Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Z wedzarni Eli55

wedzenie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#1 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 06 gru 2013 - 17:18

Ten tydzien to byl dla mnie bardzo pracowity,w szynkowarze zrobilam szynke drobiowa, mialam troche wiecej miesa niz w przepisie i wyszla mi troszke za sucha ,w smaku dobra ale ja wole troszke wiecej wilgotna

 

Kupilam schab , zeberka i male poledwiczki( nie zawsze znajde to co bym chciala) ,zapeklowalam przez14 dni( wole peklowanie tygodniowe) , obmylam z solanki i wlozylam na caly dzien do lodowki i juz wiecej tak nie zrobie( na zdjeciach bedzie widac dlaczego) moze ktos mi wyjasni dlaczego te zolte plamy,  wieczorem schab zasznurowalam ,  poledwiczki wcisnelam w siatke i powiesilam na cala noc. Rano wedzenie , zapeklowalam tez udka kurczaka, sparzylam , obsuszylam i uwedzilam razem  , udka sa pyszne zrobilam z przepisu  swiadzia . Bardzo sie ciesze ze  trafilam na   strone  WB bo jest tu duzo takich jak co lubia  robic takie pyszne jedzonk, jeszcze raz serdecznie wszystkim dziekuje i pozdrawiamEla.

 

Załączone pliki



#2 Jan30

Jan30

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 181 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 06 gru 2013 - 17:25

Widzę że jesteś już uzależniona. :clap:



#3 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 06 gru 2013 - 17:33

Oj tak, nic tylko mysle, ze tyle czasu stracilam na te pysznosci , za pozno was znalazlam :D



#4 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1953 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 06 gru 2013 - 17:52

Widzę że jesteś już uzależniona.

Oj tak i to bardzo co nie?  :D 

nic tylko mysle, ze tyle czasu stracilam na te pysznosci , za pozno was znalazlam

lepiej późno niż wcale tak trzymaj :clap:  :D



#5 @halusia@

@halusia@

    Uzależniony od forum

  • **VIP Junior**
  • 6464 postów
  • MiejscowośćInowrocław

Napisano 06 gru 2013 - 19:07

Elu ... widzę że zaczynasz nadrabiać... :clap:

Szynka drobiowa wygląda smakowicie :)

Co do żółtych plam na wędzonkach to raczej przyczyna nie leży z powodu tego że trzymałaś całą noc w lodówce... :hmm:

Nie potrafię ocenić przyczynę... ale są tu lepsi fachowcy ode mnie . :)


Użytkownik @halusia@ edytował ten post 06 gru 2013 - 19:09


#6 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 06 gru 2013 - 20:20

Dzieki halusia , mam nadzieje ze ktos wyjasni mi te plamy, jestem juz calkowicie uzalezniona , :D



#7 ANNAM

ANNAM

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 4981 postów
  • Miejscowośćaustralia

Napisano 06 gru 2013 - 20:31

Eli  :clap:  a ja i tak zazdroszcze Tobie wedzarni. moja jest tak malenka, ciagle obiecuje sobie zrobic nowa i ciagle odsuwam to na pozniej. 

 A teraz juz wrocil do ciebie smak polskich wedlin  :clap:  jeszcze raz :D



#8 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 06 gru 2013 - 21:02

Masz racje , takmi tutaj zawsze brakowlo naszych wedlin , teraz juz potrafie sobie zrobic sama , duzo lepsze niz te ze sklepu,bo przynajmnie wiem co w nich jest,, a co do wedzarni to mogla by byc troche wyzsza , jestem bardzo zadowolona bo jak narazie to sie dobrze sprawuje, powoli i ty zrobisz wieksza , musisz w koncu sie zdecydowac i zrobic wieksza , pozdrawiam,Ela. :)



#9 Damianek77

Damianek77

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 101 postów
  • MiejscowośćWarszawa

Napisano 06 gru 2013 - 21:07

Ela jak zaczniesz  u siebie wędzić i takie wyroby Polskie pokazywać lokalnym znajomym to przejdą na Polskie jedzenie :) 



#10 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 06 gru 2013 - 21:35

Oj chyba nie ,bo sardynczycy sa przekonani  ze ich jedzenie jest najlepsze , chociarz nauczylam ich jesc sledzi i salatki, bigosu i zupy chrzanowej :tongue: , a to sa wedlinki w przekroju  po parzeniu :D

Załączone pliki



#11 JaGra

JaGra

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 3206 postów
  • Miejscowośćmazowiecka wieś nad Wisłą

Napisano 07 gru 2013 - 12:20

Bardzo ładne, jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności. :)



#12 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 9041 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 07 gru 2013 - 13:08

moze ktos mi wyjasni dlaczego te zolte plamy,

O które konkretnie plamy Ci chodzi?

Na żółto wędzi się tłuszcz. Widać to na boczkach..



#13 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 07 gru 2013 - 17:41

EAnna, te zolte plamy byly tez na miesie,tego co nie bylo na poprzednim wedzeniu :(



#14 EL GREGOR

EL GREGOR

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 3832 postów
  • MiejscowośćBartoszyce

Napisano 08 gru 2013 - 09:54

:) te,, złote plamy,, tylko podnoszą wartość Twoich wyrobów :) :tongue: :clap: :clap: :clap:

 

Na moich wyrobach też bywają :)



#15 Artur Dor

Artur Dor

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1535 postów
  • MiejscowośćTrzebnica

Napisano 08 gru 2013 - 10:17

Elii a może moczyłaś mięsko nie w wodzie z peklosolą a w złotosolą ?? i stąd te złote odcienie :tongue:

Ciesz się i raduj z doskonałych własnych wędlin i powielaj



#16 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 08 gru 2013 - 10:48

Moczylam wd tabeli dziadka 14 dni w peklosoli, ale jak mowicie ze wszystko w porzadku  to dobrze, bo juz myslalam ze zrobilam cos nie tak , pozdrawiam, Eli. :)



#17 morfeusz300

morfeusz300

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1530 postów

Napisano 14 gru 2013 - 19:48

Bardzo piękne wyroby;)

#18 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2276 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 27 wrz 2017 - 19:19

Zapasy w zamrazalce sie skonczyly  ;)  , na dworze jeszcze goraco to zrobilam troche wyrobow w szynkowarze i w oslonce poliamidowej ,

na wedzenie musze jeszcze troche poczekac, zrobilam 4 rodzaje , ale najbardziej mi odpowiada drobiowa ,Załączony plik  20170919_173044.jpg   53,1 KB   7 Ilość pobrań .ale jak widac w przekroju to nadal nie umiem wlozyc miesa tak  zeby nie bylo dziurek :facepalm: ,

dobrze ze chociaz w smaku wyrownalam , tak ze jest co wlozyc na swiezy chlebek i miec pyszna kanapke :thumbsup:



#19 Woytas

Woytas

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 976 postów
  • MiejscowośćSzczecin

Napisano 27 wrz 2017 - 19:35

Mimo dziurek bardzo ładnie wyglądają.  :thumbsup: (mam ten sam problem). 



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#20 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1249 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 27 wrz 2017 - 19:36

Dziurkami się nie przejmuj najważniejsze że smakuje. :clap:







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych