Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

"Orient express" czyli kuchnia orientalna Małgoś


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 01 sty 2014 - 14:40

Przepisy kuchni orientalnej -tajskiej .indyjskiej , chińskiej ,arabskiej..itd.



#2 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 25 mar 2014 - 14:59

Nie wiem, czy to danie powinno być akurat tutaj ,ale z racji tego,że jest w nim zawartość surimi postanowiłam je umieścić w tym miejscu .Jest to mój autorski,nieskomplikowany przepis

 

Brokuły z czosnkowym sosem surimi

 

Załączony plik  DSCN2775.JPG   92,01 KB   4 Ilość pobrań

 

Składniki:

 

-Dowolna ilość brokuła ugotowanaego na parze (ja ugotowałam połowę)

-Kubek (500 g) jogurtu naturalnego

-Około 200 g surimi

-2 ząbki czosnku

-sól,pieprz,papryka do smaku

 

Brokuła ugotować na parze( ale nie rozgotować). Z jogurtu, pokrojonych w krążki surimi,wyciśniętego czosnku i przypraw przygotować sos.

Brokuła podawać polanego sosem .

Jest to bardzo szybkie ,niskokaloryczne i naprawdę sycące danie. Opcjonalnie można surimi zamieniać na krewetki koktajlowe,bądź inne owoce morza.

Smacznego :)

 



#3 osid

osid

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 741 postów

Napisano 25 mar 2014 - 15:49

Około 200 g surimi

Takie rzeczy na forum  :facepalm:   !! toż to sama chemia i barwniki :)  już lepiej użyć wspomnianych krewetek albo jakiejś mieszanki.Jja sam uwielbiam kuchnie orientalną do tego stopnia,

że meblując mieszkanie kupiłem płytę z palnikiem dedykowanym pod wok-a, tzw. 4 korony, palnik sprawdza się również świetnie przy parzeniu wędlin w wielkim garze,

Ale wracając do dania to całkiem smakowicie wygląda, ale jak dla mnie zbyt light, i raczej zjadłbym jako przystawkę lub dodatek do jakiegoś mięsiwa :devil: 



#4 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5523 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 mar 2014 - 16:01

surimi niestety jest calkiem niejadalne dla mnie  to jak zjesc parowke ze sklepu ...niby smaczne ale co jest w srodku lepiej nie myslec..

a orient express zawsze kojarzy mi sie z czyms bardzo luxusowym .

danie wyglada smacznie ale zamiast surimi moze by dac mieso z kraba czy homara .



#5 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5648 postów

Napisano 25 mar 2014 - 16:14

Napisałam przecież ,że można dać krewetki lub owoce morza  :rolleyes: .

Ja dałam surimi,bo akurat miałam. A tytuł "orient express " to nie pociąg ,a nazwa przeze mnie nadana dla dań orientalnych , robionych na szybko. :cool:
 


Użytkownik Małgoś edytował ten post 25 mar 2014 - 16:29


Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#6 electra

electra

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 5523 postów
  • MiejscowośćSztokholm

Napisano 25 mar 2014 - 16:31

no to zmienia postac rzeczy  ..ale danie podoba mi  sie bo lubie  brokuly, a sosy takie z owocami morza rowniez ,wiec napewno zagosci mi w mojej kuchni :)






Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych