spec202 Opublikowano 10 Września 2012 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 10 Września 2012 znalazłem jeszcze takie sitko z korbką , chyba do przecierania tak mi pasuje, ale nie wiem , leżało razem z wyciskarką :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DZIADEK Opublikowano 11 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 11 Września 2012 Parzyć tak by nie zrobić z nich miazgę. Kroję na połówki duże na trzy części i parzę tak by nie rozleciały się Jednym słowem jak wrzucam połówki to dobrze jest co najmniej 80-90% wyjąć po sparzeniu .Dobrze odcedzić nawet całą noc w lodówce Cytuj Wszystko co zrobimy sami dla siebie jest najlepsze, nawet gdy to nie odpowiada utartym standartom jakości produktu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon0609 Opublikowano 6 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 6 Marca 2015 Ja ostatnio dostałem taką wyciskarkę do soków produkcja Odlewnia blachownia o ile sitka są jak nówki to uszczelka miedzy komorą a korbą juz uleciała, gdzie ja takie coś dokupię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Wiem temat jest już leciwy - ale czasem i górnik wydrąży jakiś skarb na czasie . Interesuje mnie ile dajecie soli do litra przecieru ( ilośc a najlepiej %) , czy ktoś dodaje cukier ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Waldek ... daj 1,8% albo i 2% ...... Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Nie dodaję soli ani cukru w ogóle. Po co?Acha, chyba, że robię taki do picia to i zioła idą. Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez piksiak Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muski Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Po co? Kwestia konserwacji - bez dodatków typu sól dobrze sie przechowuje ? Cytuj Sztuka kulinarna to nie suche 1+5+8 gram na kilogram -to tworzenie poezji smaku z miłości do degustatorów.Odczucie - smaku, szczęścia i zadowolenia - dla każdego ma inny wymiar i postrzeganie- i niech tak zostanie.https://www.instagram.com/ucztujemy/?hl=pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 U mnie superowo! Przetarty przecier zagotowuje, przelewam do słoików (już nie pasteryzuję) i trzyma co najmniej dwa lata a pewnie i dłużej.Zawsze pilnuję czy zakrętka nie klika Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Ja pokrojone w ćwiartki pomidory ładuje do blendera ,potem trochę odparowuje ,sól?-minimalnie do smaku,i do słoików ,ale to jest przecier ,a nie koncentrat... Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Todek Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Sierpnia 2020 Interesuje mnie ile dajecie soli do litra przecieru ( ilośc a najlepiej %) , czy ktoś dodaje cukier ? Ja dodaję 1 %. 10 g/kg.Daję tyle ile dają Rosjanie i Ukraińcy. Przywiozłem od nich taki przecier w 3 l słoiku i był znakomity, Cytuj http://www.shadow.org.pl Depeche Mode Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 16 Sierpnia 2020 Cukru nie dodaje wcale do przecieru ( robie jedynie przecier na zupe ) sol tak lyczeczke na jakies 4 l, ale daje z 50 g masla juz na sam koniec ..nie pytajcie dlaczego daje bo wydaje mi si eze ma wtedy taki bardziej delikatny akcent to tak jak francuzi do sosu zawsze musi byc maslo Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.