Skocz do zawartości

Wędliny domowe - forum korzysta z plików cookies. Więcej informacji znajdziesz na stronie: Polityka prywatności. W celu usunięcia tej wiadomości kliknij:    Akceptuję użycie plików cookies

Witaj na forum Wędzarniczej Braci


Logowanie » 

Rejestracja
Na naszym forum, tak jak na większości innych, musisz się zarejestrować by móc korzystać z wszystkich funkcji dostępnych dla użytkowników.

To bardzo prosta procedura, która zajmie Ci tylko chwilę, a dzięki temu będziesz mógł korzystać z dodatkowych funkcji niedostępnych dla użytkowników niezalogowanych.

Zakładając swoje konto będziesz mógł między innymi:
- rozpoczynać nowe tematy na forum,
- odpowiadać na posty innych,
- przeglądać załączone do postów zdjęcia,
- wysyłać prywatne wiadomości do innych użytkowników,
- dostawać powiadomienia o nowych postach.

Zachęcamy do rejestracji!!!
 

Zdjęcie

Dziczyzna wg Małgoś


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 29 paź 2014 - 10:05

Wędzona szynka z cielaka jelenia :


 

https://wedlinydomow...lenia/?p=379890



#22 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 04 lis 2014 - 11:10

Kiełbaska wieprzowa z dodatkiem mięsa cielaka jelenia.Schnie po wędzeniu dwudniowym ( z przerwą na parzenie) już 5 dzionek .

 

Załączony plik  DSCN3315.JPG   67,46 KB   5 Ilość pobrańZałączony plik  DSCN3323.JPG   66,84 KB   5 Ilość pobrań


Użytkownik Małgoś edytował ten post 04 lis 2014 - 11:22


#23 Michał Koperski

Michał Koperski

    Entuzjasta forum

  • Użytkownicy
  • 799 postów

Napisano 05 lis 2014 - 16:27

Witaj Małgoś

mam pytanie. Nigdy nie robiłem wyrobów z dziczyzny. Ty masz do dyspozycji świeże tzn od myśliwego dopiero strzelone czy kupujesz np.: w Makro?



#24 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 05 lis 2014 - 21:03

masz do dyspozycji świeże tzn od myśliwego dopiero strzelone czy kupujesz np.: w Makro?

 

Mam świeże ,od myśliwego i zbadane przez weta. Zawsze ląduje w zamrażarce, a potem robię z niego wyroby.



#25 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 26 sty 2019 - 18:29

Żeby nie było..że się lenię :cool: :laugh:

 

Dzisiaj mnie odwiedził przebadany "Pan Dzik" ok 50 kg. :)

Smalczyk się robi , a reszta mięska już jest poporcjowana i schowana do zamrażarki . :thumbsup:

Załączony plik  50927266_1273383309488130_2920370215575355392_n.jpg   75,57 KB   2 Ilość pobrańZałączony plik  50843273_907445149456773_6030203022104068096_n.jpg   72,9 KB   2 Ilość pobrańZałączony plik  50799519_1048903468626846_7551305671833026560_n.jpg   65,01 KB   2 Ilość pobrań



#26 KarKan

KarKan

    Weteran

  • Użytkownicy
  • 1689 postów
  • MiejscowośćRawicz

Napisano 26 sty 2019 - 18:39

Ja dziś zakupiłem poliki z dzika i mięso gulaszowe z jelenia. Może poratujesz jakimś przepisem na gulasz ? :)



#27 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 26 sty 2019 - 18:48

Może poratujesz jakimś przepisem na gulasz ?

 

Jasne!

Często korzystam z przepisów z tej stronki.Co prawda to jest przepis na dzika ale myślę,że spokojnie mięso jelenia też można tak przyrządzić.

 

https://www.pzlow.pl...-gulasz-z-dzika


Użytkownik Małgoś edytował ten post 26 sty 2019 - 18:51


#28 EAnna

EAnna

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 8828 postów
  • MiejscowośćTychy

Napisano 26 sty 2019 - 18:58

Dzisiaj mnie odwiedził przebadany "Pan Dzik" ok 50 kg.

Napisz coś więcej Małgoś.

Te 50 kg to w skórze, czy już bielony?

Piszesz, że po badaniu, więc wnioskuję, że raczej bez skóry i raczej tusza podzielona.

Nie widać kłów - czy to dzik po przejściach, czy locha?



#29 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 26 sty 2019 - 19:06

Jest to dzik. Pan myśliwy kły sobie chyba zostawił ( są widoczne miejsca po nich ) . Dzik miał przed bieleniem niewiele ponad 50 kg. Odebrałam już poporcjowane zwierzę. Dodatkowo dostałam w miseczce tłuszcz .


[Dodano: 26 sty 2019 - 19:06]

Następny (jak zapowiedział pan myśliwy ) będzie do odbioru w lutym.

Bardzo się cieszę z tego dzika ,gdyż mój znajomy do tej pory biegał po lesie z myśliwymi z Danii ( kontrakty Nadleśnictwa?) i dopiero teraz mogłam nabyć zierzaka



#30 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10813 postów

Napisano 26 sty 2019 - 19:08

Oj będzie się działo. :thumbsup: 



#31 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 26 sty 2019 - 19:10

Oj będzie się działo. :thumbsup:

 

No w końcu! Już się stęskniłam za sztanglówkami wg.Arkadiusza :laugh: :thumbsup: .



#32 chudziak

chudziak

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5082 postów

Napisano 27 sty 2019 - 18:04

Pan myśliwy kły sobie chyba zostawił ( są widoczne miejsca po nich )

 

Fajki i szable  :D  

PS Aby je pozyskać to trzeba odciąć część gwizdu i wygotować.



#33 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 29 sty 2019 - 11:22

Aby je pozyskać to trzeba odciąć część gwizdu i wygotować

 

To nie wiem czemu tak .. ale się następnym razem dopytam :D



#34 arkadiusz

arkadiusz

    Uzależniony od forum

  • **VIP**
  • 10813 postów

Napisano 29 sty 2019 - 21:09

Możesz mu założyć implanty .Służę pomocą. :D

Załączony plik  IMG_20190129_124236.jpg   70,54 KB   4 Ilość pobrań



Sponsor

Sponsor
  • Reklama

#35 Małgoś

Małgoś

    Uzależniony od forum

  • Moderatorzy
  • 5640 postów

Napisano 30 sty 2019 - 14:32

Możesz mu założyć implanty .Służę pomocą.

 

:laugh: :laugh: :laugh:

 

Jest w czym wybierać . :thumbsup:






Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych