eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ten tydzien to byl dla mnie bardzo pracowity,w szynkowarze zrobilam szynke drobiowa, mialam troche wiecej miesa niz w przepisie i wyszla mi troszke za sucha ,w smaku dobra ale ja wole troszke wiecej wilgotna Kupilam schab , zeberka i male poledwiczki( nie zawsze znajde to co bym chciala) ,zapeklowalam przez14 dni( wole peklowanie tygodniowe) , obmylam z solanki i wlozylam na caly dzien do lodowki i juz wiecej tak nie zrobie( na zdjeciach bedzie widac dlaczego) moze ktos mi wyjasni dlaczego te zolte plamy, wieczorem schab zasznurowalam , poledwiczki wcisnelam w siatke i powiesilam na cala noc. Rano wedzenie , zapeklowalam tez udka kurczaka, sparzylam , obsuszylam i uwedzilam razem , udka sa pyszne zrobilam z przepisu swiadzia . Bardzo sie ciesze ze trafilam na strone WB bo jest tu duzo takich jak co lubia robic takie pyszne jedzonk, jeszcze raz serdecznie wszystkim dziekuje i pozdrawiamEla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Widzę że jesteś już uzależniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Oj tak, nic tylko mysle, ze tyle czasu stracilam na te pysznosci , za pozno was znalazlam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Widzę że jesteś już uzależniona. Oj tak i to bardzo co nie? nic tylko mysle, ze tyle czasu stracilam na te pysznosci , za pozno was znalazlam lepiej późno niż wcale tak trzymaj Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 6 Grudnia 2013 (edytowane) Elu ... widzę że zaczynasz nadrabiać... Szynka drobiowa wygląda smakowicie Co do żółtych plam na wędzonkach to raczej przyczyna nie leży z powodu tego że trzymałaś całą noc w lodówce... Nie potrafię ocenić przyczynę... ale są tu lepsi fachowcy ode mnie . Edytowane 6 Grudnia 2013 przez @halusia@ Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Dzieki halusia , mam nadzieje ze ktos wyjasni mi te plamy, jestem juz calkowicie uzalezniona , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Eli a ja i tak zazdroszcze Tobie wedzarni. moja jest tak malenka, ciagle obiecuje sobie zrobic nowa i ciagle odsuwam to na pozniej. A teraz juz wrocil do ciebie smak polskich wedlin jeszcze raz Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Masz racje , takmi tutaj zawsze brakowlo naszych wedlin , teraz juz potrafie sobie zrobic sama , duzo lepsze niz te ze sklepu,bo przynajmnie wiem co w nich jest,, a co do wedzarni to mogla by byc troche wyzsza , jestem bardzo zadowolona bo jak narazie to sie dobrze sprawuje, powoli i ty zrobisz wieksza , musisz w koncu sie zdecydowac i zrobic wieksza , pozdrawiam,Ela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianek77 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Ela jak zaczniesz u siebie wędzić i takie wyroby Polskie pokazywać lokalnym znajomym to przejdą na Polskie jedzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 6 Grudnia 2013 Oj chyba nie ,bo sardynczycy sa przekonani ze ich jedzenie jest najlepsze , chociarz nauczylam ich jesc sledzi i salatki, bigosu i zupy chrzanowej , a to sa wedlinki w przekroju po parzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Bardzo ładne, jestem pełen podziwu dla Twoich umiejętności. Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 7 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 7 Grudnia 2013 moze ktos mi wyjasni dlaczego te zolte plamy, O które konkretnie plamy Ci chodzi?Na żółto wędzi się tłuszcz. Widać to na boczkach.. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 7 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 7 Grudnia 2013 EAnna, te zolte plamy byly tez na miesie,tego co nie bylo na poprzednim wedzeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 8 Grudnia 2013 te,, złote plamy,, tylko podnoszą wartość Twoich wyrobów :clap: Na moich wyrobach też bywają Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 8 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Elii a może moczyłaś mięsko nie w wodzie z peklosolą a w złotosolą ?? i stąd te złote odcienie Ciesz się i raduj z doskonałych własnych wędlin i powielaj Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 8 Grudnia 2013 Moczylam wd tabeli dziadka 14 dni w peklosoli, ale jak mowicie ze wszystko w porzadku to dobrze, bo juz myslalam ze zrobilam cos nie tak , pozdrawiam, Eli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morfeusz300 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Bardzo piękne wyroby;) Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8689-wedzarnia-morfeusza/Niech dym będzie z nami... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 27 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 27 Września 2017 Zapasy w zamrazalce sie skonczyly , na dworze jeszcze goraco to zrobilam troche wyrobow w szynkowarze i w oslonce poliamidowej ,na wedzenie musze jeszcze troche poczekac, zrobilam 4 rodzaje , ale najbardziej mi odpowiada drobiowa , .ale jak widac w przekroju to nadal nie umiem wlozyc miesa tak zeby nie bylo dziurek ,dobrze ze chociaz w smaku wyrownalam , tak ze jest co wlozyc na swiezy chlebek i miec pyszna kanapke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytas Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 27 Września 2017 Mimo dziurek bardzo ładnie wyglądają. (mam ten sam problem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 27 Września 2017 Dziurkami się nie przejmuj najważniejsze że smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 28 Września 2017 Eli dziurkami sie nie martw.Super wedlinki wyszły Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 10 Grudnia 2017 Przygotowywania do swiat posuwaja sie powoli do przodu , dzisiaj rozkroilam moje suszone poledwice i tak wygladaja , juz zapakowane poszly w proznie ,susza sie nastepne 2, pogoda dopisuje wiec trzeba wykorzystac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 1 Listopada 2018 W marcu zrobilam moja pierwsza karkowke , lezala w prozniowym woreczku do dzisiaj , , az mi sie nie chce wierzyc ze jest taka pyszna w smaku ladnie sie kroi i jest mieciutka jak maselko a tak wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkadiusz Opublikowano 1 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 1 Listopada 2018 az mi sie nie chce wierzyc ze jest taka pyszna w smaku ladnie sie kroi i jest mieciutka jak maselko Cytuj Ten, kto mówi kłamstwo, nie uświadamia sobie,jak wielkiego zadania się podejmuje,bo będzie musiał wymyślićjeszcze dwadzieścia innych kłamstw,żeby podtrzymać to jedno.(Alexander Pope)Nie odpowiadam na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 1 Listopada 2018 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 1 Listopada 2018 Arkadiusz ta karkowka jest zrobiona z Twojego przepisu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.