Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Moje dzisiejsze wypieki

slodycze i nie

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
790 odpowiedzi w tym temacie

#781 jarekduch

jarekduch

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 924 postów
  • MiejscowośćMikołów

Napisano 10 maj 2020 - 08:00

Chleb kroję i zamrazam w porcjach, po dwie kromki. Później chleb podpiekam w opiekaczu, jest wtedy aromatyczny i chrupiący. Idealny do masła lub smalcu, w zależności co komu smakuje.

#782 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2438 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 10 maj 2020 - 08:23

Jarekduch moje pytanie  toczylo sie do sera , chleb tez mroze i podgrzewam :D



#783 jarekduch

jarekduch

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 924 postów
  • MiejscowośćMikołów

Napisano 10 maj 2020 - 11:00

Niestety patentu na przechowanie sera nie posiadam ☺

#784 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 983 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 10 maj 2020 - 13:33

Zrób pierogi a potem możesz je zamrozić,albo możesz upiec sernik.



#785 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7402 postów

Napisano 10 maj 2020 - 13:38

Uwędź ser i może nawet miesiąc lezeć w lodówce.

#786 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5916 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 10 maj 2020 - 15:39

Jezeli to ser to typ twarog to mozesz zamrozic , ja dosc czesto mroze .



#787 eli55

eli55

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 2438 postów
  • Miejscowośćmonastir / wlochy

Napisano 10 maj 2020 - 16:03

Dzieki za porady , a czy po wedzeniu mam go trzymac w lodowce czy zapakowac prozniowo ?



#788 karolszymczak

karolszymczak

    Uzależniony od forum

  • **VIP-Organizator**
  • 7402 postów

Napisano 10 maj 2020 - 16:06

Ja trzymam w lodówce zawinięty w folię alu.

#789 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 983 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 21 cze 2020 - 17:52

Moje piwne chlebki

 

Załączony plik  nestor.jpg   101,63 KB   3 Ilość pobrań

 


Użytkownik chudziak edytował ten post 21 cze 2020 - 19:37


#790 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 10152 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 22 cze 2020 - 13:18

piwne chlebki

Dogadzasz Żonce, oj dogadzasz ... :D  



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#791 nestor

nestor

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 983 postów
  • MiejscowośćSzczawno Zdrój

Napisano 22 cze 2020 - 14:30

A  to przepis na chlebki piwne:

Składniki:

  • 250ml piwa.
  • ok. 80 g cukru ,
  • mąka pszenna400 g
  • płatki owsiane 60 g.
  • drozdze 20 g,
  • oliwa 3 łyżki .

Wykonanie:

Drożdze rozprowadzić w małej ilości piwa dodać trochę mąki i cukru i wymieszać Po godzinie dodaać resztę skladników i wyrobić ciasto.

Piec w temp. 200 stopni Ja piekłem w aluminiowych foremkach,które wyłożyłem papierem pergaminowym

Chlebki wyszły smaczne a ich zapach był aromatyczny., 


[Dodano: 22 cze 2020 - 15:30]

Ja trochę zmieniłem przepis.Zamiast płatków owsianych dałem 60 g.mąki żytniej.


Użytkownik EAnna edytował ten post 22 cze 2020 - 14:42





Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych