Skocz do zawartości

Moje wyroby-------tomas_gosport


tomas_gosport

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przedstawię wam moje wyroby, jako że jestem początkującym zadymiaczem na razie wszystko przebiega jak powinno. Naczytałem się poradników, stosuję się do podstawowych zasad, przy budowie wędzarni też skorzystałem z porad forum. Jako że dziewicze wędzenie przedstawiłem w temacie z moją wędzarnią, przedświąteczne wyroby wrzucę tutaj i będę dodawał kolejne przy następnych okazjach.

A więc, na święta wyszło mi 4 polędwice, 3 szynki i 4 boczki w tym jeden na ostro oraz ok 7kg kiełbasy myśliwskiej ze schabu i boczku(mmmmm). Oto załączone zdjęcia:

 

boczki po uwędzeniu

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/224/other/std/3376db78ab.jpeg

 

boczki w trakcie pieczenia

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/223/other/std/7adc41e84b.jpeg

 

myśliwska ze schabu i boczku

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/225/other/std/b4e8c0edf6.jpeg

 

kiełaba po upieczeniu

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/228/other/std/8e33617340.jpeg

 

no i pierwsze wędzonki

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/227/other/std/50375c1942.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/226/other/std/d25d2cc4fd.jpeg

 

pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 139
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

dzięki. głównie chodzi o to że cała rodzina ma się tym żywić także musi być zdrowo, niekoniecznie chudo ale zdrowo :D . córka 3 lata, bardzo wybredna, je tylko kurczaka i wszystko z pomidorów, mówi: hmmmm tata, mniamni.

 

ps. używałem olchy, trochę dębu, czereśni i mokrej jabłoni

Edytowane przez tomas_gosport
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dzięki za oceny i komentarze. Tymczasem Wesołych Świąt, udanych wyrobów i wypieków, Szczęśliwego Nowego Roku, aby grono się powiększało a wyroby zawsze wychodziły smaczne.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Eeee tam mięcho piękne, ale ten Jack Daniels ..... to dopiero jest piękny wyrób.  :clap:

www.wyroby-domowe.pl
 Miro zaprasza na zakupy.
oscommerce.gif
Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydaje
Blog:   Wyroby domowe wg Miro
FB:  Własne wyroby domowe
 
Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z okazji świat, świąteczne wędzonki w pełnej krasie

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/230/other/std/3e7e1df079.jpeg

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/229/other/std/3d749c8846.jpeg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

 

 

świąteczne wędzonki w pełnej krasie

Jest na czym oko zawiesić :D

Piękna kolekcja, możesz być z siebie dumny.

Pozdrawiam świątecznie

Pozdrawiam,

EAnna

 

 

Układy symbiotyczne należy starannie pielęgnować, bowiem nic nie jest wieczne.

EAnna

"Kto chce się rozwijać, musi wpierw nauczyć się wątpić, gdyż wątpliwość ducha prowadzi do odkrycia prawdy."

Arystoteles

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

brawo, brawo, brawo :) oj piękne wyroby. Kusisz i kusisz, żeby postawić wędzarnię, ale choinka jasny gwint, przed rozwaleniem grilla się nie da :hmm: No ale niemałż już przekonany na 100% to wiem, że wędzarnia będzie, i to "twojego" projektu :) Smacznego życzę, bo mięska pięknie wyglądają

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Zainspirowany ostatnim programem kulinarnym na brytyjskiej TV, zrobiłem swoją

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/236/other/std/04a0614b4d.jpeg

 

ze swojego przepisu, ze swoimi dodatkami: wędzonki, kiełbasa, jalapeno, cebula, pieczarki kukurydza.

Już zamówiłem płytę szamotową do piekarnika bo słabo spód dopieka.

Hmmm

Edytowane przez tomas_gosport
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

Ostatnie niedzielne wyroby http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/237/other/std/d810561087.jpeg

Tzw udka Jerky chicken. Brat próbował dzisiaj, strasznie wybredny i mówił że dobre.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

No i wyszło 5kg białej surowej o 1 w nocy :facepalm: . Z przepisu ze strony głównej (Maxell). Jedną sparzyłem i :thumbsup: . Następnym razem troszkę bardziej doprawię.

 

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/240/other/std/31b14b706e.jpeg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Z ostatniego wędzenia, całość wyrobów.

 

 

http://photos.nasza-klasa.pl/52935425/242/other/std/a0935a7d61.jpeg

 

Na kolejne wędzenie planuję zrobić trochę kabanosów, metek. Więcej zdjęć tutaj

 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 4 tygodnie później...

Po drugiej pasteryzacji. Konserwa/tuszonka, zwał jak zwał ważne, że smakuje. Mięso mogłoby być troszeczkę wilgotniejsze, ale nad tym można popracować. Zrobiona według własnej receptury. Mięso peklowane 48h.

post-59498-0-94336500-1401735139_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Tak to wygląda na kanapce. Zdjęcie zrobione na szybko, zanim wszystkie słoiki by zniknęły. Niestety z 6 słoików zostały 2. Jak na razie to mój faworyt w swojskich wyrobach.

post-59498-0-68841800-1401999607_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

Ładowanie

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.