Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Boczek parzony, a potem wędzony – rolowany Radka

boczek rolowany wędzony

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
84 odpowiedzi w tym temacie

#81 Radek.

Radek.

    Weteran

  • **VIP-Organizator**
  • 2238 postów
  • MiejscowośćBukowina Tatrzańska

Napisano 30 lis 2018 - 16:10

może ktoś robił jedną i drugą metodą i ma swoje zdanie na ten temat?

 

Robię jedną i drugą. To są zupełnie różne smaki. Mnie smakują obie :thumbsup:.



#82 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 209 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 30 lis 2018 - 16:14

Trzeba kupić dwa boczki i jednego dnia zrobić jedną i drugą metodą. Dzięki Panowie.

#83 szmulik

szmulik

    Użytkownik

  • Użytkownicy
  • 141 postów
  • Miejscowośćbirningham

Napisano 30 lis 2018 - 22:57

 

A rozbijanie tłuczkiem w jakim jest celu?

 

Podczas rolowania kolejne warstwy skleją się ze sobą. Można będzie go kroić na cienkie plasterki. O ile nie ma to większego wpływu na smak, to na wygląd i estetykę już tak.

 

 

A no po to żeby go uplastycznić lepiej się zwija No i skleja ten sposób stosujemy również przy piersiach kurzych lekko naciąć i zrobić miazgę oczywiście delikatnie i przy obróbce bardzo fajnie się skleja

 

 

Dzięki  za pomoc,  robiłem roladę z boczku kilka razy z rożnymi efektami, przy moim chudym boczku te rozbijanie to jest chyba to co sprawi ze rolada będzie taka jak trzeba .



#84 krzychuzab

krzychuzab

    Stały bywalec

  • Użytkownicy
  • 209 postów
  • MiejscowośćKujawsko-pomorskie

Napisano 05 gru 2018 - 16:01

Czy można do tego przepisu użyć boczku z dzika? Może ktoś robił roladę z boczku dzika, lub jest gdzieś przepis?
Czy taka rolada dobrze znosi mrożenie? Nie traci smaku?

Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#85 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 4978 postów

Napisano 06 gru 2018 - 00:14

Ja robiłam ale ja mam tylko młode ,fajne dziki i robiłam roladę z polędwicą w środku .Z dzika nie mroziłam ale mroziłam rolady z wieprzowiny  po rozmrożeniu smaku nie straciły:)  Tu jest jest jedna z wersji - niestety zdjęcia "wyparowały" :(

https://wedlinydomow...e-4#entry278788







Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: boczek, rolowany, wędzony

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych