eli55 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dzisiaj chce sie pochwalic moimi wypiekami, upieklam razowy chlebek , buleczki z riccota i ciasto cappucino z przepisu halusi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Wypieki wyglądają smakowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 14 Grudnia 2013 (edytowane) eli wszystko wygląda przepysznie - a przepis na te bułeczki to gdzieś podawałaś ?? Edytowane 14 Grudnia 2013 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuna Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Kurcze ale to ciasto pięknie wygląda Muszę koniecznie wypróbować ten przepis, Poprostu super, mam nadzieję, że równie dobrze smakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Przepisu nie podawalam , ale juz to robie 1 kg maki + kasza manna do podsypania1 kg riccoty( nie z wiaderka bo bylaby za rzadka , albo dodac tylko 1/4)25g drozdzy20g soli450ml wody1 lyzke miodudrozdze rozrobic z miodem i 2 lyzkami maki i troche wody,,wyrobic ciasto (bez riccoty) jak wyrosnie ,dopiero dodac riccote i zostawic ponownie do wyrosniecia , wylozyc wyrosniete ciasto na stolnice wysypana manna i kroic nozem ciasto na dowolna wielkosc, zostawic ponownie do wyrosniecia. Piecyk dobrze nagrzany180-200 stopni i piec okolo godz (kazdy zna swoj piecyk i wie lepiej jak dlugo wymaga pieczenia ) ,buleczki sa pyszne i szybko znikaja ( przynajmniej u mnie) , zycze smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 14 Grudnia 2013 DZiewczyny robcie te bulki pycha sa, Tylko badzcie pewne, ze ricotta nie jest mokra. Eli wspaniale wypieki, i to ciasto Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Eli wszystko wygląda przepysznie... Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Elu,jak patrzę na Twoje wypieki to Ci ich troszkę zazdroszczę i wiem że w końcu muszę się zabrać za własny chlebek.Gratki za udane wypieki Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Eli, bułeczki, chlebek, wygladają świetnie Ciasto też apetycznie wygląda. Daj kawałek Smacznego na te smaczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Prawie czuję zapach tych bułeczek czy zamiast riccotty można dać twarożek? Tego produktu ( twarożku nie twarożku,) nie jestem w stanie u nas kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baca Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Grudnia 2013 @eli55, Pracowity miałaś dzień a te Twoje wypieki . Jak znajdziesz chwilkę podaj proszę przepis na chlebek Pozdrawiam Cytuj Pozdrawiam Zbigniew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Roma, na forum sa przepisy jak zrobic ricotte, poszukaj nie jest trudno. To jest zwykle produkt uboczny od produkcji serow ,jednak mozna tez zrobic z mleka od razu. A bulki sa wspaniale Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Grudnia 2013 baca 48 ja robie chlebek z mieszanki z lidla , bo juz nie chce mi sie szukac innej maki , ale podam ci przepis z ktorego robi moja kolezanka Ala, Chleb zytni 5 szkl maki (starogardzka)5 dag drozdzy2 lyzki oliwy1 lyzka miodu1/4 lyzki soli (dla mnie za malo)w Polsce macie tyle rodzai maki ze na pewno wyjdzie ci pyszny chlebek ,pozdrawiam Roma , mozesz sprobowac z twarogiem na pewno tez wyjdzie dobryANNAM , ja juz probowalam robic kwasne mleko , stalo caly tydzien ,zepsulo ale sie nie zsiadlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Grudnia 2013 ja juz probowalam robic kwasne mleko , stalo caly tydzien ,zepsulo ale sie nie zsiadlo eli , może złe mleko użyłaś np UHT nie nadaje się. Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Grudnia 2013 chudziak ja probowalamkilka razy z roznego mleka , raz mialam nawet prosto od krowy i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roma Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Bardzo trudno dzisiaj znaleźć mleko które nadaje się do wyrobu twarogów.Dzisiejsi producenci mleka mają tak sterylne warunki,że mleko prędzej spleśnieje niż się zsiądzie.Do powstania zsiadłego mleka potrzebne są bakterie a tych niestety w obecnym mleku brak.Spróbuję piec bułeczki dodając twarożku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 czy zamiast riccotty można dać twarożek? Tego produktu ( twarożku nie twarożku,) nie jestem w stanie u nas kupić. Zrobisz ricottę z serwatki . A na zaraz to daj adres to Tobie jutro wyślę . do czwartku dojdzie . Mam oczywiście świeżutki jeszcze ciepły ................. chyba :D Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EL GREGOR Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 15 Grudnia 2013 możesz kupić w sklepach zsiadłe mleko lub kefir.Tak robię latem jak chcę mieć własny kefir lub zsiadłe mleko, wtedy nimi zakwaszam mleko od rolnika. Cytuj Wędzenie to tak jak seks,tylko dłużej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) EL GREGOR , ja tutaj o kwasnym mleku ,twarozku , maslance, smietanie lub kefirze to moge sobie tylko pomazyc , tego tutaj nie kupisz , kupuje tutaj taki twarozek podobny do naszego , ale to nie ten smak, ale dokladam troche szczypiorku i da rade go zjesc. Jak jade do mamy to tylko jem nabial bo bardzo mi tego tutaj brakuje, andrzej k , ale fajnie by bylo halusia , twoje ciasto odnioslo wielki sukces , smakowalo wszystkim, jak je robilam to sie troche obawialam ze bedzie za bardzo kawowe, ale nic z tego , jest pyszne i zagosci na stale w moim domu,dziekuje i pozdrawiam, Eli. :tongue: Edytowane 15 Grudnia 2013 przez Małgoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Wczoraj upieklam pieczen rzymska z przepisu einshel, jest bardzo dobra i ladnie sie prezentuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Einshell Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 16 Grudnia 2013 ŁOOO ...Eli ! Nie zauważyłam wcześniej Super Ci wyszła! Chyba pierwszy raz ktos ''się odważył '' mój przepis wypróbować Cieszę się , że smakuje Cytuj Einshel ,, Jak 'se' człowiek sam nie zrobi , to mu nikt nie zrobi... '' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 16 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 16 Grudnia 2013 ja tutaj o kwasnym mleku ,twarozku , maslance, smietanie lub kefirze to moge sobie tylko pomazyc , W Twoim klimacie powinien być jogurt w sprzedaży. Możesz nim zakwasić mleko ale należy trzymać je w 38-40 st.C. Po zakrzepnięciu podgrzewasz jak na twaróg tylko w wyższej temperaturze, Z serwatki robisz ricottę.Z Polski przywieź kapustę kiszoną i sokiem zakwaś mleko. Możesz też kupić w Agrovisie lub Zdrowo-domowo kultury bakterii mezofilnych. Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 17 Grudnia 2013 EAnna , yogurt to tutaj jest , ale nic dobrego nie wychodzi, mam tez yogurtownice ,ale smak tego yogurtu jest kiepski ,jak go zrobisz kilka razy to przechodzi ci ochota do jedzenia ,nadaje sie tylko do ciasta lub mizeri, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 17 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Bardzo smacznie to wygląda, chyba sam się skuszę. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 25 Grudnia 2013 Chcialam pokazac wam moj torcik swiateczny( niestety jeden z braku czasu) biszkopt i krem czekoladowy z bita smietana,rodzinka zadowolona( chociaz raz nie slyszalam ze nie slodki) Moj torcik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.