nestor Opublikowano 24 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #776 Opublikowano 24 Marca 2020 Nie ważny kształt a ważny smak Widocznie dobrze smakują skoro umiejscowiłaś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 30 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #777 Opublikowano 30 Marca 2020 Moj razowy chlebek z zarkami wrocila zima to w ogrodku nic sie nie robi ,a najgorsze ze wszedzie brakuje drozdzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jac007 Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #778 Opublikowano 30 Marca 2020 a najgorsze ze wszedzie brakuje drozdzy Możesz drożdże zrobić sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paszeko Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij #779 Opublikowano 30 Marca 2020 mowisz o tym :https://www.youtube.com/watch?v=PKoO3X4rEbsczy jest inny sposob?pozdrawiam zycze zdrwia w tych okolicznosciach jakie nam stworzyl koronowirus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #780 Opublikowano 10 Maja 2020 Chlebek razowy i bialy i troszke sera tylko nie wiem jak mam przechowac , bo 2 nie dam rady zjesc w krotkim czasie , moze mi ktos cos podpowie [Dodano: 10 maj 2020 - 07:52] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #781 Opublikowano 10 Maja 2020 Chleb kroję i zamrazam w porcjach, po dwie kromki. Później chleb podpiekam w opiekaczu, jest wtedy aromatyczny i chrupiący. Idealny do masła lub smalcu, w zależności co komu smakuje. Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #782 Opublikowano 10 Maja 2020 Jarekduch moje pytanie toczylo sie do sera , chleb tez mroze i podgrzewam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekduch Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #783 Opublikowano 10 Maja 2020 Niestety patentu na przechowanie sera nie posiadam ☺ Cytuj „To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia.” Jonathan Carroll Dokarmianie forumowego prosiaczka za FREE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #784 Opublikowano 10 Maja 2020 Zrób pierogi a potem możesz je zamrozić,albo możesz upiec sernik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #785 Opublikowano 10 Maja 2020 Uwędź ser i może nawet miesiąc lezeć w lodówce. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #786 Opublikowano 10 Maja 2020 Jezeli to ser to typ twarog to mozesz zamrozic , ja dosc czesto mroze . Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 10 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij #787 Opublikowano 10 Maja 2020 Dzieki za porady , a czy po wedzeniu mam go trzymac w lodowce czy zapakowac prozniowo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij #788 Opublikowano 10 Maja 2020 Ja trzymam w lodówce zawinięty w folię alu. Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 21 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #789 Opublikowano 21 Czerwca 2020 (edytowane) Moje piwne chlebki Edytowane 21 Czerwca 2020 przez chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EAnna Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #790 Opublikowano 22 Czerwca 2020 piwne chlebki Dogadzasz Żonce, oj dogadzasz ... Cytuj Pozdrawiam, EAnna Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne. EAnna "Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy." Arystoteles Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 22 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij #791 Opublikowano 22 Czerwca 2020 (edytowane) A to przepis na chlebki piwne:Składniki:250ml piwa.ok. 80 g cukru ,mąka pszenna400 gpłatki owsiane 60 g.drozdze 20 g,oliwa 3 łyżki .Wykonanie:Drożdze rozprowadzić w małej ilości piwa dodać trochę mąki i cukru i wymieszać Po godzinie dodaać resztę skladników i wyrobić ciasto.Piec w temp. 200 stopni Ja piekłem w aluminiowych foremkach,które wyłożyłem papierem pergaminowymChlebki wyszły smaczne a ich zapach był aromatyczny., [Dodano: 22 cze 2020 - 15:30]Ja trochę zmieniłem przepis.Zamiast płatków owsianych dałem 60 g.mąki żytniej. Edytowane 22 Czerwca 2020 przez EAnna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.