Anuś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #1 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Uczyłam się pilnie przez długi czas, aż w końcu postanowiłam, że zrobię pierwsze swoje wyroby. W końcu jestem na form wędliniarskim. Czytałam .. czytałam i czytałam, a w końcu przyszedł czas teorię wdrożyć w praktykę.Kupiłam półtuszę ... Trochę tego było .. Przyznaję się szczerze, że miałam pomocnika do pierwszego swojego rozbioru świnki, który również czuwał kiedy robiłam swoją pierwszą klasyfikację mięsa na kiełbaskę.Wiem, że popełniłam co najmniej dwa błędy przy wyrobie kiełbasy białej na peklosoli, ale ja dopiero wkraczam w ten świat własnego wyroby wędlin.Dziękuję Wszystkim, których męczyłam telefonami i wiadomościami na pw ... ale pewnie to nie koniec, bo następne wyroby tym razem z wędzarni już w przyszłym tygodniu więc miejcie się na baczności, bo nie wiadomo kiedy napiszę lub zadzwonię A to moja pierwsza kiełbasa biała na peklosoli, zrobiłam jej osiem kilogramów moje doznania smakowe są pozytywne ale do perfekcji jeszcze długa droga, najważniejsze że początek mam za sobą za kilka dni pojawią się moje wędzonki CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudziak Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #2 Opublikowano 15 Grudnia 2013 (edytowane) No widzisz, aniu , udało się - oczywiście jest to kiełbasa a'la biała bo biała to na soli ale Ty o tym wiesz a ja piszę już na zapas co by nie było kolejnej dyskusji na temat ,że to nie biała bo jest różowa Edytowane 15 Grudnia 2013 przez chudziak Cytuj "...dobrze przeżyte Dziś uczyni każde Wczoraj snem szczęśliwym, I każde Jutro wizją nadziei." Kalidasa V w n.e. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaGra Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #3 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udało Ci się dlatego, że mocno trzymałem kciuki Cytuj Nigdy nie walcz o przyjaźń.... O prawdziwą nie musisz, o fałszywą nie warto VanCana Jak wspaniale jest nic nie robić , a potem -odpocząć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #4 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Uczyłam się pilnie przez długi czas, aż w końcu postanowiłam, że zrobię pierwsze swoje wyroby. ania27 i wielkie :clap: . Teraz jak mawiają będzie tylko z górki . Pozdrawiam gorąco Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arkawroc Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #5 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu brawo brawo brawo :D Cytuj dobre żarcie -to jest to!!! tel.608215213 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur Dor Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #6 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu zostaje tylko życzyć smacznego - jeszcze sama chrzan zrób Cytuj Pozdrawiam cieplutko Całość mojej wypowiedzi jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem i moją opinią - chcesz zgadzaj się, nie chcesz nie zgadzaj się. Ja życzę jak najlepiej Czerpiesz ze strony "garściami" to wspomóż forum finansami ___ LINK DO POMOCY KPP Poczytaj o panu S i jak możesz to klepnij go w d..... codziennie 2 razy ___LINK DO STRONY KPS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anerka Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #7 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu, bardzo ważna sprawa, jesteś świadoma tego co zrobiłaś niepoprawnie. Teraz będzie już tylko dobrze, tym bardziej że czytasz, praktykujesz i wyciągasz wnioski Ważne też, że jesteś zadowolona ze smaku .Życzę powodzenia. Pozdrawiam, anerka. Cytuj Dużo nie znaczy dobrze ale dobrze dużo znaczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #8 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu brawo,ładnie wygląda Twoja kiełbasa,czekam na wędzonki. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #9 Opublikowano 15 Grudnia 2013 zrobiłam jej osiem kilogramów to chyba jeden z tych dwóch błędów o których pisałaś trzeba było zrobić parę kilo więcej nakarmisz rodzinę, trochę rozdasz przyjaciołom ... i nawet nie będziesz miała nic żeby zamrozić na potemcałe szczęście, że już się pekluje mięsko na wędzonki drugi błąd, to te nerwy w czasie produkcji - jak widać były zupełnie niepotrzebne - dałaś radę Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mtomaszko Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #10 Opublikowano 15 Grudnia 2013 daj skosztować........... Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=9352&postdays=0&postorder=asc&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbój Madej Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #11 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Wiem, że popełniłam co najmniej dwa błędy przy wyrobie kiełbasy białej na peklosoli Aniu powoli, powoli ćwicz i bęzie dobrze no i :clap: Cytuj Witajcie BiSwW Nic mnie tak nie cieszy jak masarskie rzemiosło etiam latrones suis legibus parent !! Wędzę więc jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #12 Opublikowano 15 Grudnia 2013 E brawa ania27,tak dalej do przodu :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij #13 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Udało Ci się dlatego, że mocno trzymałem kciuki jagra wielkie dzięki Aniu zostaje tylko życzyć smacznego - jeszcze sama chrzan zrób o tym nie pomyślałam trudno .. będzie z musztardą Aniu brawo,ładnie wygląda Twoja kiełbasa,czekam na wędzonki. kostek .. będą a będą na następny weekendto dopiero będzie jazda z tymi wędzonkami drugi błąd, to te nerwy w czasie produkcji - jak widać były zupełnie niepotrzebne - dałaś radę no nerwy były chyba kilka osób może to potwierdzić Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #14 Opublikowano 15 Grudnia 2013 to dopiero będzie jazda z tymi wędzonkami Dasz radę bez nerwów.Dzielna kobieta z Ciebie . :clap: Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickirl78 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #15 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pierwsze koty za płoty. Najważniejsze , że własnoręcznie poczyniona i taka jest najsmaczniejsza Muszę Ci powiedzieć, że ostatnio sam robiłem chrzan i płakałem jak małe dziecko hehe wyszedł bardzo mocny i dobry oczywiście Pozdrawiam Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk Cytuj Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują.Albert Einstein https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/8621-moje-pierwsze-wyroby-mickirl78/?do=findComment&comment=305788 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maria.s Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #16 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ania :clap: i widzisz nie taki straszny diabeł jak go malują Jak sama nie zrobisz to się nie dowiesz co jest nie tak Następnym razem będzie mniej nerwowo i łatwiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małgoś Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #17 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu.".pierwsze koty za ploty" ,Gratulacje! Cytuj "W życiu piękne są tylko chwile.." Dżem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #18 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szostek Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #19 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu szczere gratulacje....i do przodu Cytuj Pozdrawiam Piotr !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
świadziu Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #20 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Aniu, moje WIELKIE gratki Cytuj wędkarstwo, grzyby i wędzeniehttp://www.grzegorzswiadek.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan30 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #21 Opublikowano 15 Grudnia 2013 I tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
@halusia@ Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #22 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Uczyłam się pilnie przez długi czas, aż w końcu postanowiłam, że zrobię pierwsze swoje wyroby. Brawo Aniu... pierwsze koty za sobą i do przodu Cytuj Pozdrawiam Halusia "idę wolno, ale nie cofam się nigdy" http://emotikona.pl/gify/pic/kotek.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #23 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Wiem, że popełniłam co najmniej dwa błędy przy wyrobie kiełbasy białej na peklosoli, No to pierwszy błąd mamy, a drugi? Na focie bez podpisu rozpoznaję, że to kiełbasa. I jeszcze jedno, który z pomocników kiełbasę białą na peklosoli radził Ci robić? Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #24 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Brawo Aniu, fajna kiełbaska :clap: Ja też byłam taka zdolna, i do pierwszy raz robionej białej kiełbasy.........dałam peklosoli Teraz wiem, że Pozdrawiam i życzę bardzo udanych wędzonek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 15 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij #25 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ja też byłam taka zdolna, i do pierwszy raz robionej białej kiełbasy.........dałam peklosoli No i co w tym złego . Żeby było zgodnie z nazwą to napisz że zrobiłaś kiełbasę na biało i po kłopocie . Ja zawsze dodaję 20% peklosoli do mojej kiełbasy na biało . Uważam że ma lepszy smak . Powodem jest jeszcze to , że część jest na biało a część idzie do wędzarni . Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.