Maad Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #51 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Przyszedł czas na kolejne wyzwanie Rozkręcasz się Aniu Moje szczere gratulacje i zasłużone Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 18 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #52 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Użyłam kaszy gryczanej nieprażonej. Ugotowałam ją na wywarzeJak dokładnie tę kaszę parzyłaś? EAnno .. do gorącego wywaru przecedzonego przez sito z gotowanych skórek i boczku wsypałam kaszę i gotowałam ją 15 minut, po czym, zawinęłam garnek w koc na kilka godzin kasza i ''dochodziła'', zapewniam, że jest miękka. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #53 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Aniu kaszanka super Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #54 Opublikowano 18 Stycznia 2014 A tak się Ania bała ..... a tu nie ma czego..... Pozdrówka Wielkie dla Ciebie Aniu. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #55 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zdałam egzamin.... czy muszę poprawkę zaliczyć? Nie jest źle, nawet dobrze, a o poprawkach na przyszłość napiszę potajemnie. Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PanBoczek Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #56 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Aniu super Super SUPER!!! Kiełbaska, wędzoneczki a teraz i kaszaneczka wygląda bardzo smakowicie, przekrój sam w sobie syci oko hehe Mieloneczki będą wisienką na torcie wielkie brawa i szacun już mam dreszczyk emocji wyczuwalny - co weźmiesz na warsztat jeszcze Pozdrawiam Cytuj Boldly go where no Boczek has gone before w morde jeża! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #57 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Robert - uprzedziłeś mnie właśnie miałem zapytać Anię, co ma w planach .... pasztetowa? rolada lazdijajska? a może coś dojrzewającego? Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #58 Opublikowano 18 Stycznia 2014 Aniu ładne wyroby,oby tylko tak dalej Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek. Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #59 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Aniu . Cytuj Szukasz nowych wrażeń? Skróć trzonek od grabi o połowę. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/7419-moja-nowa-wedzarnia/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kruszynka Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #60 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Aniu największe wyrazy uznania za samodzielne napełnianie osłonek poziomą nadziewarką.Wiem coś o tym jakie to wyzwanie,zwłaszcza jak przyssawka co chwilę puszcza Ja rozwiązałem problem zatrudniając Jolę do kręcenia.Zawsze mam kogo ...... A wyroby naprawdę ładnie się prezentują Cytuj "Zwierzęta się wypasają. Człowiek je. Ale umie jeść tylko człowiek inteligentny" Anthelme Brillat - Sawarin Pozdrawiam serdecznie. Kazik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agus Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #61 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Aniu wyroby wyglądają pysznie, moje gratulację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DUCH Opublikowano 19 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #62 Opublikowano 19 Stycznia 2014 w kaszance widać że kasza-nka a dodatek gożdzików ponoć sprawdza się na grilu gdzie przy pieczeniu ujawnia swój aromat , kiełbasa biała ,, bardzo ładna w przekroju a że na peklosoli to przynajmniej ładnie wygląda. co i dla mnie jest wizualnie odpowiednie wedzonki ,,, no cóż , , smakują to najważniejsze jak jeszcze zrobisz wątrobiankę i polską surową to będzie Mistrzostwo Świata ,Należało by jeszcze posmakować, ale ... dzisiaj też zrobiłem u siebie więc jestem najedzony Cytuj Da Bóg dzień ,da i radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 20 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #63 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Robert - uprzedziłeś mnie właśnie miałem zapytać Anię, co ma w planach .... pasztetowa? rolada lazdijajska? a może coś dojrzewającego?W planach kiełbasa żywiecka, kminkowa i chorizo Próba realizacji tych planów niebawem Ja rozwiązałem problem zatrudniając Jolę do kręcenia.Zawsze mam kogo ...... Kruszynka .. szczęściarz z Ciebie Poniżej zamieszczam przekrój mojej mielonki. W tej kwestii do poprawy jest nadziewanie osłonki farszem,bo nie do końca usunęłam powietrze. i powstały wolne przestrzenie. Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek61 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #64 Opublikowano 20 Stycznia 2014 W planach kiełbasa żywiecka, kminkowa i chorizoMielonka fajna,czekamy na dalsze produkcje. Cytuj Nie róbcie więcej dymu niż potrzeba https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=8729&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maad Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #65 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Poniżej zamieszczam przekrój mojej mielonki. W tej kwestii do poprawy jest nadziewanie osłonki farszem,bo nie do końca usunęłam powietrze. i powstały wolne przestrzenie.Bardzo apetyczna mielonka Ładny kolor, minimalna ilość galaretki, ciekawy akcent kolorystyczny w postaci ziaren gorczycy Jak na pierwszy raz bardzo dobrze.A wolnymi przestrzeniami to się zupełnie nie przejmuj. Można to łatwo zrekompensować krojąc grubsze plasterki Cytuj Jeśli nie znasz ojca choroby, to jej matką jest zła dieta.przysłowie chińskieKiedy państwo boi się obywatela oznacza to wolność. Kiedy obywatel boi się państwa mamy tyranię.Thomas Jefferson ...a poza tym sądzę, że unia europejska musi zostać zniszczona Zapraszam na moją stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej k Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #66 Opublikowano 20 Stycznia 2014 i powstały wolne przestrzenie. Aniu . Kiedyś co do wolnych przestrzeni w chlebie mówiło się że tam piekarz mieszka . W kiełbasie ................. Gorąco pozdrawiam Cytuj Niech pożywienie będzie naszym lekarstwem .Konserwanty zabijają powoli !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolszymczak Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #67 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Aniu jak bym był potrzebny do okręcania to napisz proszę Cytuj W życiu trzeba być twardym jak chleb z biedronki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ANNAM Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #68 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Aniu,mielonka apetyczna, a przestrzen jest aby odrobine wiecej musztardy sie zatrzymalo. Bo swieza bulka,mielonka i musztarda, mniam Cytuj Be you.The world will adjust.The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams.( Eleanor Roosevelt) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basia285 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #69 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Aniu, piękne kaszaneczki i mieloneczka :clap: Ja jeszcze nie robiłam mielonki, ale........kto wie? Jest tyle przepisów na mielonki, cały czas studiuję. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij #70 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Smacznie wyglada ta twoja kaszanka , :clap: moja wedlug twojej to wyszla za bardzo ciapowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anuś Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #71 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Kolejna moja przygoda z wyrobem wędlin... tym razem jest to kiełbasa drobiowa parzona wg kolegi Pis-a, który jest autorem przepisu, choć ja wprowadziłam nieco zmian.Moje składniki 1.5 kg udźca z indyka ze skórądwie golonki indycze ważące razem po wytrybowaniu kości 60 dag2.5kg udek z kurczaka (choć w przepisie były piersi)Udziec z indyka oraz golonki peklowane na sucho 18g/kg 50/50 sól i peklosól przez 48 godzinUdka z kurczaka peklowane na sucho, peklosól 18g/kg mięsa. przez 48 godzinUdziec i golonki zmielone razem ze skórą na sitku ''4'' trzykrotnieUdka z kurczaka pozbawione skóry pokrojone w kostkę 3x3 cm, skóry z kurczaka zmieliłam również na ''4'' trzykrotniePrzyprawy na 1 kg mięsa -cukier 2 g-pieprz 2 g-gorczyca mielona2 g ( ja dałam grubo zmieloną)-kardamon 0.5-1g-kolendra 0.3gWody 50 ml .. nie więcej ... takie było zalecenie Kardamon miałam w całości ... więc improwizowałam . Zagotowałam 50 ml wody wrzuciłam do niej całe ziarna kardamonu, które po chwili stały się miękkie, następnie wyjęłam je i poprzez naciśnięcie palcami wycisnęłam z łupinki ziarenka, które później dodałam do mięsa.Nadziewanie odbywało się ręcznie ... więc lepiej nie wiedzieć co się wtedy działo moje ''epitety'' nie do zacytowania Osłonki białkowe karmelowe 65 fi.Parzenie odbywało się w temperaturze między 72-75 stopni przez okres 1h 10 min.Proces produkcyjny mojej pierwszej w życiu kiełbasy drobiowej parzonej ... fotorelacjaMięso zapeklowanePrygotowane do połączeniaMięso wymieszane i doprawioneNapełnione osłonki przed parzeniemI po parzeniuEfekt końcowy Smacznego Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eli55 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #72 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Aniu gratulacje , wyglada bardzo smacznie :clap: ,juz wiem co zrobie po skonczeniu moich zapasow mam tez oslonki bialkowe, tylko jeszcze nigdy ich nie uzywalam, czy trzeba cos z nimi zrobic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BazylWidzew Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #73 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Kolejna moja przygoda z wyrobem wędlin... tym razem jest to kiełbasa drobiowa parzona wg kolegi Pis-a, Aniu śliczna kiełbasa Ja niestety drobiowej jeszcze nie robiłem Cytuj TYLKO WIDZEW RTS !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pokemon15 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #74 Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Oj dawno drobiowej nie robiłem... Cytuj MIŁOŚĆ JEST PIĘKNYM KWIATEM KTÓRY KWITNIE POŚRÓD CHWASTÓW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pis67 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #75 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Osłonki białkowe karmelowe 65 fi. Parzenie odbywało się w temperaturze między 72-75 stopni przez okres 1h 10 min. Fotek nie widzę, ale to parzenie jakby przy długie- rzekłbym.... Cytuj Gorycz złej jakości pozostaje długo po tym, gdy słodycz ceny została zapomniana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.