Anuś Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #26 Opublikowano 13 Marca 2014 Michał do duszonej wątróbki dodaj jedno starte jabłko .. ono nie będzie później widoczne a poprawia smak całego dania wątróbka wieprzowa tylko taką kupuję ... i ta jest najlepsza ... chociaż cielęcą nie pogardzę Cytuj Zapominamy, ze życie jest kruche i delikatne i nie trwa wiecznie. Zachowujemy się wszyscy, jakbyśmy byli nieśmiertelni. Codziennie patrz na świat, jakbyś oglądał go po raz pierwszy. Eric-Emmanuel Schmitt Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nestor Opublikowano 13 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #27 Opublikowano 13 Marca 2014 Najlepsza i najzdrowsza jest wątroba cielęca,tylko ta cena jest niezdrowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piksiak Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #28 Opublikowano 14 Marca 2014 Mi najbardziej pasuje drobiowa (kurczak, indyk, kaczka). Jest o wiele delikatniejsza i mięciutka. Cytuj Piksiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #29 Opublikowano 14 Marca 2014 Robiłeś kiedyś wątróbkę w sosie własnym ? Nie nie robiłem. Ja jestem tak w połowie etapu wypierania mojej LP z kuchni ale w sosie własnym chętnie bym spróbował. Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #30 Opublikowano 14 Marca 2014 Wątróbkę podsamżasz, dodajesz cebulę, przyprawy: majeranek, pierz, sól, listek laurowy, dwa, trzy ziarna angielskiego ziela.Zalewasz wrzącą wodą i dusisz jakieś 40-60 min. w zależności od rodzaju wątróbki.Zagęszczasz mąką i gotowe ....... ja uwielbiam. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #31 Opublikowano 14 Marca 2014 Wątróbkę podsamżasz, dodajesz cebulę, przyprawy: majeranek, pierz, sól, listek laurowy, dwa, trzy ziarna angielskiego ziela.Zalewasz wrzącą wodą i dusisz jakieś 40-60 min. w zależności od rodzaju wątróbki.Zagęszczasz mąką i gotowe ....... ja uwielbiam. To chyba jest w sosie dodanym a nie własnym Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #32 Opublikowano 14 Marca 2014 A jaki sos dodałem ? Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #33 Opublikowano 14 Marca 2014 Wodę i z niej powstanie sos a nie z tego co puści wątróbka, ale to tylko moja, niczym nie poparta teoria i nie bierz tego tak na poważnie z rana w piątek. Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 14 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #34 Opublikowano 14 Marca 2014 Mirekwszystko ok tylko ta sól? jak ją dodam w trakcie duszenia to wątróbka nie stwardnieje? Paweł. Jeżeli ma powstać jakikolwiek sos to ciut wody trzeba dolać Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweljack Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #35 Opublikowano 14 Marca 2014 Paweł. Jeżeli ma powstać jakikolwiek sos to ciut wody trzeba dolać Spróbuj przykryć pokrywką bez dolewania wody, na wolnym ogniu oczywiście i zobaczysz ile tego będzie. Co nie znaczy, że jestem przeciwnikiem wody Cytuj Nowy użytkowniku! Cała wiedza o wędlinach domowych za darmo https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/10412-za-darmo-za-free-dla-każdego-nowego-forumowicza/ Miłego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miro Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #36 Opublikowano 14 Marca 2014 wszystko ok tylko ta sól? jak ją dodam w trakcie duszenia to wątróbka nie stwardnieje? Nie, ponieważ podsmażasz bez soli. Spróbuj przykryć pokrywką bez dolewania wody, na wolnym ogniu oczywiście i zobaczysz ile tego będzie. Jak dla mnie za mało, aby nakarmić parę osób. Cytuj www.wyroby-domowe.pl Miro zaprasza na zakupy.Własne wyroby? To prostsze niż ci się wydajeBlog: Wyroby domowe wg MiroFB: Własne wyroby domowe Doładowanie forumowej świnki-skarbonki za FREE- KLIK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 14 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij #37 Opublikowano 14 Marca 2014 watrobka jest beeee ja jak bym miala ja jesc to bym stala sie wegetarianka ,watrobke tylko toleruje w pasztecie ,wszelkie inne wersje ,nie dziekuje ot taki uraz poprzedszkolny mam do dzis ! Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #38 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 watrobka jest beeee ja jak bym miala ja jesc to bym stala sie wegetarianka ,watrobke tylko toleruje w pasztecie ,wszelkie inne wersje ,nie dziekuje ot taki uraz poprzedszkolny mam do dzis ! Witam, podczytuję Was w skrycie, douczam się wnikliwie ... no ale tu już nie wytrzymałam.... wątróbka bee? nie, nie, nie.... Polecam poddusić z jabłkami - jak dla mnie i mojej sześciolatki to "miodzio" nad miodziami....No a teraz czytam dalej cichutka bo szynkowar kupiłam i studiuje instrukcje/przepisy....Pozdrawiam serdecznie wszystkich i wielki pokłon składam dla Waszej wiedzy i przede wszystkim życzliwości... tej - tak jak zdrowej żywności- w naturze coraz mniej Ania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
electra Opublikowano 11 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #39 Opublikowano 11 Kwietnia 2014 @goie1,no mnie nic nie przekona do watrobki fobia poprzedszkolna zostala , mozna mi ja nawet "ozlocic" jako danie glowne nie jestem w stanie przelknac. Cytuj https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/9853-electra-i-jej-podw%C3%B3rkowa-w%C4%99dzarka/https://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=10555&start=0Jeśli uważasz że w internecie wszystko jest za darmo, to się bardzo mylisz.... dlaczego? - sprawdź http://wedlinydomowe...pomocy-stronie/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beatag Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #40 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ja przygotowuje wątróbkę w ten sposóbpokrojoną w cienkie płaty posypuję cukrem i odstawiam .Po godz na goracym oleju podsmażam z obu stron i chwilę duszę na wolnym ogniu .Na drugiej patelni pokrojoną w plastry i posoloną cebulkę duszę dodając wegety i majeranek .Na koniec cebulę przekładam do wątróbki i doprawiam ewntualnie solą i pieprzem .Oczywiście najlepsza jest cielęca ! Cytuj beata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacan Wojciech Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #41 Opublikowano 12 Kwietnia 2014 Ciekawy przepis , wątróbki z cukrem jeszcze nie jadłem , rozumiem ze cukru niema w nadmiarze ,Pozdrawiam Cytuj Wojciech Pacan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #42 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja w połowie duszenia ( wątróbka drobiowa plus cebulka i majeranek) dodaję minimum 2 jabłka pokrojone w ósemki. Dorzucam żurawinę i dusi się wszystko aż jabłka zmiękną zrobi się gęsty sosik. Kwas z jabłek zastępuje mi już czerwone wino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #43 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja często zamiast żurawiny daję rodzynki zarówno do duszonej z cebulką jak i do farszu wątróbkowego np do kurczaka luzowanego Cytuj Robert601353601ʎuɯnɹʇ po oʞǝıʍ oʇ ɯǝsɐzɔ oʞlʎʇ-ɯǝıʞǝıʍ z ǝɾǝzɹpɐɯ ʞǝıʍolzɔ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goie1 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Zgłoś Udostępnij #44 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 trzeba by spróbować np z wędzoną śliwką...da fajny kolor i posmak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 19 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #45 Opublikowano 19 Listopada 2014 Wczoraj po pracy, tak na szybko zrobiłem dzieciakom placuszki wg przepisu Karola. Najmłodszy tak się przysiadł że musiałem dla tego starszego dorobić Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punias007 Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij #46 Opublikowano 19 Listopada 2014 Hej Michał mógłbyś podać ten przepis na placuszki? Przejrzałem ten wątek ale nie znalazłem wiele poza rozprawą nad lubczykiem i maggi ;-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał Koperski Opublikowano 20 Listopada 2014 Autor Zgłoś Udostępnij #47 Opublikowano 20 Listopada 2014 Proszę bardzohttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/6487-karolaszymczka-wyroby-świąteczne/?p=375519 Cytuj pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.