierą schwytanego w paści lisa lub szpikują strzałami ostatniego pozostałego na świecie jednorożca, lubią myśleć, że jednak potworniejsza od nich jest Mora wchodząca do chaty o brzasku. Wtedy jakoś lżej im się robi na sercu. I łatwiej im żyć.""Ostatnie życzenie" Sapkowski Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 30 Listopada 2013 (edytowane) Ścinkowa eksperymentowana, jestem początkującym więc nie trzymam się ścisle przepisów, związanie ścinkowej to tak jak widzać, przy krojeniu na 3 mm jest w całości to pewnie dzięki suszeniu, kleju nie robiłem, szynka i słonina krojona w kostkę 3x3 mm, peklowana jeden dzień, gorczyca biała tak na oko, majeranek, pieprz, nastepnie wszystko wyrobione (dość sługo aż lekko się kleiło), dalej w osłonki i do wędzarni na okolo 3 godziny lekkim dymem i temperaturą około 40-50 stopni, później wisiała w przewiewnym miejscu. Osłonka po krojeniu odchodzi ładnie. Edytowane 30 Listopada 2013 przez animus Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317356 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 30 Listopada 2013 szynka i słonina krojona w kostkę 3x3 mm Chyba 3x3 cm jestem początkującym więc nie trzymam się ścisle przepisów, Odwróć kolejność lepiej na tym wyjdziesz jak się na początku będziesz trzymał przepisów wiem to z autopsji na kombinowanie nadejdzie czas Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317360 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 30 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 30 Listopada 2013 OK, poprawka 3x3 cm. postaram trzymać się przepisów, dodam może jeszcze wspólnie z żoną zrobioną białą kaszankę, dalej kapusta kiszona przegotowana najpierw z grzybkami suszonymi, lekko doprawiona troszeczkę przesmażonego w kostkę boczku, później do folii aluminiowej i do piekarnika a latem na grilla, rodzinie smakuje. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317365 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adek Opublikowano 30 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 30 Listopada 2013 Pyszności robisz gratuluję Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-317366 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 19 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Przyszedł czas na szynkę i boczek, jeden rolowany i efekt wczorajszego wędzenia, szyneczka w samku super boczek zostawię na poźniej. , Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-321630 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 19 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 19 Grudnia 2013 Szyneczka wygląda na bardzo apetyczną, piękny kolorek i na pewno jest soczysta, pochwal się tym rolowanym boczusiem jak juz go rozkroisz:). Ścinkowa w twoim wykonaniu dobra na zagryzkę do wódeczki. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-321641 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 20 Grudnia 2013 Jak dla mojego oka to ta szyneczka jest z lekka nie dopeklowana!!!ale i tak się pieknie prezentuje;)) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-322006 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 22 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Może i niedopelkowana ale smaczna i soczysta, teraz przyszła pora na rozkrojenie rolowanego boczku, pewnie nie doczeka świąt. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-322235 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Boczek super Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-322239 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Piękny tłuściutki ten boczuś, sama smakowitość. Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-322246 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Oj, jak sie tem boczek do mnie usmiecha Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-322345 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Przyszedł czas na chlebek, przeczytałem przepis Sivon-a, no i do roboty. Zaczyn wcześniej przygotowałem, wczoraj wieczorem przygotowanie i pozostawienie do wyrośnięcia, dzisiaj z samego rana pieczenie i oto efekt. Może toszkę za mocno przypieczony ale rodzina pochwaliła że jest OK. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-328528 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sverige2 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Bardzo ładnie wyrośnięty, dziurki wyglądają zupełnie jak przy wspomaganiu drożdżami. To że jest lekko przypieczony,daje Ci przynajmniej gwarancję że jest odpowiednio dopieczony. Dlatego ja stosuję czas pieczania 1 godz. i 15 min. w temp. 180 stopni C. z tym że pierwsze 20 min w temp. 220 stopni. Osobiście bardzo lubię przypieczoną skórkę. Zawsze po upieczeniu chleba, odparowaniu go i wystudzeniu, co trwa razem ok. 3 godz. nie mogę się oprzeć i zjadam połowę bochenka (keksówki) tylko z samym prawdziwym masłem i wspaniałym szwedzkim mlekiem.Takie smaki dzieciństwa, wiejskich wakacji i wiejskiego domowego chleba z prawdziwym wiejskim masłem. Pycha. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez sverige2 Cytuj Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-328531 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIVON Opublikowano 22 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 22 Stycznia 2014 Bardzo smakowicie wygląda ten twój chlebek, szczególnie w przekroju, tak jak napisał sverige nic tylko prawdziwe masło i zajadać. Przy pieczeniu chleba zawsze podajemy orientacyjny czas i temperaturę wypieku, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej. Ja sam mam w domu dwa piekarniki. Jeden przeznaczony do wypieku chlebów i ciast drugi do mięs itp. Animus zapewniam Cię że za każdym kolejnym razem osiągniesz zamierzony efekt jak poznasz się lepiej ze swoim piekarnikiem:) Ja też wolę bardziej wypieczony chleb. Cytuj Człowiek na poziomie powinien trzymać się w pionie. Moje wyroby: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8179-sivona-wyroby-wlasne/ Pozdrawiam Sebastian tel. 508-365-569 Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-328542 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 22 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 22 Stycznia 2014 (edytowane) Dzięki za wsparcie, piekarnik faktycznie trzeba wyczuć, bo piekłem 70 minut, w 180 stopniach, będę musiał skrócić czas pieczenia, córka namawia mnie na razowy, więc na dniach do roboty. Edytowane 22 Stycznia 2014 przez animus Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-328583 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 12 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 12 Lutego 2014 Dziś przyszedł czas na pasztet z kaczki, teściowa dała to trzeba było coś z tym zrobić, podzielona kaczka na pół do tego wątróbka, cebula, i kawałek boczku, napewno nie dorównuje pasztetom @halusi@, ale w smaku bardzo dobry.Tak dla jaj dodane jako oczko w pasztecie 3 jaja na długości, teraz do lodówki i niech ostygną. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-333209 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animus Opublikowano 24 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 24 Lutego 2014 Z reacji tego że w domu koniecznie przyszła moda na "odchudzanie" padla propozycja na szynkę gotowaną, pekolwana 5 dni i dwa dni gotowana po 5 minut. Cytuj Pozdrawiam Andrzej Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-336155 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 24 Lutego 2014 Z reacji tego że w domu koniecznie przyszła moda na "odchudzanie" Kurczę mnie też to dopadło Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8963-wyroby-animus-a/#findComment-336157 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.