Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Z wedzarni Eli55

wedzenie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
52 odpowiedzi w tym temacie

#21 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 6877 postów

Napisano 28 wrz 2017 - 04:16

Eli dziurkami sie nie martw.Super wedlinki wyszły

#22 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 10 gru 2017 - 20:37

Przygotowywania do swiat  posuwaja sie powoli do przodu , dzisiaj rozkroilam moje suszone poledwice i  tak wygladajaZałączony plik  20171210_165059.jpg   52,47 KB   5 Ilość pobrań , juz zapakowane poszly w proznie ,susza sie nastepne 2, pogoda dopisuje wiec trzeba wykorzystac.



#23 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 01 lis 2018 - 13:26

W marcu zrobilam moja pierwsza karkowke , lezala w prozniowym woreczku do dzisiaj ,

 , az mi sie nie chce wierzyc ze jest taka pyszna w smaku :tongue: ladnie sie kroi i jest mieciutka jak maselko  :)

a tak wygladaZałączony plik  20181101_121206.jpg   111,69 KB   9 Ilość pobrań



#24 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11131 postów

Napisano 01 lis 2018 - 13:59

az mi sie nie chce wierzyc ze jest taka pyszna w smaku ladnie sie kroi i jest mieciutka jak maselko 
 

 

:thumbsup:  :clap:



#25 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 01 lis 2018 - 14:08

Arkadiusz ta karkowka jest zrobiona  z Twojego przepisu :D :thumbsup:



#26 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11131 postów

Napisano 01 lis 2018 - 14:31

Arkadiusz ta karkowka jest zrobiona  z Twojego przepisu

 

 

To mi bardzo miło,że Wam smakuje.  :)



#27 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 01 lis 2018 - 14:37

Powiedz mi jeszcze jak mam ja teraz przechowac, bo wazy 1,50 kg



#28 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11131 postów

Napisano 01 lis 2018 - 15:55

Teraz to ją zajadaj.Szczerze nie wiem.Ja przed pakowaniem dzielę na mniejsze porcje.Możesz spróbować podzielić i zapakować jeszcze raz albo dla pewności zapakować próżniowo i zamrozić.



#29 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 01 lis 2018 - 15:57

Serdeczne dzieki Arkadiusz :thumbsup:



#30 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1956 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 02 lis 2018 - 06:29

Masz na myśli woreczek z odessanym powietrzem, jak też trzymałem ale nigdy tak długo raptem 4 tygodnie, oczywiście w lodówce. Twoja też w lodówce??,bo chyba nie w zamrażarce tak myślę.



#31 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 02 lis 2018 - 06:54

Witaj Baca :)

Tak moja karkowka lezala w prozniowym woreczku w lodowce :thumbsup:



#32 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1956 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 02 lis 2018 - 08:50

Dzięki A mam jeszcze jedno pytanie jak robiłaś obróbkę termiczną tradycyjnie obowie czy też w woreczku

#33 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • ***SUPER VIP***
  • 11131 postów

Napisano 02 lis 2018 - 08:56

A mam jeszcze jedno pytanie jak robiłaś obróbkę termiczną tradycyjnie obowie czy też w woreczku
 

To jest wędlina dojrzewająca i nie ma obróbki termicznej. :)



#34 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 02 lis 2018 - 10:48

Arkadiusz byl szybszy z odpowiedzia :D



#35 Baca

Baca

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1956 postów
  • MiejscowośćWałbrzych

Napisano 02 lis 2018 - 20:58

Dzięki Arkadiuszowi który odpowiedział jako pierwszy i Tobie również

#36 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2292 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 25 mar 2019 - 07:49

Moje sobotne wedzenie i nie tylko , mielonka drobiowa z szynkowaraZałączony plik  20190319_170813.jpg   101,78 KB   3 Ilość pobrań

 

Załączony plik  20190324_135439.jpg   57,85 KB   3 Ilość pobrań kielbasa kanapkowa wieprzowo- drobiowa

 

i pozostale wedzonkiZałączony plik  20190323_183949.jpg   107,45 KB   3 Ilość pobrań



#37 Muski

Muski

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 6885 postów

Napisano 25 mar 2019 - 07:58

sobotne wedzenie
:thumbsup:  :clap:  

#38 sverige2

sverige2

    Uzależniony od forum

  • Użytkownicy
  • 5072 postów
  • MiejscowośćCiechocinek - Polska / Lund - Szwecja

Napisano 25 mar 2019 - 07:58

Kolorek "malyna" Elu, ślinka sama cieknie, kanapkowa też smakowitości :D .



#39 jac007

jac007

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1264 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 25 mar 2019 - 08:32

Ładny zestaw. :clap:



#40 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2374 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 25 mar 2019 - 10:18

Moje sobotne wedzenie i nie tylko

 

Eli, smacznego !  :D  :clap:  :thumbsup: 







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: wedzenie

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych