Witaj na forum Wędzarniczej Braci

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.
Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.
Zachęcamy do rejestracji!!!

#781
Napisano 10 maj 2020 - 08:00
#782
Napisano 10 maj 2020 - 08:23
Jarekduch moje pytanie toczylo sie do sera , chleb tez mroze i podgrzewam
#783
Napisano 10 maj 2020 - 11:00
#784
Napisano 10 maj 2020 - 13:33
Zrób pierogi a potem możesz je zamrozić,albo możesz upiec sernik.
#785
Napisano 10 maj 2020 - 13:38
#786
Napisano 10 maj 2020 - 15:39
Jezeli to ser to typ twarog to mozesz zamrozic , ja dosc czesto mroze .
#787
Napisano 10 maj 2020 - 16:03
Dzieki za porady , a czy po wedzeniu mam go trzymac w lodowce czy zapakowac prozniowo ?
#788
Napisano 10 maj 2020 - 16:06
#789
Napisano 21 cze 2020 - 17:52
Moje piwne chlebki
nestor.jpg 101,63 KB
3 Ilość pobrań
Użytkownik chudziak edytował ten post 21 cze 2020 - 19:37
#790
Napisano 22 cze 2020 - 13:18
piwne chlebki
Dogadzasz Żonce, oj dogadzasz ...
Sponsor
#791
Napisano 22 cze 2020 - 14:30
A to przepis na chlebki piwne:
Składniki:
- 250ml piwa.
- ok. 80 g cukru ,
- mąka pszenna400 g
- płatki owsiane 60 g.
- drozdze 20 g,
- oliwa 3 łyżki .
Wykonanie:
Drożdze rozprowadzić w małej ilości piwa dodać trochę mąki i cukru i wymieszać Po godzinie dodaać resztę skladników i wyrobić ciasto.
Piec w temp. 200 stopni Ja piekłem w aluminiowych foremkach,które wyłożyłem papierem pergaminowym
Chlebki wyszły smaczne a ich zapach był aromatyczny.,
[Dodano: 22 cze 2020 - 15:30]
Ja trochę zmieniłem przepis.Zamiast płatków owsianych dałem 60 g.mąki żytniej.
Użytkownik EAnna edytował ten post 22 cze 2020 - 14:42
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych