miro Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 28 Września 2014 Jeden słoiczek pozwolę Ci otworzyć po pierwszym razie, ale niech chociaż wystygnie i ochłodzi się w lodówce. Resztę poddaj trzykrotnej pasteryzacji. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 28 Września 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 28 Września 2014 Dzięki Miro za odpowiedź, tak zrobię. Problem polega na tym, że sępy już nie mogą doczekać się degustacji, boję się, że mogą zeżreć na surowo. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 28 Września 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 28 Września 2014 Napiszę tak.Prawdziwy smak tego wyrobu poznasz dopiero po trzykrotnej pasteryzacji i wychłodzeniu w lodówce.Ale wytłumacz to sępom. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marko Opublikowano 6 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 6 Października 2014 Udało się, pasteryzowane trzy razy wg przepisu.Tak wygląda mój wyróbW smaku bardzo dobre, ale wydaje mi się, że mięso jest zbyt miękie, nie da się kroić w cienkie plastry, rozpada się.Galaretka też wyszła trochę rzadka ale to pewnie wina ilości żelatyny, dawałem po niecałej łyżeczce.Mimo wszystko i ja i konsumęci zadowoleni z wyrobu.Dzięki Miro za przepis. Cytuj PozdrawiamMarko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 6 Października 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 6 Października 2014 To że mięso jest miękkie to zaleta nie wada.W oryginale miało być smarowne, ale mi też takie nie wyszło. Może to wina rodzaju mięsa ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 7 Października 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 7 Października 2014 W oryginale miało być smarowne Wystarczy pokroić w kawałki 3x3 2x2 po tyndalizacji mięso będzie się ładnie rozchodziło na włóknach i przy dodatku tłuszczu lub użyciu tłustszego mięsa powinno dać się smarować jak rillettes de porc Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
averoy Opublikowano 17 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 17 Marca 2016 Miro,popelnilem twoja sloikowke,dla mnie jest smaczna i dla rodziny tez,wchodzi na stale do moich "ulubionych" Dzieki za przepis Cytuj Jezeli ktos chce ,znajdzie sposob.Jezeli ktos nie chce,znajdzie powod. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.